Pepenele verde este cel mai bun leac impotriva caniculei de afara.
Hidrateaza, potoleste pofta de dulce si nu poate lipsi de pe mese pe durata verii.
Insa, din pacate, se pare ca a devenit destul de riscant sa mananci pepeni verzi, deoarece acestia au inceput sa fie injectati cu substante toxice.
Nu este vorba doar de pepenii de import, ci si de cei romanesti, pentru ca si fermierii nostri au inceput sa practice metode neortodoxe prin intermediul carora pot pastra pepenii proaspeti mai mult timp.
Una dintre aceste metode este injectarea cu Forclorfenuron, un compus care are capacitatea de a pastra fructul proaspat pentru mai mult timp, dar care in China a fost responsabil pentru explodarea acestor fructe.
Este foarte posibil ca acest fenomen sa apara si in Romania, vedeti doar ce se intampla in clipul de mai jos:
Cum recunoastem pepenii injectati cu toxine?
De obicei, acestia au samburii albi si sunt lipsiti de gust.
Totodata, cand bagati cutitul prin coaja, este foarte posibil ca din interior sa inceapa sa iasa o spuma alba.
Deci. aveti mare grija de unde cumparati pepeni.
Sursa foto: agmrc.org, informatiazilei.ro
Sursa articol: informatiazilei.ro
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii