Cum se desface o rodie

Cum se desface o rodie

Sa desfaci o rodie poate fi o sarcina destul de sofisticata. Sucul de rodie pateaza atat hainele, cat si lemnul, deci trebuie sa fiti atenti unde o desfaceti. Odata desfacuta insa, va puteti bucura de un gust dulce-acrisor plin de savoare. Sucul de rodie a devenit foarte popular gratie continutului ridicat de antioxidanti. Pentru a obtine un pahar de suc proaspat aveti nevoie de cel putin 2 rodii.

Exista 2 metode de a desface o rodie fara prea multa bataie de cap.

Metoda 1 - cu apa
1. Pregatiti un bol cu apa rece.2. Indepartati capatul in forma de coroana al rodiei.3. Crestati coaja rodiei pe verticala in cateva locuri (o puteti imparti si in 2, dar ideal e sa o impartiti macar in 6 parti, pentru a se putea desface mai usor).4. Scufundati rodia in apa rece pentru 5-10 minute5. Indepartati coaja rodiei si desprindeti semintele de membrane. Semintele se vor scufunda la fundul vasului.6. Cu o spatula-sita culegeti cojile de rodie ce au ramas la suprafata apei.7. Folositi o strecuratoare pentru a strecura semintele de apa;.8. Uscati semintele cu ajutorul unor servetele de hartie.9. Semintele pot fi consummate imediat sau pastrate in frigider pentru cateva zile. Metoda 2 - fara apa1. Cu ajutorul unei linguri de lemn loviti rodia de jur imprejurul ei, pentru a desprinde semintele de coaja.2. Taiati capatul in forma de coroana al rodiei.3. Taiati coaja rodiei in 2 si desfaceti rodia in 2 jumatati.4. Tineti fiecare jumatate in palma, deasupra unul bol. Cu lingura de lemn loviti usor in coaja pana cand semintele cad in bol.5. Indepartati membranele care au cazut in bol. Acum puteti consuma rodiile.De retinut:

* Rodiile nu se coc dupa culegere. Prin urmare, daca rodia nu are o culoare rosu aprins, uniforma, inseamna ca a fost culeasa inainte de coacere.
* Luna in care rodiile se gasesc cel mai usor este decembrie. Daca vreti sa beneficiati de ele mai mult timp, puteti congela semintele in pungi de plastic pana la 3 luni.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Tort din crema de zahar ars
3
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
4
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii
Bucataras.RO

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Nu suntem deloc fani conserve de carne, eu cel putin nu mananc deloc. Am primit cateva si parca nu le-as arunca, asa ca...

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute