Diferente

Diferente

Care e diferenta intre zaharul superfin, cel pudra si cel granulat?

Zaharul superfin este zahar granulat mai marunt. Se dizolva mai usor si este mai util in indulcirea bauturilor reci in prepararea bezelelor. Zaharul pudra este foarte fin granulat (dupa cum sugereaza si numele – pudra) si este folosit la dulciuri si siropuri.

Care este diferenta intre faina simpla, faina pentru prajituri si faina pentru paine?

Cantitatea de proteine din faina pentru prajituri este de 7.5 - 8.5%, la faina simpla variaza intre 9.5 - 12%, iar faina pentru paine contine intre 11.5 - 12.5% proteine. Atunci cand faina este amestecata cu apa, proteinele din faina numite glutenina si gliadina se combina cu apa si formeaza glutenul. Glutenul determina structura aluatului si capteaza bulele de gaz datorate drojdiei sau altor afanatori. Acest proces permite aluatului sa creasca, fara a exploda. Cu cat este mai mare cantitatea de proteine continuta, cu atat mai mult gluten se obtine, determinand o fermitate mai mare a aluatului. Unele produse gatite necesita o textura mai fina - ca prajiturile, iar altele o textura mai ferma - ca painea. Prin urmare, faina trebuie aleasa in functie de ceea ce gatiti.

Care este diferenta dintre praful de copt si bicarbonatul de sodiu?

Ambele substante intra in categoria afanatorilor ce permit aluaturilor sa creasca prin degajarea de dioxid de carbon. Bicarbonatul de sodiu degaja dioxidul de carbon doar daca este combinat cu un acid - de exemplu, cu zeama de lamai. Praful de copt contine o cantitate de bicarbonat de sodiu careia ii este asociata un acid, prin urmare, acesta este activat la combinarea cu orice lichid (inclusiv apa), nu neaparat unul acid.

Care este diferenta dintre sarea de masa si sarea de mare?

Sarea de masa este sare granulata fin careia i-au fost adaugate chimicale pentru a-i da structura specifica, granulara si nelipicioasa. Sarea de mare este obtinuta prin evaporarea apei de mare, fiind bogata in diverse minerale caracteristice zonei din care provine respectiva apa. Combinatia unica de minerale confera sarii de mare un gust distinct.

Care e diferenta intre orez brun si orez alb? Dar intre orezul cu bob rotund si cel cu bob lung?

Spre deosebire de orezul alb, orezul brun este nedecorticat, fiind mai bogat in fibre, in minerale si in vitamine (complexul vitaminic B – mai ales B6, vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc).

Orezul contine cele doua componente ale amidonului: amiloza si amilopectina. Orezul cu bob lung contine mai multa amiloza, iar cel cu bob rotund are mai multa amilopectina. Aceste doua componente reactioneaza diferit atunci cand sunt gatite. Amiloza pastreaza bobul de orez intact si nelipicios, prin urmare, orezul cu bob lung este ideal pentru pilafuri catifelate, garnituri, salate etc. Amilopectina confera orezului o textura lipicioasa, de aceea orezul cu bob rotund este mai potrivit in preparate precum sushi sau deserturi.

Care este diferenta intre uleiul de masline si uleiul extravirgin de masline?

Atunci cand maslinele sunt presate pentru a se obtine ulei, prin acest proces initial este produs cel mai bogat in arome ulei de masline, cunoscut ca ulei extravirgin. Acesta este foarte bun pentru salate. Uleiul de masline simplu este uleiul rafinat si filtrat, nefiind la fel de bogat in arome, dar cu acelasi continut caloric ca si cel extravirgin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia