Cum se fierbe porumbul - Cel mai bun porumb fiert

Cum se fierbe porumbul - Cel mai bun porumb fiert

Porumbul fiert este foarte gustos si usor de facut.

Insa, pentru a obtine cel mai bun porumb fiert, trebuie sa respecti cativa pasi.

In cele ce urmeaza, ai cateva sfaturi si tips & tricks pentru a gati cel mai bun porumb fiert.

O regula de care toata lumea uita, este aceea de a nu tine porumbul prea mult timp in apa fiarta. Acesta trebuie fiert rapid, altfel se intareste.

Dar, inainte de a-l scufunda in apa fierbinte, trebuie sa alegi porumbul cel mai bun pentru fiert. Acesta este cel care inca are laptisor in boabelor sale.

Testul este urmatorul: apasa cu unghia pe una dintre boabele mai mari de pe stiuletele de porumb, daca din aceasta va iesi un lichid alb, ca un laptisor, inseamna ca porumbul este bun pentru fiert.�

Oala in care fierbi porumbul trebuie sa fie cat mai incapatoare, iar apa trebuie sa acopere in totalitate stiuletii. De asemenea, se recomanda ca oala sa fie acoperita cu un capac, pentru ca astfel bobul de porumb se patrunde mai repede si mai bine.

Daca doresti ca porumbul sa fie un pic mai dulce, poti adauga o lingurita sau doua de zahar. Insa, niciodata nu adaugi sare in apa in care fierbi porumbul. Sarea nu va face decat sa intareasca bobul.�

Timpul ideal de fierbere este de 5-7 minute.�

Dupa ce este scos din oala, porumbul trebuie dat cu unt, sare si piper.

Se mai poate trece si printr-un sos picant, care este preparat dupa cum urmeaza:

Se pune o lingura de ulei si 100 de grame de untul intr-o tigaie mica. Dupa ce se topeste untul, se adauga ardeiul iute tocat marunt, o lingurita de chimen, sare si piper dupa gust.

Porumbul fiert uns cu lichidul condimentat se serveste imediat, cat inca este cald.

Sursa foto:�52kitchenadventures.com
Sursa articol:�gustos.ro,�whatscookingamerica.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Aperitiv crema de branza cu somon
Bucataras.RO

Aperitiv crema de branza cu somon

Aperitiv crema de branza cu somon
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala