Cum sa faci cei mai buni cozonaci pentru masa de Pasti - 10 retete delicioase

Cum sa faci cei mai buni cozonaci pentru masa de Pasti - 10 retete delicioase

Nimic nu e mai placut ca mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor.

Fara acest delicios preparat, Sarbatorile Pascale n-ar mai avea acelasi farmec.

Pentru a va asigura ca aveti pe masa de Pasti cei mai buni cozonaci, tineti cont de aceste sfaturi:

- Inainte de a va apuca de prepararea cozonacilor, incalziti bine bucataria;

- De asemenea, toate ingredientele lichide trebuie sa fie si ele caldute;

- Drojdia se dizolva in putin lapte incalzit, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;

- Pentru un aluat aerat si pufos, faina trebuie cernuta printr-o sita fina si, mai apoi, trebuie adaugata treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;

- Abia cand nu se mai lipeste de maini, coca e buna de pus in forme. Pentru acest lucru, aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;

- Inainte de a fi bagat la cuptor, cozonacul se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;

- Una dintre regulile sfinte este aceea ca in primele 25 de minute cuptorul nu se deschide;

Totodata, v-am pregatit si o lista cu 10 retete de cozonaci, pentru a avea de unde sa-l alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine: 

1. Cozonac cu case deshidratate, aromat cu suc de citrice 

2. Cozonac cu doua umpluturi

3. Cozonac cu mac si ghimbir 

4. Cozonac cu migdale si cacao

5. Cozonac cu nuca

6. Cozonac cu Nutella

7. Cozonac cu fasii rasucite

8. Cozonac floare

9. Cozonac moldovenesc

10. Cozonac pufos

Sursa foto: retete.unica.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie