Cum se curata anghinarea

Cum se curata anghinarea

Daca va place anghinarea, trebuie sa stiti sa o si curatati pentru a va bucura de ea proaspata. Desi procesul poate dura un pic mai mult, e mai simplu decat pare.

Pasul 0:

Pregatim o lamiie taiata in 2, o jumatate o stoarcem intr-un castron in care apoi adaugam apa rece. Cealalta jumatate o tinem ca sa ne umezim miinile cu ea inainte sa curatam anghinarea si ca sa "stergem" anghinarea curatata, ca sa nu oxideze (contine foarte mult fier). Dupa ce am terminat de curatat o anghinare o punem in apa cu lamiie pina cind sunt gata si celelalte.



Pasul 1:

Incepem prin a taia coada anghinarii lasind o bucata de 4-5 cm. Curatam tulpina ramasa bine, pina cind ajungem la pulpa albicioasa sau pina cind, curatind cu cutitul special, simtim la mina ca nu este prea fibroasa.

Pasul 2:

Apoi curatam cu mina frunzele externe 1-2 rinduri cel putin, de jur imprejur pina cind vedem o margine alba uniforma, de minim 5 mm. Acum stim ca am ajuns la petalele mai moi/ fragede.



Pasul 3:

Luam cutitul si taiem fiecare petala lasind doar partea albicioasa de la baza si aruncind virfurile (cca 1/2 din petala partea superioara) care este mai verde sau rosiatic maronie. Deci lasam partea cu pulpa a fiecarei petale.


Curatind, invirtim anghinarea. Si, cum petalele din mijloc sunt din ce in ce mai fragede, vom taia tot mai putin din ele. (E ca atunci cind curatam un mar spiralat).

Vom obtine o anghinarea cu forma ca de trandafir. Tot ce a ramas din ea se poate minca dupa inabusire, intrucat va fi moale suficient de moale.



Pasul 4:

Acum curatati cu cutitul si coada, bucata pe care ati pastrat-o. Aruncind tot ce este verde inchis pina cind ajungeti la miezul ei mai alb si moale fara fibre groase.

Pasul 5:

Daca anghinarea nu este proaspata va avea in mijloc (acolo unde florile au pistilul) un fel de puf care este mai tare si usor intepator. Verificati bagind putin degetul in mijlocul anghinarii si daca il simtiti trebuie, sa il eliminati cu ajutorul ustensilei cu care curatati pepenele galben ca sa obtineti bile. Trebuie scos din centrul anghinarii, caci nu se poate minca (nu pentru ca e toxic, ci pentru ca inteapa).


 

Pasul 6:

Dupa ce curatati prima anghinare o puneti in castronul cu apa si lamiie, exact cum ati facut si cu coditele taiate si curatate. Cind sunt gata toate, luati fiecare floare si o stringeti putin in pumn, cu grija, delicat, doar cit sa iasa apa care a intrat in ea.

Acum aveti anghinare curatata, numai buna de folosit in mancarurile pe care le poftiti.

Autor: Crista

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Drob de pui
5
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia