Romanii iubesc usturoiul. E un lucru bine stiut. Insa, pe cat e de iubit atunci cand este pus in mancare, pe atat este de detestat atunci cand se simte in respiratie.
De multe ori, guma de mestecat nu reuseste sa ne scape de respiratia urat mirositoare pe care ne-o da usturoiul. Insa, cei de la Universitatea de Stat din Ohio au gasit un leac pentru respiratia care pune pe fuga vampirii.
Cercetarea a fost publicata in Journal of Food Science si analizeaza efectul diferitelor tipuri de mancare asupra compusilor volatili responsabili de respiratia de usturoi (dialil disulfid, alil mercaptan, alil metil disulfid si alil metil sulfid).
Cercetatorii au descoperit ca mestecatul de frunze de menta improspateaza respiratia si anihileaza mirosul de usturoi. La fel de eficiente sunt si merele si salata verde.
De exemplu, marul crud si salata verde scad concentratia de compusi volatili din respiratie cu pana la 50%.
Alte alimente elimina mirosul de usturoi din respiratie sunt: frunzele crude de patrunjel, spanacul crud si busuiocul verde.
Asadar, daca aveti cu voi un mar, puteti manca cat usturoi vreti fara a va mai face griji ca va veti avea o respiratie urat mirositoare.
Sursa foto: davidwolfe.com
Sursa articol: munchies.vice.com
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii