Cum se desface o rodie

Cum se desface o rodie

Sa desfaci o rodie poate fi o sarcina destul de sofisticata. Sucul de rodie pateaza atat hainele, cat si lemnul, deci trebuie sa fiti atenti unde o desfaceti. Odata desfacuta insa, va puteti bucura de un gust dulce-acrisor plin de savoare. Sucul de rodie a devenit foarte popular gratie continutului ridicat de antioxidanti. Pentru a obtine un pahar de suc proaspat aveti nevoie de cel putin 2 rodii.

Exista 2 metode de a desface o rodie fara prea multa bataie de cap.

Metoda 1 - cu apa
1. Pregatiti un bol cu apa rece.2. Indepartati capatul in forma de coroana al rodiei.3. Crestati coaja rodiei pe verticala in cateva locuri (o puteti imparti si in 2, dar ideal e sa o impartiti macar in 6 parti, pentru a se putea desface mai usor).4. Scufundati rodia in apa rece pentru 5-10 minute5. Indepartati coaja rodiei si desprindeti semintele de membrane. Semintele se vor scufunda la fundul vasului.6. Cu o spatula-sita culegeti cojile de rodie ce au ramas la suprafata apei.7. Folositi o strecuratoare pentru a strecura semintele de apa;.8. Uscati semintele cu ajutorul unor servetele de hartie.9. Semintele pot fi consummate imediat sau pastrate in frigider pentru cateva zile. Metoda 2 - fara apa1. Cu ajutorul unei linguri de lemn loviti rodia de jur imprejurul ei, pentru a desprinde semintele de coaja.2. Taiati capatul in forma de coroana al rodiei.3. Taiati coaja rodiei in 2 si desfaceti rodia in 2 jumatati.4. Tineti fiecare jumatate in palma, deasupra unul bol. Cu lingura de lemn loviti usor in coaja pana cand semintele cad in bol.5. Indepartati membranele care au cazut in bol. Acum puteti consuma rodiile.De retinut:

* Rodiile nu se coc dupa culegere. Prin urmare, daca rodia nu are o culoare rosu aprins, uniforma, inseamna ca a fost culeasa inainte de coacere.
* Luna in care rodiile se gasesc cel mai usor este decembrie. Daca vreti sa beneficiati de ele mai mult timp, puteti congela semintele in pungi de plastic pana la 3 luni.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie