Vanata este una din legumele preferate pe timp de vara. Are putine calorii, ceea ce o face de un real folos si in dietele pentru scaderea in greutate.
De asemenea, coaja poate fi considerata valoroasa datorita continutului in fibre, potasiu si magneziu, dar si datorita pigmentilor care ii dau culoarea, flavonoide cu rol in protectia cardiaca si neuronala.
Tineti minte si ca inainte de preparare se recomanda ca vanata sa fie portionatra si presarata cu sare, astfel ca dupa 30 minute va avea o constitutie ferma, iar posibilul gust amar va fi neutralizat.
Pentru ca vinetele se gasesc din abundenta in piete, in aceasta perioada, va recomandam sa incercati cel putin una dintre cele 10 retete de mai jos:
5. Vinete cu mascarpone in sos de rosii
6. Vinete cu umplutura de nuci la cuptor
9. Musaca de vinete si piept de pui
Sursa foto: vegansociety.com
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii