Cum alegi un ananas bun

Spre deosebire de alte fructe care se coc si dupa recoltare, ananasul nu face asta, prin urmare nu devine mai dulce dupa ce a fost cules. Ba mai mult, daca nu va fi consumat la timp, se inacreste. Daca vreti sa va bucurati de aroma delicioasa a unui ananas proaspat, urmati sfaturile de mai jos.

Metod 1: Mirositi ananasul

In general, un miros dulceag constituie cel mai important aspect in alegerea unui ananas copt. Daca nu are acest miros, inseamna ca nu e copt.

Evitati ananasul care are miros de parca ar fermenta. Daca ananasul e trecut, veti simti acest miros dulceag insotit de o aroma usoara de alcool sau otet.

Metoda 2: Priviti ananasul

Priviti ananasul, fiind atenti la 2 aspecte: prospetime si deteriorare. Puteti identifica daca un ananas este stricat uitandu-va cu atentie la partea dinspre tulpina. Aceasta e prima zona in care incepe sa se deterioreze, prin urmare, prima zona care-si schimba culoarea intr-una nesanatoasa.

Culoarea ananasului nu conteaza. Unele soiuri continua sa aiba culoare verde chiar si dupa ce s-au copt, altele trebuie sa fie aurii. Mai important decat culoarea e aspectul "sanatos". 

Evitati ananasul cu coaja "ridata", de culoare rosie-maronie, cu crapaturi sau cu frunze maronii si uscate.

Priviti cu atentie si culoarea frunzelor. Intrucat culoarea fructului in sine poate fi si verde, si aurie, nu va ghidati dupa ea si alegeti un ananas cu frunze verzi, sanatoase.

Forma ananasului este un alt aspect pe care trebuie sa-l luati in considerare. Trebuie sa fie bine delimitati, cu capete rotunjite si "ochi dezvoltati". Ochii sunt mijloacele formelor geometrice specifice ananasului. Asigurati-va ca ochii sunt plini si sunt relativi plati.

Metoda 3: Prin atingere1. Apasati un pic pe ananas. Acesta trebuie sa fie ferm, insa suficient de moale cat sa-si schimbe usor forma cand apasati.2. Determinati daca ananasul e greu. Cu cat e mai greu, cu atat mai zemos va fi.3. Smulgeti o frunza. Daca se desprinde usor, fara prea multa rezistenta, atunci ananasul este copt. Daca se desprinde prea usor, atunci e trecut. Aceasta metoda are insa combatantii ei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Drob de pui
5
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia