Cum se fac taiteii de casa

Cum se fac taiteii de casa

Pastele, intr-o forma sau alta, sunt deseori intalnite pe mesele noastre. Putini stim insa ca nu e nevoie intotdeauna sa le cumparam din magazine si ca putem, cu putin efort, sa le preparam singuri, acasa.

Iata cum, in 4 pasi, puteti avea la masa taitei proaspeti, preparati din ingrediente naturale.

1. Cerneti 2 cani de faina si o lingurita de sare. Formati o adancitura si turnayi 3 oua batute spuma. Amestecati pentru a forma un aluat pana cand acesta devine uniform, aproximativ 8-10 minute. Dati-i forma unei bile, acoperiti-l cu folie de plastic si apoi dati-l 30 de minute la rece. Taiati-l apoi in sferturi. Lucrand cu un singur sfert o data, incepeti sa-l rotiti.

2. Continuati sa-l rotiti in diferite directii. E posibil sa fie necesara adaugarea suplimentara a fainii pe suprafata de lucru, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Intindeti-l cu mana pana ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 cm.

 

 

3. Cu delicatete, impaturiti aluatul presarand faine pe toata suprafata lui, pentru a preveni lipirea de el insusi.

 

 

 

4. Taiati din aluatul impaturit, pe transversala, portiuni de aproximativ 1 cm latime

Repetati procedura cu bucatile de aluat ramase. Pentru a-i prepara, puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 3-4 minute. Trebuie scosi al dente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Eu nu mananc,ca mie nu imi plac,am pregatit pentru prima oara, i-am facut pentru o prietena, toata lumea a zis ca au fost...

Ardei umpluti
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia