Cum sa faci cei mai buni cozonaci pentru masa de Pasti - 10 retete delicioase

Cum sa faci cei mai buni cozonaci pentru masa de Pasti - 10 retete delicioase

Nimic nu e mai placut ca mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor.

Fara acest delicios preparat, Sarbatorile Pascale n-ar mai avea acelasi farmec.

Pentru a va asigura ca aveti pe masa de Pasti cei mai buni cozonaci, tineti cont de aceste sfaturi:

- Inainte de a va apuca de prepararea cozonacilor, incalziti bine bucataria;

- De asemenea, toate ingredientele lichide trebuie sa fie si ele caldute;

- Drojdia se dizolva in putin lapte incalzit, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;

- Pentru un aluat aerat si pufos, faina trebuie cernuta printr-o sita fina si, mai apoi, trebuie adaugata treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;

- Abia cand nu se mai lipeste de maini, coca e buna de pus in forme. Pentru acest lucru, aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;

- Inainte de a fi bagat la cuptor, cozonacul se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;

- Una dintre regulile sfinte este aceea ca in primele 25 de minute cuptorul nu se deschide;

Totodata, v-am pregatit si o lista cu 10 retete de cozonaci, pentru a avea de unde sa-l alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine: 

1. Cozonac cu case deshidratate, aromat cu suc de citrice 

2. Cozonac cu doua umpluturi

3. Cozonac cu mac si ghimbir 

4. Cozonac cu migdale si cacao

5. Cozonac cu nuca

6. Cozonac cu Nutella

7. Cozonac cu fasii rasucite

8. Cozonac floare

9. Cozonac moldovenesc

10. Cozonac pufos

Sursa foto: retete.unica.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene
Bucataras.RO

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Scotch eggs merg de minune alaturi de diverse sosuri sau muraturi si pot fi servite atat calde cat si reci.

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai