Cum se curata anghinarea

Cum se curata anghinarea

Daca va place anghinarea, trebuie sa stiti sa o si curatati pentru a va bucura de ea proaspata. Desi procesul poate dura un pic mai mult, e mai simplu decat pare.

Pasul 0:

Pregatim o lamiie taiata in 2, o jumatate o stoarcem intr-un castron in care apoi adaugam apa rece. Cealalta jumatate o tinem ca sa ne umezim miinile cu ea inainte sa curatam anghinarea si ca sa "stergem" anghinarea curatata, ca sa nu oxideze (contine foarte mult fier). Dupa ce am terminat de curatat o anghinare o punem in apa cu lamiie pina cind sunt gata si celelalte.



Pasul 1:

Incepem prin a taia coada anghinarii lasind o bucata de 4-5 cm. Curatam tulpina ramasa bine, pina cind ajungem la pulpa albicioasa sau pina cind, curatind cu cutitul special, simtim la mina ca nu este prea fibroasa.

Pasul 2:

Apoi curatam cu mina frunzele externe 1-2 rinduri cel putin, de jur imprejur pina cind vedem o margine alba uniforma, de minim 5 mm. Acum stim ca am ajuns la petalele mai moi/ fragede.



Pasul 3:

Luam cutitul si taiem fiecare petala lasind doar partea albicioasa de la baza si aruncind virfurile (cca 1/2 din petala partea superioara) care este mai verde sau rosiatic maronie. Deci lasam partea cu pulpa a fiecarei petale.


Curatind, invirtim anghinarea. Si, cum petalele din mijloc sunt din ce in ce mai fragede, vom taia tot mai putin din ele. (E ca atunci cind curatam un mar spiralat).

Vom obtine o anghinarea cu forma ca de trandafir. Tot ce a ramas din ea se poate minca dupa inabusire, intrucat va fi moale suficient de moale.



Pasul 4:

Acum curatati cu cutitul si coada, bucata pe care ati pastrat-o. Aruncind tot ce este verde inchis pina cind ajungeti la miezul ei mai alb si moale fara fibre groase.

Pasul 5:

Daca anghinarea nu este proaspata va avea in mijloc (acolo unde florile au pistilul) un fel de puf care este mai tare si usor intepator. Verificati bagind putin degetul in mijlocul anghinarii si daca il simtiti trebuie, sa il eliminati cu ajutorul ustensilei cu care curatati pepenele galben ca sa obtineti bile. Trebuie scos din centrul anghinarii, caci nu se poate minca (nu pentru ca e toxic, ci pentru ca inteapa).


 

Pasul 6:

Dupa ce curatati prima anghinare o puneti in castronul cu apa si lamiie, exact cum ati facut si cu coditele taiate si curatate. Cind sunt gata toate, luati fiecare floare si o stringeti putin in pumn, cu grija, delicat, doar cit sa iasa apa care a intrat in ea.

Acum aveti anghinare curatata, numai buna de folosit in mancarurile pe care le poftiti.

Autor: Crista

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Frappuccino cu frisca si menta
Bucataras.RO

Frappuccino cu frisca si menta

Azi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...

Frappuccino cu frisca si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti