Cum se desface o rodie

Cum se desface o rodie

Sa desfaci o rodie poate fi o sarcina destul de sofisticata. Sucul de rodie pateaza atat hainele, cat si lemnul, deci trebuie sa fiti atenti unde o desfaceti. Odata desfacuta insa, va puteti bucura de un gust dulce-acrisor plin de savoare. Sucul de rodie a devenit foarte popular gratie continutului ridicat de antioxidanti. Pentru a obtine un pahar de suc proaspat aveti nevoie de cel putin 2 rodii.

Exista 2 metode de a desface o rodie fara prea multa bataie de cap.

Metoda 1 - cu apa
1. Pregatiti un bol cu apa rece.2. Indepartati capatul in forma de coroana al rodiei.3. Crestati coaja rodiei pe verticala in cateva locuri (o puteti imparti si in 2, dar ideal e sa o impartiti macar in 6 parti, pentru a se putea desface mai usor).4. Scufundati rodia in apa rece pentru 5-10 minute5. Indepartati coaja rodiei si desprindeti semintele de membrane. Semintele se vor scufunda la fundul vasului.6. Cu o spatula-sita culegeti cojile de rodie ce au ramas la suprafata apei.7. Folositi o strecuratoare pentru a strecura semintele de apa;.8. Uscati semintele cu ajutorul unor servetele de hartie.9. Semintele pot fi consummate imediat sau pastrate in frigider pentru cateva zile. Metoda 2 - fara apa1. Cu ajutorul unei linguri de lemn loviti rodia de jur imprejurul ei, pentru a desprinde semintele de coaja.2. Taiati capatul in forma de coroana al rodiei.3. Taiati coaja rodiei in 2 si desfaceti rodia in 2 jumatati.4. Tineti fiecare jumatate in palma, deasupra unul bol. Cu lingura de lemn loviti usor in coaja pana cand semintele cad in bol.5. Indepartati membranele care au cazut in bol. Acum puteti consuma rodiile.De retinut:

* Rodiile nu se coc dupa culegere. Prin urmare, daca rodia nu are o culoare rosu aprins, uniforma, inseamna ca a fost culeasa inainte de coacere.
* Luna in care rodiile se gasesc cel mai usor este decembrie. Daca vreti sa beneficiati de ele mai mult timp, puteti congela semintele in pungi de plastic pana la 3 luni.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici