Cum sa tai ceapa fara lacrimi

Cum sa tai ceapa fara lacrimi

Ceapa contine nutrienti benefici pentru sanatatea organismului. Unul dintre acestia este responsabil pentru lacrimile pe care majoritatea dintre noi le varsa atunci cand curata sau taie ceapa. Cum oamenii sunt fiinte inventive, au gasit fel de fel de metode de a-si pastra demnitatea in fata cepii, evitand sa mai verse lacrimi din cauza ei.

Pentru a opri lacrimile, trebuie sa ne asiguram ca enzimele pe care le contine ceapa nu ajung sa emane vaporii care ne intra in ochi si ii irita. Pentru asta, trebuie sa:

Metoda 11. Puneti cepele in frigider pentru aproximativ 20 de minute inainte de a le toca.2. Utilizati un cutit foarte taios. Acesta va diminua numarul peretilor celulari rupti (in acestia se gasesc enzimele)3. Indepartati cu un cutit ascutit radacinile si foile uscate, evitand penetrarea bulbului. 4. Tocati ceapa cat mai repede.Metoda 2

Cand curatati ceapa, nu indepartati capatul cu radacinile. Taiati ceapa in doua, apoi tocati-o la dimensiunea pe care o doriti. La finalul tocarii, indepartati si capatul cu radacinile a fiecarei jumatati. Aceasta metoda se presupune ca e capabila sa indeparteaze lacrimile.

Metoda 3

Curatati si tocati ceapa sub un jet de apa. Aceasta solutie s-ar putea dovedi defectuoasa, intrucat riscati sa pierdeti ceapa proaspat tocata in canalul de scurgere.
O variatie a acestei metode sustine ca puteti evita lacrimile si daca va clatiti regulat mana si cutitul cu apa rece.

Metoda 4

Folositi o felie de paine sau un betisor pe care sa-l tineti in gura in timpul taierii. Aceasta tehnica neobisnuita e utilizata pentru incurajarea respirarii pe gura, evitand ca vaporii din ceapa sa se strecoare in nas si sa irite membranele, cauzand lacrimile.

Metoda 5

Tocati ceapa intr-un loc bine ventilat, care permite disiparea rapida a vaporilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute