Pepenele verde este cel mai bun leac impotriva caniculei de afara.
Hidrateaza, potoleste pofta de dulce si nu poate lipsi de pe mese pe durata verii.
Insa, din pacate, se pare ca a devenit destul de riscant sa mananci pepeni verzi, deoarece acestia au inceput sa fie injectati cu substante toxice.
Nu este vorba doar de pepenii de import, ci si de cei romanesti, pentru ca si fermierii nostri au inceput sa practice metode neortodoxe prin intermediul carora pot pastra pepenii proaspeti mai mult timp.
Una dintre aceste metode este injectarea cu Forclorfenuron, un compus care are capacitatea de a pastra fructul proaspat pentru mai mult timp, dar care in China a fost responsabil pentru explodarea acestor fructe.
Este foarte posibil ca acest fenomen sa apara si in Romania, vedeti doar ce se intampla in clipul de mai jos:
Cum recunoastem pepenii injectati cu toxine?
De obicei, acestia au samburii albi si sunt lipsiti de gust.
Totodata, cand bagati cutitul prin coaja, este foarte posibil ca din interior sa inceapa sa iasa o spuma alba.
Deci. aveti mare grija de unde cumparati pepeni.
Sursa foto: agmrc.org, informatiazilei.ro
Sursa articol: informatiazilei.ro
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii