Cum sa faci cei mai buni cozonaci pentru masa de Pasti - 10 retete delicioase

Cum sa faci cei mai buni cozonaci pentru masa de Pasti - 10 retete delicioase

Nimic nu e mai placut ca mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor.

Fara acest delicios preparat, Sarbatorile Pascale n-ar mai avea acelasi farmec.

Pentru a va asigura ca aveti pe masa de Pasti cei mai buni cozonaci, tineti cont de aceste sfaturi:

- Inainte de a va apuca de prepararea cozonacilor, incalziti bine bucataria;

- De asemenea, toate ingredientele lichide trebuie sa fie si ele caldute;

- Drojdia se dizolva in putin lapte incalzit, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;

- Pentru un aluat aerat si pufos, faina trebuie cernuta printr-o sita fina si, mai apoi, trebuie adaugata treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;

- Abia cand nu se mai lipeste de maini, coca e buna de pus in forme. Pentru acest lucru, aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;

- Inainte de a fi bagat la cuptor, cozonacul se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;

- Una dintre regulile sfinte este aceea ca in primele 25 de minute cuptorul nu se deschide;

Totodata, v-am pregatit si o lista cu 10 retete de cozonaci, pentru a avea de unde sa-l alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine: 

1. Cozonac cu case deshidratate, aromat cu suc de citrice 

2. Cozonac cu doua umpluturi

3. Cozonac cu mac si ghimbir 

4. Cozonac cu migdale si cacao

5. Cozonac cu nuca

6. Cozonac cu Nutella

7. Cozonac cu fasii rasucite

8. Cozonac floare

9. Cozonac moldovenesc

10. Cozonac pufos

Sursa foto: retete.unica.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Frappuccino cu frisca si menta
Bucataras.RO

Frappuccino cu frisca si menta

Azi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...

Frappuccino cu frisca si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti