Obezitatea - corelata cu microorganisme ce traiesc in abdomen

Obezitatea - corelata cu microorganisme ce traiesc in abdomen

Un studiu recent arata ca predispozitia spre obezitate poate fi stabilita cu ajutorul unui test ce analizeaza microorganismele ce se gasesc in abdomen. Studiul confirma ca greutatea unei persoane nu depinde doar de cantitatea de mancare consumata.

Pe scurt, s-a stabilit ca o persoana in a carei respiratie se gasesc hidrogen si metan in cantitati ridicate e mai probabil sa prezinte si un indice de masa corporala ridicat, si un procent peste normal de grasime corporala.

Studiul a fost condus pe 792 de persoane, fiind primul studiu de scara larga care arata o asociere clara intre productia de gaz a organismului si greutatea corporala. Pe baza testelor efectuate pe aerul expirat, s-au stabilit 4 tipare.

Subiectii au fost impartiti in urmatoarele categorii:

Continut normal de gaze in aerul respiratConcentratie ridicata de metanConcentratie ridicata de hidrogenConcentratie ridicata de metan si hidrogen

Cei din ultima categorie au prezentat si un indice de masa corporala ridicat, si procentul de grasime corporala crescut. Prezenta metanului este asociata cu un microorganism numit Methanobrevibacter smithii, responsabil pentru cea mai mare cantitate de metan produsa de corpul uman. De regula, microorganismele din tubul digestiveajuta la convertirea alimentelor in energie. Totusi, cand acest microorganism (Methanobrevibacter smithii) apare in exces, creeaza un dezechilibru ce poate face o persoana mai susceptibila la a lua in greutate.

Aceeasi cantitate de mancare, mai multe calorii

Aceste organisme acapareaza hidrogenul si-l folosesc pentru a produce metan - care este ulterior expirat de catre subiect. Cercetatorii sugereaza ca asta conduce la extragerea mai eficienta a nutrientilor din mancare, si prin asta, se ajunge la cresterea in greutate. Practic, o persoana la care microorganismul mai sus mentionat este in exces va sustrage mai multe calorii din mancare decat reuseste sa faca o persoana sanatoasa. 

Studiul constituie inca un pas in vederea intelegerii unor boli ce afecteaza din ce in ce mai multi oameni.

Sursa: Science Daily

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tarta frangipane cu pere
2
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
3
Aperitive

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
Drob de pui
4
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Bucataras.RO

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

De cateva zile tot imi statea gandul la un preparat de genul acesta. Nu am gasit nici o reteta exact cum imi doream eu, asa...

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri