Risipa de mancare este un subiect din ce in ce mai dezbatut si o problema care, cel putin in Europa Occidentala, se doreste rezolvata.
In Franta s-a dat deja o lege care face ca risipa de mancare produsa de supermarketuri sa fie ilegala, incepand cu 2016.
Insa, si noi putem lupta cu risipa de mancare, mai ales ca asta inseamna ca vom si economisi bani.
Iata cateva trucuri simple si utile pentru a limita risipa de mancare din bucatarie:
1. Patrunjelul se pastreaza proaspat timp de peste 10 zile daca, dupa ce il speli, il pui la frigider intre doua bucati de hartie de bucatarie si intr-o punga de plastic.
2. Castravetii se pastreaza mult mai mult timp proaspeti daca ii depozitezi in frigider intr-o tavita cu apa.
3. Nu arunca morcovii care s-au inmuiat. Acestia isi revin imediat, daca-i pui intr-o tavita cu apa si gheata.
4. In timp, conopida incepe sa capete o culoare galbuie si se inmoaie. Pentru a opri acest proces, trebuie s-o acoperi cu propriile ei frunze sau cu o punga de plastic.
5. Merele alterate nu trebuie lasate in apropierea altor fructe, pentru ca le vor contamina si pe cele bune.
6. Resturile de lapte, vin, cafea si smantana se pun in tavita de gheata si se congeleaza pentru a putea fi folosite mai tarziu la gatit.
7. Nu arunca bananele foarte coapte. Le poti folosi pentru a face inghetata, in loc de oua in aluatul de clatite sau chiar si in mancarea de linte, careia ii da o aroma placuta.
8. Pentru a nu se inmuia, frunzele de salata se pastreaza cel mai bine in frigider intr-un bol cu apa.
9. Frunzele trecute de busuioc, tarhon sau leustean pot fi pus in uleiul de masline. Astfel, acesta capata un gust mai placut, facandu-l ideal pentru salate.
10. Cand faci friptura, nu arunca sosul din tava. Pune-l in tavita de facut cuburi de gheata si baga-l la congelator. Cand mai faci piure de cartofi, poti adauga si un cub de sos de friptura, care-i va da un gust mai bun.
Sursa foto: huffingtonpost.com
Sursa articol: realfood.tesco.com
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii