Un studiu efectuat de Universitatea Adelaide si publicat in revista Science Daily din 7 august 2012 a aratat ca bebelusii hraniti sanatos vor avea un IQ mai ridicat decat cei cu diete nerecomandate. Cercetarea a analizat obiceiurile alimentare ale copiilor de 6 luni, 15 luni si 2 ani si IQ-ul lor la varsta de 8 ani.
Un grup de 7000 de copii au fost selectati pentru a compara un set de tipare alimentare printre care:Mancarea pregatita in casaMancare pentru bebelusi gata preparataAlaptareaAlimente "discretionare" sau de tip junk food.
Cercetarea a pornit de la ideea ca alimentatia furnizeaza nutrientii necesari dezvoltarii tesuturilor cerebrale in primii doi ani de viata, prin urmare, s-a dorit analizarea modului in care dieta impacteaza IQ-ul copiilor.
Ce s-a descoperit?
Copiii alaptati la varsta de 6 luni si cu o dieta sanatoasa ce cuprindea legume, branza, fructe, zarzavaturi, la varsta de 15 luni si 2 ani, au avut un IQ cu 2 puncte mai mare la varsta de 8 ani.
Copiii care au avut o dieta ce includea frecvent biscuiti, ciocolata, bomboane, sucuri, chipsuri in primii doi ani de viata au avut IQ-ul cu 2 puncte mai jos la varsta de 8 ani.
Concluzii:
Desi diferentele nu sunt uriase, studiul atesta faptul ca obiceiurile alimentare deprinse intre 6 si 24 de luni sunt cruciale, aceasta fiind o varsta cheie pentru formarea intelectuala. De asemenea, o alta concluzie a studiului atrage atentia asupra necesitatii urmaririi efectelor pe termen lung ale alimentelor pe care le dam copiilor in primii lor ani de viata.
Sursa: ScienceDaily
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii