Porumbul fiert este foarte gustos si usor de facut.
Insa, pentru a obtine cel mai bun porumb fiert, trebuie sa respecti cativa pasi.
In cele ce urmeaza, ai cateva sfaturi si tips & tricks pentru a gati cel mai bun porumb fiert.
O regula de care toata lumea uita, este aceea de a nu tine porumbul prea mult timp in apa fiarta. Acesta trebuie fiert rapid, altfel se intareste.
Dar, inainte de a-l scufunda in apa fierbinte, trebuie sa alegi porumbul cel mai bun pentru fiert. Acesta este cel care inca are laptisor in boabelor sale.
Testul este urmatorul: apasa cu unghia pe una dintre boabele mai mari de pe stiuletele de porumb, daca din aceasta va iesi un lichid alb, ca un laptisor, inseamna ca porumbul este bun pentru fiert.�
Oala in care fierbi porumbul trebuie sa fie cat mai incapatoare, iar apa trebuie sa acopere in totalitate stiuletii. De asemenea, se recomanda ca oala sa fie acoperita cu un capac, pentru ca astfel bobul de porumb se patrunde mai repede si mai bine.
Daca doresti ca porumbul sa fie un pic mai dulce, poti adauga o lingurita sau doua de zahar. Insa, niciodata nu adaugi sare in apa in care fierbi porumbul. Sarea nu va face decat sa intareasca bobul.�
Timpul ideal de fierbere este de 5-7 minute.�
Dupa ce este scos din oala, porumbul trebuie dat cu unt, sare si piper.
Se mai poate trece si printr-un sos picant, care este preparat dupa cum urmeaza:
Se pune o lingura de ulei si 100 de grame de untul intr-o tigaie mica. Dupa ce se topeste untul, se adauga ardeiul iute tocat marunt, o lingurita de chimen, sare si piper dupa gust.
Porumbul fiert uns cu lichidul condimentat se serveste imediat, cat inca este cald.
Sursa foto:�52kitchenadventures.com
Sursa articol:�gustos.ro,�whatscookingamerica.net
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAzi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...
Frappuccino cu frisca si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii