Cum alegi un ananas bun

Spre deosebire de alte fructe care se coc si dupa recoltare, ananasul nu face asta, prin urmare nu devine mai dulce dupa ce a fost cules. Ba mai mult, daca nu va fi consumat la timp, se inacreste. Daca vreti sa va bucurati de aroma delicioasa a unui ananas proaspat, urmati sfaturile de mai jos.

Metod 1: Mirositi ananasul

In general, un miros dulceag constituie cel mai important aspect in alegerea unui ananas copt. Daca nu are acest miros, inseamna ca nu e copt.

Evitati ananasul care are miros de parca ar fermenta. Daca ananasul e trecut, veti simti acest miros dulceag insotit de o aroma usoara de alcool sau otet.

Metoda 2: Priviti ananasul

Priviti ananasul, fiind atenti la 2 aspecte: prospetime si deteriorare. Puteti identifica daca un ananas este stricat uitandu-va cu atentie la partea dinspre tulpina. Aceasta e prima zona in care incepe sa se deterioreze, prin urmare, prima zona care-si schimba culoarea intr-una nesanatoasa.

Culoarea ananasului nu conteaza. Unele soiuri continua sa aiba culoare verde chiar si dupa ce s-au copt, altele trebuie sa fie aurii. Mai important decat culoarea e aspectul "sanatos". 

Evitati ananasul cu coaja "ridata", de culoare rosie-maronie, cu crapaturi sau cu frunze maronii si uscate.

Priviti cu atentie si culoarea frunzelor. Intrucat culoarea fructului in sine poate fi si verde, si aurie, nu va ghidati dupa ea si alegeti un ananas cu frunze verzi, sanatoase.

Forma ananasului este un alt aspect pe care trebuie sa-l luati in considerare. Trebuie sa fie bine delimitati, cu capete rotunjite si "ochi dezvoltati". Ochii sunt mijloacele formelor geometrice specifice ananasului. Asigurati-va ca ochii sunt plini si sunt relativi plati.

Metoda 3: Prin atingere1. Apasati un pic pe ananas. Acesta trebuie sa fie ferm, insa suficient de moale cat sa-si schimbe usor forma cand apasati.2. Determinati daca ananasul e greu. Cu cat e mai greu, cu atat mai zemos va fi.3. Smulgeti o frunza. Daca se desprinde usor, fara prea multa rezistenta, atunci ananasul este copt. Daca se desprinde prea usor, atunci e trecut. Aceasta metoda are insa combatantii ei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor

Din seria "Doua portii la 20 lei", va propun urmatoarea reteta (chiar mai putin de 20 lei :)) Delicioasa si super...

Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia