Cum sa nu faci risipa de mancare - 10 trucuri ingenioase

Cum sa nu faci risipa de mancare - 10 trucuri ingenioase

Risipa de mancare este un subiect din ce in ce mai dezbatut si o problema care, cel putin in Europa Occidentala, se doreste rezolvata. 

In Franta s-a dat deja o lege care face ca risipa de mancare produsa de supermarketuri sa fie ilegala, incepand cu 2016. 

Insa, si noi putem lupta cu risipa de mancare, mai ales ca asta inseamna ca vom si economisi bani. 

Iata cateva trucuri simple si utile pentru a limita risipa de mancare din bucatarie:

1. Patrunjelul se pastreaza proaspat timp de peste 10 zile daca, dupa ce il speli, il pui la frigider intre doua bucati de hartie de bucatarie si intr-o punga de plastic.

2. Castravetii se pastreaza mult mai mult timp proaspeti daca ii depozitezi in frigider intr-o tavita cu apa.

3. Nu arunca morcovii care s-au inmuiat. Acestia isi revin imediat, daca-i pui intr-o tavita cu apa si gheata. 

4. In timp, conopida incepe sa capete o culoare galbuie si se inmoaie. Pentru a opri acest proces, trebuie s-o acoperi cu propriile ei frunze sau cu o punga de plastic. 

5. Merele alterate nu trebuie lasate in apropierea altor fructe, pentru ca le vor contamina si pe cele bune.

6. Resturile de lapte, vin, cafea si smantana se pun in tavita de gheata si se congeleaza pentru a putea fi folosite mai tarziu la gatit. 

7. Nu arunca bananele foarte coapte. Le poti folosi pentru a face inghetata, in loc de oua in aluatul de clatite sau chiar si in mancarea de linte, careia ii da o aroma placuta.

8. Pentru a nu se inmuia, frunzele de salata se pastreaza cel mai bine in frigider intr-un bol cu apa. 

9. Frunzele trecute de busuioc, tarhon sau leustean pot fi pus in uleiul de masline. Astfel, acesta capata un gust mai placut, facandu-l ideal pentru salate. 

10. Cand faci friptura, nu arunca sosul din tava. Pune-l in tavita de facut cuburi de gheata si baga-l la congelator. Cand mai faci piure de cartofi, poti adauga si un cub de sos de friptura, care-i va da un gust mai bun. 

Sursa foto: huffingtonpost.com
Sursa articol: realfood.tesco.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
1
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Placinta Armaneasca
3
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
5
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Ciulama de ciuperci
Bucataras.RO

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci - o mancare simpla, rapida si gustoasa!

Ciulama de ciuperci
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia