Legume la gratar

Legume la gratar

Cand ne gandim la preparate la gratar, primul ingredient pe care-l vizualizam este cu siguranta carnea. Totusi, ea nu este singurul preparat la gratar care ne-ar putea incanta gustul. Legumele pregatite astfel capata o minunata aroma usor afumata, combinata cu gustul dulceag si textura crocanta caracteristice.

Fierberea legumelor duce la pierderea vitaminelor si a gustului, iar sotarea sau prajirea lor le adauga grasimi si calorii nedorite. Prin urmare, prepararea legumelor la gratar este varianta optima.Este adevarat ca unele legume sunt delicate si au nevoie de atentie sporita pentru a evita ruperea, insa gustul intens si sanatos merita depunerea unui mic efort.

Printre cerealele foarte potrivite pentru preparare la gratar se numara:*Sparanghel*Porumb in lapte*Vinete*Ceapa (uscata si verde)*Cartofi*Ardei grasi*Rosii*DovleceiCum sa intensifici gustul legumelor la gratar

Condimentarea simpla si marinarea usoara constituie secretele de baza ale unor legume la gratar delicioase. Cel mai simplu mod de a pregati legumele la gratar e de a le trece printr-un strop de ulei (de masline, de porumb, de sofran), un pic de sare si de piper, dupa gust.

Alte condimente ce pot fi adaugate:* Chimionul pisat si coaja de lamiae rasa sunt delicioase cu felii de rosii proaspete la gratar.* Ghimbirul proaspat si coaja de lamaie rase combinate cu usturoiul merg foarte bine cu ciupercile sau dovleceii felii.* Tarhonul merge foarte bine cu vinetele si dovleceii.* Cartofii felii sau cei noi, mai mici, pot fi combinati cu boia de ardei iute.* Aproape toate legumele la gratar pot fi asezonate cu un sos format din usturoi proaspat pisat, ulei de masline si patrunjel.

Multe legume se preteaza la a fi usor marinate inainte de a fi puse pe gratar. Spre deosebire de carne, legumele absorb foarte repede aromele, prin urmare trebuie tinute la marinat cam 30 de minute – 1 ora. Mai mult de atat le va inmuia si vor devein gelatinoase.

Daca nu aveti timp sa le marinate, puneti legumele intr-un bol si ungeti-le cu un strat de ulei si cateva condimente. Nu faceti asta cu ceapa, intrucat inelele se vor separa si va fi imposibil sa le preparati la gratar. Alegeti uleiul de masline sau alte uleiuri cu temperature de fierbere ridicate, pentru a evita afumarea inutila a legumelor.

Multe legume pot fi asezonate si impachetate in folie de aluminiu inainte de a fi puse pe gratar. Se prepara in aburii ce se strang in pachetel, pastrandu-si culoarea, sucul si savoarea. Faceti cateva gaurele in pachet, pentru ca fumul gratarului sa patrunda si sa se infiltreze in legume. Pentru a nu aduce un aport de calorii, folositi suc de lamaie si condimente proaspete pentru a le asezona, evitand grasimile precum unt si ulei.

Combinati doar acele legume care se prepara in timpi identici. Nu combinati pastaile cu morcovii, decat daca acestia in urma sunt taiati in fasii lungi sau sunt prefierti. Intoarceti din cand in cand pachetelul pentru a preveni arderea legumelor din interior, in special daca le tineti pe gratar mai mult de 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Gogosi a la Sidy
5
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Parteneri
Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )
Bucataras.RO

Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )

Fac ce fac si ajung langa ceaun.Reteta asta-i in colaborare,la patru perechi de maini si multe voci......

Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!