Nimic nu e mai placut ca mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor.
Fara acest delicios preparat, Sarbatorile Pascale n-ar mai avea acelasi farmec.
Pentru a va asigura ca aveti pe masa de Pasti cei mai buni cozonaci, tineti cont de aceste sfaturi:
- Inainte de a va apuca de prepararea cozonacilor, incalziti bine bucataria;
- De asemenea, toate ingredientele lichide trebuie sa fie si ele caldute;
- Drojdia se dizolva in putin lapte incalzit, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;
- Pentru un aluat aerat si pufos, faina trebuie cernuta printr-o sita fina si, mai apoi, trebuie adaugata treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;
- Abia cand nu se mai lipeste de maini, coca e buna de pus in forme. Pentru acest lucru, aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;
- Inainte de a fi bagat la cuptor, cozonacul se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;
- Una dintre regulile sfinte este aceea ca in primele 25 de minute cuptorul nu se deschide;
Totodata, v-am pregatit si o lista cu 10 retete de cozonaci, pentru a avea de unde sa-l alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine:
1. Cozonac cu case deshidratate, aromat cu suc de citrice
4. Cozonac cu migdale si cacao
Sursa foto: retete.unica.ro

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii