Vanata este una din legumele preferate pe timp de vara. Are putine calorii, ceea ce o face de un real folos si in dietele pentru scaderea in greutate.
De asemenea, coaja poate fi considerata valoroasa datorita continutului in fibre, potasiu si magneziu, dar si datorita pigmentilor care ii dau culoarea, flavonoide cu rol in protectia cardiaca si neuronala.
Tineti minte si ca inainte de preparare se recomanda ca vanata sa fie portionatra si presarata cu sare, astfel ca dupa 30 minute va avea o constitutie ferma, iar posibilul gust amar va fi neutralizat.
Pentru ca vinetele se gasesc din abundenta in piete, in aceasta perioada, va recomandam sa incercati cel putin una dintre cele 10 retete de mai jos:
5. Vinete cu mascarpone in sos de rosii
6. Vinete cu umplutura de nuci la cuptor
9. Musaca de vinete si piept de pui
Sursa foto: vegansociety.com
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii