Pepenele verde este cel mai bun leac impotriva caniculei de afara.
Hidrateaza, potoleste pofta de dulce si nu poate lipsi de pe mese pe durata verii.
Insa, din pacate, se pare ca a devenit destul de riscant sa mananci pepeni verzi, deoarece acestia au inceput sa fie injectati cu substante toxice.
Nu este vorba doar de pepenii de import, ci si de cei romanesti, pentru ca si fermierii nostri au inceput sa practice metode neortodoxe prin intermediul carora pot pastra pepenii proaspeti mai mult timp.
Una dintre aceste metode este injectarea cu Forclorfenuron, un compus care are capacitatea de a pastra fructul proaspat pentru mai mult timp, dar care in China a fost responsabil pentru explodarea acestor fructe.
Este foarte posibil ca acest fenomen sa apara si in Romania, vedeti doar ce se intampla in clipul de mai jos:
Cum recunoastem pepenii injectati cu toxine?
De obicei, acestia au samburii albi si sunt lipsiti de gust.
Totodata, cand bagati cutitul prin coaja, este foarte posibil ca din interior sa inceapa sa iasa o spuma alba.
Deci. aveti mare grija de unde cumparati pepeni.
Sursa foto: agmrc.org, informatiazilei.ro
Sursa articol: informatiazilei.ro
Este un fel de tartă cu brânză multă, dar merge și în loc de pască dacă ai ghinionul să nu-ți dospească...
Desert pasca cu aluat fraged si merisoareInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii