Pepenele verde este cel mai bun leac impotriva caniculei de afara.
Hidrateaza, potoleste pofta de dulce si nu poate lipsi de pe mese pe durata verii.
Insa, din pacate, se pare ca a devenit destul de riscant sa mananci pepeni verzi, deoarece acestia au inceput sa fie injectati cu substante toxice.
Nu este vorba doar de pepenii de import, ci si de cei romanesti, pentru ca si fermierii nostri au inceput sa practice metode neortodoxe prin intermediul carora pot pastra pepenii proaspeti mai mult timp.
Una dintre aceste metode este injectarea cu Forclorfenuron, un compus care are capacitatea de a pastra fructul proaspat pentru mai mult timp, dar care in China a fost responsabil pentru explodarea acestor fructe.
Este foarte posibil ca acest fenomen sa apara si in Romania, vedeti doar ce se intampla in clipul de mai jos:
Cum recunoastem pepenii injectati cu toxine?
De obicei, acestia au samburii albi si sunt lipsiti de gust.
Totodata, cand bagati cutitul prin coaja, este foarte posibil ca din interior sa inceapa sa iasa o spuma alba.
Deci. aveti mare grija de unde cumparati pepeni.
Sursa foto: agmrc.org, informatiazilei.ro
Sursa articol: informatiazilei.ro
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu