Cum se curata anghinarea

Cum se curata anghinarea

Daca va place anghinarea, trebuie sa stiti sa o si curatati pentru a va bucura de ea proaspata. Desi procesul poate dura un pic mai mult, e mai simplu decat pare.

Pasul 0:

Pregatim o lamiie taiata in 2, o jumatate o stoarcem intr-un castron in care apoi adaugam apa rece. Cealalta jumatate o tinem ca sa ne umezim miinile cu ea inainte sa curatam anghinarea si ca sa "stergem" anghinarea curatata, ca sa nu oxideze (contine foarte mult fier). Dupa ce am terminat de curatat o anghinare o punem in apa cu lamiie pina cind sunt gata si celelalte.



Pasul 1:

Incepem prin a taia coada anghinarii lasind o bucata de 4-5 cm. Curatam tulpina ramasa bine, pina cind ajungem la pulpa albicioasa sau pina cind, curatind cu cutitul special, simtim la mina ca nu este prea fibroasa.

Pasul 2:

Apoi curatam cu mina frunzele externe 1-2 rinduri cel putin, de jur imprejur pina cind vedem o margine alba uniforma, de minim 5 mm. Acum stim ca am ajuns la petalele mai moi/ fragede.



Pasul 3:

Luam cutitul si taiem fiecare petala lasind doar partea albicioasa de la baza si aruncind virfurile (cca 1/2 din petala partea superioara) care este mai verde sau rosiatic maronie. Deci lasam partea cu pulpa a fiecarei petale.


Curatind, invirtim anghinarea. Si, cum petalele din mijloc sunt din ce in ce mai fragede, vom taia tot mai putin din ele. (E ca atunci cind curatam un mar spiralat).

Vom obtine o anghinarea cu forma ca de trandafir. Tot ce a ramas din ea se poate minca dupa inabusire, intrucat va fi moale suficient de moale.



Pasul 4:

Acum curatati cu cutitul si coada, bucata pe care ati pastrat-o. Aruncind tot ce este verde inchis pina cind ajungeti la miezul ei mai alb si moale fara fibre groase.

Pasul 5:

Daca anghinarea nu este proaspata va avea in mijloc (acolo unde florile au pistilul) un fel de puf care este mai tare si usor intepator. Verificati bagind putin degetul in mijlocul anghinarii si daca il simtiti trebuie, sa il eliminati cu ajutorul ustensilei cu care curatati pepenele galben ca sa obtineti bile. Trebuie scos din centrul anghinarii, caci nu se poate minca (nu pentru ca e toxic, ci pentru ca inteapa).


 

Pasul 6:

Dupa ce curatati prima anghinare o puneti in castronul cu apa si lamiie, exact cum ati facut si cu coditele taiate si curatate. Cind sunt gata toate, luati fiecare floare si o stringeti putin in pumn, cu grija, delicat, doar cit sa iasa apa care a intrat in ea.

Acum aveti anghinare curatata, numai buna de folosit in mancarurile pe care le poftiti.

Autor: Crista

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Desert crumble cu prune si nuci
Bucataras.RO

Desert crumble cu prune si nuci

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun...

Desert crumble cu prune si nuci
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia