Cum sa faci cei mai buni cozonaci pentru masa de Pasti - 10 retete delicioase

Cum sa faci cei mai buni cozonaci pentru masa de Pasti - 10 retete delicioase

Nimic nu e mai placut ca mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor.

Fara acest delicios preparat, Sarbatorile Pascale n-ar mai avea acelasi farmec.

Pentru a va asigura ca aveti pe masa de Pasti cei mai buni cozonaci, tineti cont de aceste sfaturi:

- Inainte de a va apuca de prepararea cozonacilor, incalziti bine bucataria;

- De asemenea, toate ingredientele lichide trebuie sa fie si ele caldute;

- Drojdia se dizolva in putin lapte incalzit, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;

- Pentru un aluat aerat si pufos, faina trebuie cernuta printr-o sita fina si, mai apoi, trebuie adaugata treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;

- Abia cand nu se mai lipeste de maini, coca e buna de pus in forme. Pentru acest lucru, aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;

- Inainte de a fi bagat la cuptor, cozonacul se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;

- Una dintre regulile sfinte este aceea ca in primele 25 de minute cuptorul nu se deschide;

Totodata, v-am pregatit si o lista cu 10 retete de cozonaci, pentru a avea de unde sa-l alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine: 

1. Cozonac cu case deshidratate, aromat cu suc de citrice 

2. Cozonac cu doua umpluturi

3. Cozonac cu mac si ghimbir 

4. Cozonac cu migdale si cacao

5. Cozonac cu nuca

6. Cozonac cu Nutella

7. Cozonac cu fasii rasucite

8. Cozonac floare

9. Cozonac moldovenesc

10. Cozonac pufos

Sursa foto: retete.unica.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia