Convertor unitati de masura americane - unitati europene

Convertor unitati de masura americane - unitati europene

Mijloacele de comunicare in masa sunt partial responsabile pentru diversificarea mancarurilor din bucatariile personale. Acum avem posibilitatea ca prin cateva clickuri pe internet sa obtinem retete culinare din cele mai indepartate colturi ale lumii. Uneori, inainte de a prebara mancarurile trebuie sa trecem de un mic impediment: conversia unitatilor de masura.

Europenii, de fapt majoritatea popoarelor, cantaresc in mod normal ingredientele dupa greutate. Americanii le cantaresc dupa volum. Prin urmare, atunci cand folosim o reteta americana, trebuie sa ne asiguram ca facem corect trecerea de la "cups" la grame. Tabelul de mai jos prezinta principalele unitati de masura americane si echivalentele lor in grame.

 Masuri lichide:

1 lingurita de ceai

5 ml

1 lingura de masa

15 ml

1 ceasca

237 ml

1 pinta

474 ml

1 cvarta

948 ml

1 galon

3, 78 l


1 galon 4 cvarte 8 pinte 16 cesti 256 linguri de masa 1024 linguri de ceai 1 cvarta 2 pinte 4 cesti 64 linguri de masa 192 linguri de ceai 1 pinta 2 cesti 32 linguri de masa 96 linguri de ceai 1 ceasca 16 linguri de masa 48 lingurite de ceai

1 lingura de masa

3 lingurite de ceai

Masuri solide:

1 uncie 28 grame 1 livra 454 grame 1 ceasca 227 grame
1 livra 2 cesti 16 uncii 1 ceasca 8 uncii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia