Ce va trebuie pentru a decora prajituri

Ce va trebuie pentru a decora prajituri

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti in decorarea prajiturilor este sa achizitionati ustensilele necesare. In functie de nivelul la care va doriti sa ajungeti cu aceasta indeletnicire, "trusa" dvs. de decorat va cunoaste dimensiuni variabile. Exista cateva lucruri ce nu ar trebui totusi sa lipseasca din aceasta colectie.

Varfuri de decorat esentiale (duiuri/sprituri)
In pachetele profesionale exista zeci de varfuri de decorat. Totusi nu toate sunt neaparat necesare, mai ales cand sunteti la inceputul drumului.

Din ce materiale ar trebui facute?
Cele mai bune varfuri de decorat sunt din metal placat cu nichel, pe care sa le intretineti spalandu-le la mana. Spriturile sunt bune, pot fi spalate si in masina de spalat vase, insa nu sunt la fel de acurate precum cele metalice. Este indicat sa va achizitionati si o perie de curatat duiurile. Este ieftina si se poate dovedi foarte utila.

Ce forme sunt folosite cel mai des?cele in forma de steacele pentru impletitura de cosforme pentru frunzeforme pentru petale

Posuri
Posurile pot fi pungi din plastic de unica folosinta sau intrumente pe care sa le puteti reutiliza. Spriturile sunt legate de posuri printr-un adaptor. E bine sa aveti la indemana mai multe adaptoare, pentru ca asta va va permite sa lucrati fara efort cu mai multe culori si cu mai multe forme.

Spatule pentru decorat
Spatulele pentru glazurare sunt esentiale in acoperirea prajiturii. Sunt diferite de spatulele pe care le utilizati in mod normal in bucutarie pentru a mesteca in mancare sau a intoarce friptura din tigaie. Arata mai mult ca niste cutite cu lame rotunjite. Spatulele unghiulare sunt mai usor de utilizat, fiind mai flexibile si conferind o finisare mai calitativa.

Raschete pentru decorat
Raschetele pentru decorat pot fi folosite pe glazura sau orice fel de toppinguri pentru a obtine linii drepte egal departate sau orice altfel de forme pe prajituri. Raschetele au dimensiuni si forme variabile (puteti gasi raschete cu un capat drept, folosit pentru a indrepta suprafetele fara a imprima nici un fel de textura).

Cutite pentru prajituri, fondant sau martipan
Cutitele pentru prajituri au forme speciale, ceea ce confera prajiturilor un aspect placut. In plus, va pot ajuta sa incorporati in decoratiunea pe care o urmariti diverse forme. Cutitele pentru martipan sunt special concepute pentru a contura flori, iar cutitele pentru fondant au o diversitate de forme ce pot sta la baza a numeroase decoratiuni.

Rigla
Este elementara atunci cand transpuneti o decoratiune dintr-o revista pe o prajitura reala. Aveti nevoie de un instrument care sa va ajute sa transformati dimensiunile din imagine in dimensiuni rezonabile pentru prajitura voastra.

Spatule de cauciuc
Sunt cele mai utile in recuperarea ultimei picaturi de aluat de pe fundul vasului.

Termometre
Pentru a va usura munca pe care o presupune decoratul aveti nevoie de termometru pentru bomboane. Acesta are cam 30 de cm lungime si poate fi prins de vas, ceea ce permite scufindarea partiala in lichid pentru o citire corecta. Este necesar atunci cand preparati anumite umpluturi sau glazuri ce au nevoie de o temperatura exacta pentru a putea fi manevrate cu usurinta.

Fund rotativ
Fundul rotativ este de nepretuit atunci cand vorbim despre decorarea prajiturilor. Dupa ce va veti achizitiona unul va veti intreba cum de v-ati descurcat fara el pana acum. Puteti sa ramaneti in acelasi loc si sa rotiti prajiturile/torturile pentru a le glazura si decora pe toate partile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella
Bucataras.RO

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Eu nu prea gătesc vinetele decât în salată.De data aceasta m-am gândit să le pregătesc altfel,mai ales că am găsit...

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj