Mijloacele de comunicare in masa sunt partial responsabile pentru diversificarea mancarurilor din bucatariile personale. Acum avem posibilitatea ca prin cateva clickuri pe internet sa obtinem retete culinare din cele mai indepartate colturi ale lumii. Uneori, inainte de a prebara mancarurile trebuie sa trecem de un mic impediment: conversia unitatilor de masura.
Europenii, de fapt majoritatea popoarelor, cantaresc in mod normal ingredientele dupa greutate. Americanii le cantaresc dupa volum. Prin urmare, atunci cand folosim o reteta americana, trebuie sa ne asiguram ca facem corect trecerea de la "cups" la grame. Tabelul de mai jos prezinta principalele unitati de masura americane si echivalentele lor in grame.
Masuri lichide:
1 lingurita de ceai
5 ml
1 lingura de masa
15 ml
1 ceasca
237 ml
1 pinta
474 ml
1 cvarta
948 ml
1 galon
3, 78 l
1 galon 4 cvarte 8 pinte 16 cesti 256 linguri de masa 1024 linguri de ceai 1 cvarta 2 pinte 4 cesti 64 linguri de masa 192 linguri de ceai 1 pinta 2 cesti 32 linguri de masa 96 linguri de ceai 1 ceasca 16 linguri de masa 48 lingurite de ceai
1 lingura de masa
3 lingurite de ceai
Masuri solide:
1 uncie 28 grame 1 livra 454 grame 1 ceasca 227 grame
1 livra 2 cesti 16 uncii 1 ceasca 8 uncii
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii