Cum se face bezeaua

Cum se face bezeaua

Bezeaua este obtinuta din albusurile de ou batute cu zahar pana devin o compozitie teapana si stralucitoare, care este apoi pusa la cuptor pentru a se intari. Este utilizata pentru a acoperi placinte si alte deserturi (budinci, prajituri cu crema etc.), putand constitui, de asemenea, un desert de sine statator.

 

Cand facem bezea, prima regula este sa verificam ca vasul si telul ce vor fi folosite in process nu au nici o urma de grasime pe ele. De asemenea, nu trebuie sa existe urme de galbenusuri pe albusurile din care vom face bezeaua.

Cum se face bezeaua

Albusurile trebuie aduse la temperatura camerei. Se folosesc doua linguri de zahar pentru fiecare albus de ou batut. Se bat albusurile pana se formeaza usoare varfuri, apoi se adauga zahar, putin cate putin. Daca atunci cand ridicam telul, albusurile nu curg de pe el, bezeaua poate fi utilizata pe prajitura.

Cum se fac bezelele

Pentru bezele, se utilizeaza cate un sfert de cana de zahar pentru fiecare albus. Procesul e similar celui descris mai sus: se bat albusurile spuma pana compozitia este sufficient de tare incat sa stea pe tel. Se da la cuptorul preincins la o temperatura joasa (100 grade Celsius) pana se usuca, insa nu devin maronii. In functie de dimensiunile bezelelor, acest proces poate dura intre 1-3 ore.

Sfaturi utile:Nu faceti bezele in zilele umede, pentru ca vor iesi gumoase si neapetisante.Pentru a evita inmuierea bezelei moi, trebuie adaugat zaharul gradual, cate o lingura. De asemenea, bezeaua trebuie utilizata imediat dupa preparare.Pentru a va asigura ca zaharul s-a dizolvat in intregime, pipaiti intre degetul mare si aratator putina spuma. Daca nu are o textura granulata, bezeaua poate fi utilizata.Pentru a evita diminuarea stratului de bezea, dizolvati 1 lingura de amidon de porumb intr-o treime cana de apa, la o temperatura mediu – joasa, pana se formeaza un gel gros. Raciti incet, apoi adaugati mixtura de amidon, putin cate putin in albusurile batute spuma. Amidonul ajuta, de asemenea, si in procesul de coacere. Pentru a evita bezelele gumoase, feriti-le de umiditate.Pentru a usca bezelele care s-au inmuiat, puneti-le in cuptor, la 100 de grade, pentru cel putin 30 de minute (in functie de marime, pot sta si pana la cateva ore).Pentru a masca culoarea maronie a bezelelor care au fost coapte prea mult, presarati zahar pudra deasupra sau acoperiti cu sirop de ciocolata.Pentru a face o taietura curata in bezea, treceti prin apa fierbinte cutitul, apoi taiati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Frappuccino cu frisca si menta
Bucataras.RO

Frappuccino cu frisca si menta

Azi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...

Frappuccino cu frisca si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti