Mijloacele de comunicare in masa sunt partial responsabile pentru diversificarea mancarurilor din bucatariile personale. Acum avem posibilitatea ca prin cateva clickuri pe internet sa obtinem retete culinare din cele mai indepartate colturi ale lumii. Uneori, inainte de a prebara mancarurile trebuie sa trecem de un mic impediment: conversia unitatilor de masura.
Europenii, de fapt majoritatea popoarelor, cantaresc in mod normal ingredientele dupa greutate. Americanii le cantaresc dupa volum. Prin urmare, atunci cand folosim o reteta americana, trebuie sa ne asiguram ca facem corect trecerea de la "cups" la grame. Tabelul de mai jos prezinta principalele unitati de masura americane si echivalentele lor in grame.
Masuri lichide:
1 lingurita de ceai
5 ml
1 lingura de masa
15 ml
1 ceasca
237 ml
1 pinta
474 ml
1 cvarta
948 ml
1 galon
3, 78 l
1 galon 4 cvarte 8 pinte 16 cesti 256 linguri de masa 1024 linguri de ceai 1 cvarta 2 pinte 4 cesti 64 linguri de masa 192 linguri de ceai 1 pinta 2 cesti 32 linguri de masa 96 linguri de ceai 1 ceasca 16 linguri de masa 48 lingurite de ceai
1 lingura de masa
3 lingurite de ceai
Masuri solide:
1 uncie 28 grame 1 livra 454 grame 1 ceasca 227 grame
1 livra 2 cesti 16 uncii 1 ceasca 8 uncii
Usor de facut si delicioasa, tarta frantuzeasca cu mere este un desert clasic al patiseriei franceze, celebru in toata lumea....
Tarta cu Mere (Tarta Tatin) (Reteta Video)Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii