Jamila spune ca cel mai bun cheescake pe care l-a la gustat vreodata este cel pe care l-a facut la Crock-Pot.
In acelasi timp, tot ea spune ca aceasta este si cea mai usoara metoda de a pregati un cheesecake.
Dar, mai bine o lasam pe ea sa va povesteasca:
"Acest cheesecake cu ciocolata facut la slow cooker Crock-Pot este cel mai reusit cheesecake pe care l-am facut pana acum.
Spun asta fara a exagera cu nimic si cred cu tarie ca n-am mancat un cheesecake mai bun. Sincer, pana acum ma speria oarecum ideea de a face cheesecake.
Stiam ca dureaza, ca trebuie sa ai grija la temperatura la care coci prajitura, ca trebuie coapta pe baie de aburi, ca poti da foarte usor gres lasand-o prea mult la cuptor.
Din start ma descuraja reteta, chiar daca imi place foarte mult cheesecake-ul. Asta pana mi-a venit ideea salvatoare de a prepara un cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot-ul meu Saute. Citisem despre dulciurile facute la slow-cooker-ul Crock-Pot si cheesecake-ul mi se parea un desert potrivit pentru acest aparat.
Dar de ce sa folosim un Crock-Pot pentru a face acest cheesecake si nu un cuptor traditional?
In primul rand pentru ca cheesecake-ul este un desert care trebuie copt la o temparatura joasa constanta, iar Crock-Pot-ul este ideal pentru asta, el coace preparatele la o temperatura joasa care se mentine constanta si care permite alimentelor sa se gateasca perfect.
La cuptorul traditional temperatura poate fluctua, mai ales daca avem un cuptor pe gaz.
In al doilea rand pentru ca putem crea o baie de aburi chiar in interiorul vasului Crock-Pot-ului fara sa fie nevoie sa mai completam apa sau sa verificam prajitura. La cuptor apa se evapora si trebuie completata la nevoie, iar asta inseamna deschiderea cuptorului si scaderea apoi cresterea temperaturii de coacere a cheesecake-ului.
La Crock-Pot nu este nevoie sa ridicam capacul aparatului, pur si simplu punem o hartie de copt deasupra vasului inainte de a pune capacul, asta pentru a nu permite picaturilor de apa formate sa curga in prajitura, si lasam cheesecake-ul sa se coaca. In 4 ore va fi perfect. Obtinem un cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot, fin, cremos, delicios, fara sa fie copt prea mult si nu in ultimul rand fara efort.
Inainte de a pune acest cheesecake in vasul Crock-Pot-ului va sfatuiesc sa inveliti peretii exteriori ai tavii cu folie de aluminiu, asta pentru a impiedica apa din vas sa ajunga in prajitura. Puteti scapa totusi de aceasta problema folosind o tava din silicon.
Sper din suflet sa va ajute aceasta reteta de cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot, iar pe final va pot spune ca cei de la Crock-Pot va asteapta cu reduceri de pana la 30% cu ocazia promotiei de Mos Nicolae."
Mai multe detalii gasiti pe Crock-Pot Romania.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii