Alimentele ambalate au pe ele un termen de valabilitate, asa ca stim la ce sa ne asteptam, cat le putem pastra si cand sa le consumam inainte ca ele sa expire.
Insa, cand vine vorba de fructe si legume, lucrurile stau diferit. Ele se pot altera de pe o zi pe alta sau, dimpotriva, pot sa ramana proaspete zile bune.
Cu toate acestea, exista cateva trucuri prin care le putem pastra proaspete mai mult timp. Iata-le:
1. Puneti prosoape de hartie in pungile / cutiile / sertarele in care depozitati frunzele de salata.
Prosoapele de hartie vor absorbi umiditatea in exces si, astfel, frunzele de salata (sau orice alte verdeturi) vor ramane proaspete mai mult timp.
2. Pastrati bananele in ciorchine.
Pentru a evita ca bananele sa se innegreasca, este recomandat sa le pastrati cat mai mult in ciorchini. De asemenea, mai este indicat sa inveliti coada ciorchinelui intr-o folie de plastic. Prin aceste 2 trucuri bananele voastre vor ramane proaspete mult mai mult.
3. Puneti un mar in punga cu cartofi.
Cea mai buna metoda de a pastra cartofii proaspeti si de a-i opri de la incoltire este sa adaugati un mar in punga in care ii tineti. Marul elibereaza un etilena, un gaz care pastreaza cartofii proaspeti si fermi. Prin aceasta metoda prelungiti perioada de prospetime a cartofilor cu cateva saptamani.
4. Spalati capsuni cu otet.
Capsunile au prostul obicei de a se strica repede. Insa, daca ii spalati intr-un amestec de o parte otet si 3 parti apa, toate bacteriile si sporii de mucegai vor fi distruse, ceea ce le va oferi capsunilor o viata mult mai lunga.
5. Inveliti telina intr-o folie de aluminiu.
Invelita in folie de plastic, telina va rezista o saptamana, maxim doua in frigider. Insa, invelita in folie de aluminiu aceasta isi va dubla perioada de prospetime.
6. Tratati ierburile aromatice ca pe un buchet de flori.
Pastrati ierburile aromatice (marar, patrunjel, leustean etc.) in pahare cu apa si taiati-le periodic tulpinile.
7. Pastrati cipercile in pungi de hartie.
Pungile de hartie pastreaza ciupercile proaspete pentru mult mai mult timp decat recipientele de plastic, pentru ca in pungile de hartie umiditatea este considerabil mai mica decat in recipientele de plastic.
8. Depoziteaza ceapa in dresuri.
Folositi o pereche de dresuri care nu va mai trebuie pentru depozitarea cepei in camara. Puse una cate una si cu cate un nod intre ele, cepele vor rezista mult si bine depozitate astfel intr-o camara intunecoasa si racoroasa.
9. Pastrati stafidele in recipiente inchise ermetic.
Stafidele pot rezista ani buni de zile, dar le trebuie doar cateva saptamani pentru a deveni uscate si cauciucate atunci cand nu le depozitati corespunzator. Se recomanda sa le tineti in borcane sau cutii de plastic inchise ermetic.
10. Tratati verdeturile cu gheata.
Verdeturile se pot flescai chiar pe drumul de la piata pana acasa. Cand se intampla asta, le puteti revigora daca le puneti intr-un bol cu apa si gheata. Astfel, acestea vor deveni din nou crocante si ferme.
Sursa articol si foto: esquire.com
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii