Cum se fac taiteii de casa

Cum se fac taiteii de casa

Pastele, intr-o forma sau alta, sunt deseori intalnite pe mesele noastre. Putini stim insa ca nu e nevoie intotdeauna sa le cumparam din magazine si ca putem, cu putin efort, sa le preparam singuri, acasa.

Iata cum, in 4 pasi, puteti avea la masa taitei proaspeti, preparati din ingrediente naturale.

1. Cerneti 2 cani de faina si o lingurita de sare. Formati o adancitura si turnayi 3 oua batute spuma. Amestecati pentru a forma un aluat pana cand acesta devine uniform, aproximativ 8-10 minute. Dati-i forma unei bile, acoperiti-l cu folie de plastic si apoi dati-l 30 de minute la rece. Taiati-l apoi in sferturi. Lucrand cu un singur sfert o data, incepeti sa-l rotiti.

2. Continuati sa-l rotiti in diferite directii. E posibil sa fie necesara adaugarea suplimentara a fainii pe suprafata de lucru, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Intindeti-l cu mana pana ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 cm.

 

 

3. Cu delicatete, impaturiti aluatul presarand faine pe toata suprafata lui, pentru a preveni lipirea de el insusi.

 

 

 

4. Taiati din aluatul impaturit, pe transversala, portiuni de aproximativ 1 cm latime

Repetati procedura cu bucatile de aluat ramase. Pentru a-i prepara, puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 3-4 minute. Trebuie scosi al dente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie