Porumbul fiert este foarte gustos si usor de facut.
Insa, pentru a obtine cel mai bun porumb fiert, trebuie sa respecti cativa pasi.
In cele ce urmeaza, ai cateva sfaturi si tips & tricks pentru a gati cel mai bun porumb fiert.
O regula de care toata lumea uita, este aceea de a nu tine porumbul prea mult timp in apa fiarta. Acesta trebuie fiert rapid, altfel se intareste.
Dar, inainte de a-l scufunda in apa fierbinte, trebuie sa alegi porumbul cel mai bun pentru fiert. Acesta este cel care inca are laptisor in boabelor sale.
Testul este urmatorul: apasa cu unghia pe una dintre boabele mai mari de pe stiuletele de porumb, daca din aceasta va iesi un lichid alb, ca un laptisor, inseamna ca porumbul este bun pentru fiert.�
Oala in care fierbi porumbul trebuie sa fie cat mai incapatoare, iar apa trebuie sa acopere in totalitate stiuletii. De asemenea, se recomanda ca oala sa fie acoperita cu un capac, pentru ca astfel bobul de porumb se patrunde mai repede si mai bine.
Daca doresti ca porumbul sa fie un pic mai dulce, poti adauga o lingurita sau doua de zahar. Insa, niciodata nu adaugi sare in apa in care fierbi porumbul. Sarea nu va face decat sa intareasca bobul.�
Timpul ideal de fierbere este de 5-7 minute.�
Dupa ce este scos din oala, porumbul trebuie dat cu unt, sare si piper.
Se mai poate trece si printr-un sos picant, care este preparat dupa cum urmeaza:
Se pune o lingura de ulei si 100 de grame de untul intr-o tigaie mica. Dupa ce se topeste untul, se adauga ardeiul iute tocat marunt, o lingurita de chimen, sare si piper dupa gust.
Porumbul fiert uns cu lichidul condimentat se serveste imediat, cat inca este cald.
Sursa foto:�52kitchenadventures.com
Sursa articol:�gustos.ro,�whatscookingamerica.net
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii