Sa desfaci o rodie poate fi o sarcina destul de sofisticata. Sucul de rodie pateaza atat hainele, cat si lemnul, deci trebuie sa fiti atenti unde o desfaceti. Odata desfacuta insa, va puteti bucura de un gust dulce-acrisor plin de savoare. Sucul de rodie a devenit foarte popular gratie continutului ridicat de antioxidanti. Pentru a obtine un pahar de suc proaspat aveti nevoie de cel putin 2 rodii.
Exista 2 metode de a desface o rodie fara prea multa bataie de cap.
Metoda 1 - cu apa
1. Pregatiti un bol cu apa rece.2. Indepartati capatul in forma de coroana al rodiei.3. Crestati coaja rodiei pe verticala in cateva locuri (o puteti imparti si in 2, dar ideal e sa o impartiti macar in 6 parti, pentru a se putea desface mai usor).4. Scufundati rodia in apa rece pentru 5-10 minute5. Indepartati coaja rodiei si desprindeti semintele de membrane. Semintele se vor scufunda la fundul vasului.6. Cu o spatula-sita culegeti cojile de rodie ce au ramas la suprafata apei.7. Folositi o strecuratoare pentru a strecura semintele de apa;.8. Uscati semintele cu ajutorul unor servetele de hartie.9. Semintele pot fi consummate imediat sau pastrate in frigider pentru cateva zile. Metoda 2 - fara apa1. Cu ajutorul unei linguri de lemn loviti rodia de jur imprejurul ei, pentru a desprinde semintele de coaja.2. Taiati capatul in forma de coroana al rodiei.3. Taiati coaja rodiei in 2 si desfaceti rodia in 2 jumatati.4. Tineti fiecare jumatate in palma, deasupra unul bol. Cu lingura de lemn loviti usor in coaja pana cand semintele cad in bol.5. Indepartati membranele care au cazut in bol. Acum puteti consuma rodiile.De retinut:
* Rodiile nu se coc dupa culegere. Prin urmare, daca rodia nu are o culoare rosu aprins, uniforma, inseamna ca a fost culeasa inainte de coacere.
* Luna in care rodiile se gasesc cel mai usor este decembrie. Daca vreti sa beneficiati de ele mai mult timp, puteti congela semintele in pungi de plastic pana la 3 luni.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAzi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...
Frappuccino cu frisca si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii