Romanii iubesc usturoiul. E un lucru bine stiut. Insa, pe cat e de iubit atunci cand este pus in mancare, pe atat este de detestat atunci cand se simte in respiratie.
De multe ori, guma de mestecat nu reuseste sa ne scape de respiratia urat mirositoare pe care ne-o da usturoiul. Insa, cei de la Universitatea de Stat din Ohio au gasit un leac pentru respiratia care pune pe fuga vampirii.
Cercetarea a fost publicata in Journal of Food Science si analizeaza efectul diferitelor tipuri de mancare asupra compusilor volatili responsabili de respiratia de usturoi (dialil disulfid, alil mercaptan, alil metil disulfid si alil metil sulfid).
Cercetatorii au descoperit ca mestecatul de frunze de menta improspateaza respiratia si anihileaza mirosul de usturoi. La fel de eficiente sunt si merele si salata verde.
De exemplu, marul crud si salata verde scad concentratia de compusi volatili din respiratie cu pana la 50%.
Alte alimente elimina mirosul de usturoi din respiratie sunt: frunzele crude de patrunjel, spanacul crud si busuiocul verde.
Asadar, daca aveti cu voi un mar, puteti manca cat usturoi vreti fara a va mai face griji ca va veti avea o respiratie urat mirositoare.
Sursa foto: davidwolfe.com
Sursa articol: munchies.vice.com
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii