Cele mai eficiente trucuri pentru a scapa de respiratia cu miros de usturoi

Cele mai eficiente trucuri pentru a scapa de respiratia cu miros de usturoi

Romanii iubesc usturoiul. E un lucru bine stiut. Insa, pe cat e de iubit atunci cand este pus in mancare, pe atat este de detestat atunci cand se simte in respiratie. 

De multe ori, guma de mestecat nu reuseste sa ne scape de respiratia urat mirositoare pe care ne-o da usturoiul. Insa, cei de la Universitatea de Stat din Ohio au gasit un leac pentru respiratia care pune pe fuga vampirii.

Cercetarea a fost publicata in Journal of Food Science si analizeaza efectul diferitelor tipuri de mancare asupra compusilor volatili responsabili de respiratia de usturoi (dialil disulfid, alil mercaptan, alil metil disulfid si alil metil sulfid).

Cercetatorii au descoperit ca mestecatul de frunze de menta improspateaza respiratia si anihileaza mirosul de usturoi. La fel de eficiente sunt si merele si salata verde.

De exemplu, marul crud si salata verde scad concentratia de compusi volatili din respiratie cu pana la 50%. 

Alte alimente elimina mirosul de usturoi din respiratie sunt: frunzele crude de patrunjel, spanacul crud si busuiocul verde. 

Asadar, daca aveti cu voi un mar, puteti manca cat usturoi vreti fara a va mai face griji ca va veti avea o respiratie urat mirositoare.

Sursa foto: davidwolfe.com
Sursa articol: munchies.vice.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia