Spre deosebire de alte fructe care se coc si dupa recoltare, ananasul nu face asta, prin urmare nu devine mai dulce dupa ce a fost cules. Ba mai mult, daca nu va fi consumat la timp, se inacreste. Daca vreti sa va bucurati de aroma delicioasa a unui ananas proaspat, urmati sfaturile de mai jos.
Metod 1: Mirositi ananasul
In general, un miros dulceag constituie cel mai important aspect in alegerea unui ananas copt. Daca nu are acest miros, inseamna ca nu e copt.
Evitati ananasul care are miros de parca ar fermenta. Daca ananasul e trecut, veti simti acest miros dulceag insotit de o aroma usoara de alcool sau otet.
Metoda 2: Priviti ananasul
Priviti ananasul, fiind atenti la 2 aspecte: prospetime si deteriorare. Puteti identifica daca un ananas este stricat uitandu-va cu atentie la partea dinspre tulpina. Aceasta e prima zona in care incepe sa se deterioreze, prin urmare, prima zona care-si schimba culoarea intr-una nesanatoasa.
Culoarea ananasului nu conteaza. Unele soiuri continua sa aiba culoare verde chiar si dupa ce s-au copt, altele trebuie sa fie aurii. Mai important decat culoarea e aspectul "sanatos".
Evitati ananasul cu coaja "ridata", de culoare rosie-maronie, cu crapaturi sau cu frunze maronii si uscate.
Priviti cu atentie si culoarea frunzelor. Intrucat culoarea fructului in sine poate fi si verde, si aurie, nu va ghidati dupa ea si alegeti un ananas cu frunze verzi, sanatoase.
Forma ananasului este un alt aspect pe care trebuie sa-l luati in considerare. Trebuie sa fie bine delimitati, cu capete rotunjite si "ochi dezvoltati". Ochii sunt mijloacele formelor geometrice specifice ananasului. Asigurati-va ca ochii sunt plini si sunt relativi plati.
Metoda 3: Prin atingere1. Apasati un pic pe ananas. Acesta trebuie sa fie ferm, insa suficient de moale cat sa-si schimbe usor forma cand apasati.2. Determinati daca ananasul e greu. Cu cat e mai greu, cu atat mai zemos va fi.3. Smulgeti o frunza. Daca se desprinde usor, fara prea multa rezistenta, atunci ananasul este copt. Daca se desprinde prea usor, atunci e trecut. Aceasta metoda are insa combatantii ei.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii