Vanata este una din legumele preferate pe timp de vara. Are putine calorii, ceea ce o face de un real folos si in dietele pentru scaderea in greutate.
De asemenea, coaja poate fi considerata valoroasa datorita continutului in fibre, potasiu si magneziu, dar si datorita pigmentilor care ii dau culoarea, flavonoide cu rol in protectia cardiaca si neuronala.
Tineti minte si ca inainte de preparare se recomanda ca vanata sa fie portionatra si presarata cu sare, astfel ca dupa 30 minute va avea o constitutie ferma, iar posibilul gust amar va fi neutralizat.
Pentru ca vinetele se gasesc din abundenta in piete, in aceasta perioada, va recomandam sa incercati cel putin una dintre cele 10 retete de mai jos:
5. Vinete cu mascarpone in sos de rosii
6. Vinete cu umplutura de nuci la cuptor
9. Musaca de vinete si piept de pui
Sursa foto: vegansociety.com
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAceasta varianta de vara, simpla si acesibila pentru toata lumea. Folositi fructele preferate sau pe cele care le aveti...
Cheesecake fara coacere cu caiseCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii