Obezitatea - corelata cu microorganisme ce traiesc in abdomen

Obezitatea - corelata cu microorganisme ce traiesc in abdomen

Un studiu recent arata ca predispozitia spre obezitate poate fi stabilita cu ajutorul unui test ce analizeaza microorganismele ce se gasesc in abdomen. Studiul confirma ca greutatea unei persoane nu depinde doar de cantitatea de mancare consumata.

Pe scurt, s-a stabilit ca o persoana in a carei respiratie se gasesc hidrogen si metan in cantitati ridicate e mai probabil sa prezinte si un indice de masa corporala ridicat, si un procent peste normal de grasime corporala.

Studiul a fost condus pe 792 de persoane, fiind primul studiu de scara larga care arata o asociere clara intre productia de gaz a organismului si greutatea corporala. Pe baza testelor efectuate pe aerul expirat, s-au stabilit 4 tipare.

Subiectii au fost impartiti in urmatoarele categorii:

Continut normal de gaze in aerul respiratConcentratie ridicata de metanConcentratie ridicata de hidrogenConcentratie ridicata de metan si hidrogen

Cei din ultima categorie au prezentat si un indice de masa corporala ridicat, si procentul de grasime corporala crescut. Prezenta metanului este asociata cu un microorganism numit Methanobrevibacter smithii, responsabil pentru cea mai mare cantitate de metan produsa de corpul uman. De regula, microorganismele din tubul digestiveajuta la convertirea alimentelor in energie. Totusi, cand acest microorganism (Methanobrevibacter smithii) apare in exces, creeaza un dezechilibru ce poate face o persoana mai susceptibila la a lua in greutate.

Aceeasi cantitate de mancare, mai multe calorii

Aceste organisme acapareaza hidrogenul si-l folosesc pentru a produce metan - care este ulterior expirat de catre subiect. Cercetatorii sugereaza ca asta conduce la extragerea mai eficienta a nutrientilor din mancare, si prin asta, se ajunge la cresterea in greutate. Practic, o persoana la care microorganismul mai sus mentionat este in exces va sustrage mai multe calorii din mancare decat reuseste sa faca o persoana sanatoasa. 

Studiul constituie inca un pas in vederea intelegerii unor boli ce afecteaza din ce in ce mai multi oameni.

Sursa: Science Daily

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Reţetă de preparare a papanaşilor
5
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Parteneri
Bulete de branza
Bucataras.RO

Bulete de branza

Va invit sa le incercati, sunt grozave, asta desigur daca va place branza! :)))

Bulete de branza
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj