Interviu cu BaletAlessia, Bucatarul lunii Martie!

Interviu cu BaletAlessia, Bucatarul lunii Martie!

Alessia, bucatarul lunii martie, fetita frumoasa si harnica a comunitatii noastre a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu. Va invit ca prin intermediul acestuia sa ne reamintim de copilarie, de prima experienta culinara, de cei care ne-au oferit primele repere gastronomice, de joaca si povesti (personal cred ca sufletul fiecaruia dintre noi are nevoie de ele). Imi place sa cred ca... indiferent de varsta, copilaria ar trebui sa nu se termine niciodata...

1. Buna gasit Alessia si felicitari inca o data pentru ”Polonicul de aur”. Pentru a avea  oportunitatea de a te cunoaste mai bine, povesteste-ne pentru inceput despre tine...

Pai, am 9 ani, am parul castaniu si ochi caprui. Am inceput pasiunea de a gati la 3 ani. In afara de gatit imi place sa cant, sa dansez balet si alte feluri de dans, sa cant la pian si sa creez machete din resturi de cartoane, harti si alte lucruri. La inceput am luat-o usor, apoi am inceput sa ingreunam din ce in ce mai mult.

2. Cand ai inceput sa gatesti? Cand ai descoperit ca ai o pasiune pentru gastronomie?

Am inceput sa gatesc de la 3 ani. Cand a inceput nasa mea sa-mi arate mi s-a parut o arta adevarata. Atunci mi-am dat seama ca sunt pasionata de gastronomie.

3. Ce iti place sa gatesti cel mai mult? Care este ingredientul tau preferat?

Mie cel mai mult imi place sa gatesc briose cu ciocolata, iar ingredientul meu preferat e vanilia pentru ca are un miros foarte frumos.

4. S-a vehiculat la un moment dat ideea de a introduce cultura gastronomica in programul 
scolar. Ce parere ai despre acest lucru? Crezi ca in acest mod scolarii vor avea ocazia sa  invete principiile unei alimentatii sanatoase?

Eu cred ca copiii o sa invete sa gateasca si sa manance sanatos. Pentru mine e un lucru bun sa invete si alti copii sa manance sanatos, pentru ca sunt cativa care mananca nesanatos.

5. Dincolo de activitatea scolara, care sunt hobby-urile tale? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Mie imi place sa dansez orice, dar mai ales balet. Cand mama m-a nascut, nasa mea era la un  spectacol de balet. Dupa dans imi place sa cant. Prin casa inventez melodii despre orice.

6. Cand crezi ca ar trebui integrati copiii in ritualul pregatirii mesei? Ce fel de mancare ar trebui sa inceapa sa gateasca pentru inceput? Ai un mesaj pentru copiii care indragesc gastronomia si incep sa gateasca?

Pentru inceput ar trebui sa inceapa cu ceva usor si placut. Eu cred ca pot sa inceapa cu reteta mea de briose. O sa le placa reteta! Si copiilor care incep sa gateasca, le spun ca si ei pot sa incerce reteta de briose sau ceva usor. Si eu am inceput usor si acuma sunt o adevarata bucatareasa pentru copiii de la scoala.

7. Care sunt planurile tale de viitor? Doresti sa studiezi gastronomia si sa lucrezi in domeniu sau te gandesti ca aceasta va ramane doar un hobby?

Inca nu m-am gandit pentru ca mie imi place gastronomia, dar imi place si baletul. Dar nasa mea imi spune ca o sa fie greu la amandoua. Cred ca o sa merg pe gastronomie orice ar zice nasa mea.

8. Exista o intamplare hazlie petrecuta in bucatarie de care iti amintesti cu placere?

Da, a fost una. Odata, nasa mea m-a invitat sa facem paste si ea avea o masina in care daca 
ai pus o bucata de aluat framantat ieseau paste. Si nasei ii ieseau pastele prea subtiri si i se rupeau, iar mie imi ieseau bine desi eram incepatoare la facut paste. Dar mai stiu una, odata cand faceam un tort ne-a cazut un blat pe jos si sigur ca am renuntat la acel blat. Cu ce ne-a ramas in loc sa iasa tortul rotund a iesit un tort in forma de sfert de tort.

9. Recomanda-ne o reteta de mic dejun in ton cu aceasta primavara.

Cred ca merge o tarta cu fructe vegana.

10. Sa pretindem ca una dintre prietenele tale iti telefoneaza si iti spune ca iti va face o vizita. Este ora pranzului si ai doar 30 de minute la dispozitie. Ce prepari in acest scurt interval de timp?

As pregati niste pachetele de primavara, reteta cu care am castigat concursul.

11. Cine este sursa ta de inspiratie in bucatarie?

Sursa mea de inspiratie e mai intai nasa mea, apoi e Jamie Oliver.

12. Care consideri ca este pana in prezent cel mai mare succes al tau in materie de gastronomie?

Cel mai mare succes a meu a fost cu reteta de briose.

13. Pentru ca timpul acestui interviu este limitat, m-am gandit la cateva intrebari cu aspuns rapid (in speranta ca ele ne vor oferi posibilitatea de a te cunoaste mai bine). Asadar... ce preferi? 

- Dulce sau sarat? Dulce.
- Vanilie sau ciocolata? Amandoua.
- Prajitura / o felie de tort sau inghetata? Prajitura.
- Peste sau carne? Peste.
- Jamie Oliver sau Nigella Lawson? Amandoi.
- Vacantele la mare sau vacantele la munte? Vacante la mare.
- Rasarit sau apus? Rasarit.
- Vara sau iarna? Vara.
- O poveste sau o poezie? O poveste.
- Un film pentru copii sau o carte? O carte.

14. Cand si cum a avut loc intalnirea cu membrii comunitatii RC?

Eu m-am inscris pe 12 Ianuarie 2013 cand nasa mea mi-a aratat acest site de gatit minunat si mi-a spus ca ea s-a inscris cu o luna inainte cand cauta o reteta deosebita pentru Craciun.

15. Iti multumesc pentru interviu! Ai un mesaj pentru membrii comunitatii noastre?

DA! Am ceva de spus. Oricine poate gati!

Autor: Antoniah

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia