Pepenele verde este cel mai bun leac impotriva caniculei de afara.
Hidrateaza, potoleste pofta de dulce si nu poate lipsi de pe mese pe durata verii.
Insa, din pacate, se pare ca a devenit destul de riscant sa mananci pepeni verzi, deoarece acestia au inceput sa fie injectati cu substante toxice.
Nu este vorba doar de pepenii de import, ci si de cei romanesti, pentru ca si fermierii nostri au inceput sa practice metode neortodoxe prin intermediul carora pot pastra pepenii proaspeti mai mult timp.
Una dintre aceste metode este injectarea cu Forclorfenuron, un compus care are capacitatea de a pastra fructul proaspat pentru mai mult timp, dar care in China a fost responsabil pentru explodarea acestor fructe.
Este foarte posibil ca acest fenomen sa apara si in Romania, vedeti doar ce se intampla in clipul de mai jos:
Cum recunoastem pepenii injectati cu toxine?
De obicei, acestia au samburii albi si sunt lipsiti de gust.
Totodata, cand bagati cutitul prin coaja, este foarte posibil ca din interior sa inceapa sa iasa o spuma alba.
Deci. aveti mare grija de unde cumparati pepeni.
Sursa foto: agmrc.org, informatiazilei.ro
Sursa articol: informatiazilei.ro
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii