Cum se fac taiteii de casa

Cum se fac taiteii de casa

Pastele, intr-o forma sau alta, sunt deseori intalnite pe mesele noastre. Putini stim insa ca nu e nevoie intotdeauna sa le cumparam din magazine si ca putem, cu putin efort, sa le preparam singuri, acasa.

Iata cum, in 4 pasi, puteti avea la masa taitei proaspeti, preparati din ingrediente naturale.

1. Cerneti 2 cani de faina si o lingurita de sare. Formati o adancitura si turnayi 3 oua batute spuma. Amestecati pentru a forma un aluat pana cand acesta devine uniform, aproximativ 8-10 minute. Dati-i forma unei bile, acoperiti-l cu folie de plastic si apoi dati-l 30 de minute la rece. Taiati-l apoi in sferturi. Lucrand cu un singur sfert o data, incepeti sa-l rotiti.

2. Continuati sa-l rotiti in diferite directii. E posibil sa fie necesara adaugarea suplimentara a fainii pe suprafata de lucru, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Intindeti-l cu mana pana ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 cm.

 

 

3. Cu delicatete, impaturiti aluatul presarand faine pe toata suprafata lui, pentru a preveni lipirea de el insusi.

 

 

 

4. Taiati din aluatul impaturit, pe transversala, portiuni de aproximativ 1 cm latime

Repetati procedura cu bucatile de aluat ramase. Pentru a-i prepara, puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 3-4 minute. Trebuie scosi al dente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.