Interviu cu BaletAlessia, Bucatarul lunii Martie!

Interviu cu BaletAlessia, Bucatarul lunii Martie!

Alessia, bucatarul lunii martie, fetita frumoasa si harnica a comunitatii noastre a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu. Va invit ca prin intermediul acestuia sa ne reamintim de copilarie, de prima experienta culinara, de cei care ne-au oferit primele repere gastronomice, de joaca si povesti (personal cred ca sufletul fiecaruia dintre noi are nevoie de ele). Imi place sa cred ca... indiferent de varsta, copilaria ar trebui sa nu se termine niciodata...

1. Buna gasit Alessia si felicitari inca o data pentru ”Polonicul de aur”. Pentru a avea  oportunitatea de a te cunoaste mai bine, povesteste-ne pentru inceput despre tine...

Pai, am 9 ani, am parul castaniu si ochi caprui. Am inceput pasiunea de a gati la 3 ani. In afara de gatit imi place sa cant, sa dansez balet si alte feluri de dans, sa cant la pian si sa creez machete din resturi de cartoane, harti si alte lucruri. La inceput am luat-o usor, apoi am inceput sa ingreunam din ce in ce mai mult.

2. Cand ai inceput sa gatesti? Cand ai descoperit ca ai o pasiune pentru gastronomie?

Am inceput sa gatesc de la 3 ani. Cand a inceput nasa mea sa-mi arate mi s-a parut o arta adevarata. Atunci mi-am dat seama ca sunt pasionata de gastronomie.

3. Ce iti place sa gatesti cel mai mult? Care este ingredientul tau preferat?

Mie cel mai mult imi place sa gatesc briose cu ciocolata, iar ingredientul meu preferat e vanilia pentru ca are un miros foarte frumos.

4. S-a vehiculat la un moment dat ideea de a introduce cultura gastronomica in programul 
scolar. Ce parere ai despre acest lucru? Crezi ca in acest mod scolarii vor avea ocazia sa  invete principiile unei alimentatii sanatoase?

Eu cred ca copiii o sa invete sa gateasca si sa manance sanatos. Pentru mine e un lucru bun sa invete si alti copii sa manance sanatos, pentru ca sunt cativa care mananca nesanatos.

5. Dincolo de activitatea scolara, care sunt hobby-urile tale? Ce iti place sa faci in timpul liber?

Mie imi place sa dansez orice, dar mai ales balet. Cand mama m-a nascut, nasa mea era la un  spectacol de balet. Dupa dans imi place sa cant. Prin casa inventez melodii despre orice.

6. Cand crezi ca ar trebui integrati copiii in ritualul pregatirii mesei? Ce fel de mancare ar trebui sa inceapa sa gateasca pentru inceput? Ai un mesaj pentru copiii care indragesc gastronomia si incep sa gateasca?

Pentru inceput ar trebui sa inceapa cu ceva usor si placut. Eu cred ca pot sa inceapa cu reteta mea de briose. O sa le placa reteta! Si copiilor care incep sa gateasca, le spun ca si ei pot sa incerce reteta de briose sau ceva usor. Si eu am inceput usor si acuma sunt o adevarata bucatareasa pentru copiii de la scoala.

7. Care sunt planurile tale de viitor? Doresti sa studiezi gastronomia si sa lucrezi in domeniu sau te gandesti ca aceasta va ramane doar un hobby?

Inca nu m-am gandit pentru ca mie imi place gastronomia, dar imi place si baletul. Dar nasa mea imi spune ca o sa fie greu la amandoua. Cred ca o sa merg pe gastronomie orice ar zice nasa mea.

8. Exista o intamplare hazlie petrecuta in bucatarie de care iti amintesti cu placere?

Da, a fost una. Odata, nasa mea m-a invitat sa facem paste si ea avea o masina in care daca 
ai pus o bucata de aluat framantat ieseau paste. Si nasei ii ieseau pastele prea subtiri si i se rupeau, iar mie imi ieseau bine desi eram incepatoare la facut paste. Dar mai stiu una, odata cand faceam un tort ne-a cazut un blat pe jos si sigur ca am renuntat la acel blat. Cu ce ne-a ramas in loc sa iasa tortul rotund a iesit un tort in forma de sfert de tort.

9. Recomanda-ne o reteta de mic dejun in ton cu aceasta primavara.

Cred ca merge o tarta cu fructe vegana.

10. Sa pretindem ca una dintre prietenele tale iti telefoneaza si iti spune ca iti va face o vizita. Este ora pranzului si ai doar 30 de minute la dispozitie. Ce prepari in acest scurt interval de timp?

As pregati niste pachetele de primavara, reteta cu care am castigat concursul.

11. Cine este sursa ta de inspiratie in bucatarie?

Sursa mea de inspiratie e mai intai nasa mea, apoi e Jamie Oliver.

12. Care consideri ca este pana in prezent cel mai mare succes al tau in materie de gastronomie?

Cel mai mare succes a meu a fost cu reteta de briose.

13. Pentru ca timpul acestui interviu este limitat, m-am gandit la cateva intrebari cu aspuns rapid (in speranta ca ele ne vor oferi posibilitatea de a te cunoaste mai bine). Asadar... ce preferi? 

- Dulce sau sarat? Dulce.
- Vanilie sau ciocolata? Amandoua.
- Prajitura / o felie de tort sau inghetata? Prajitura.
- Peste sau carne? Peste.
- Jamie Oliver sau Nigella Lawson? Amandoi.
- Vacantele la mare sau vacantele la munte? Vacante la mare.
- Rasarit sau apus? Rasarit.
- Vara sau iarna? Vara.
- O poveste sau o poezie? O poveste.
- Un film pentru copii sau o carte? O carte.

14. Cand si cum a avut loc intalnirea cu membrii comunitatii RC?

Eu m-am inscris pe 12 Ianuarie 2013 cand nasa mea mi-a aratat acest site de gatit minunat si mi-a spus ca ea s-a inscris cu o luna inainte cand cauta o reteta deosebita pentru Craciun.

15. Iti multumesc pentru interviu! Ai un mesaj pentru membrii comunitatii noastre?

DA! Am ceva de spus. Oricine poate gati!

Autor: Antoniah

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Melci cu nuca
Bucataras.RO

Melci cu nuca

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac...

Melci cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola