Primul pas pe care trebuie sa-l faceti in decorarea prajiturilor este sa achizitionati ustensilele necesare. In functie de nivelul la care va doriti sa ajungeti cu aceasta indeletnicire, "trusa" dvs. de decorat va cunoaste dimensiuni variabile. Exista cateva lucruri ce nu ar trebui totusi sa lipseasca din aceasta colectie.
Varfuri de decorat esentiale (duiuri/sprituri)
In pachetele profesionale exista zeci de varfuri de decorat. Totusi nu toate sunt neaparat necesare, mai ales cand sunteti la inceputul drumului.
Din ce materiale ar trebui facute?
Cele mai bune varfuri de decorat sunt din metal placat cu nichel, pe care sa le intretineti spalandu-le la mana. Spriturile sunt bune, pot fi spalate si in masina de spalat vase, insa nu sunt la fel de acurate precum cele metalice. Este indicat sa va achizitionati si o perie de curatat duiurile. Este ieftina si se poate dovedi foarte utila.
Ce forme sunt folosite cel mai des?cele in forma de steacele pentru impletitura de cosforme pentru frunzeforme pentru petale
Posuri
Posurile pot fi pungi din plastic de unica folosinta sau intrumente pe care sa le puteti reutiliza. Spriturile sunt legate de posuri printr-un adaptor. E bine sa aveti la indemana mai multe adaptoare, pentru ca asta va va permite sa lucrati fara efort cu mai multe culori si cu mai multe forme.
Spatule pentru decorat
Spatulele pentru glazurare sunt esentiale in acoperirea prajiturii. Sunt diferite de spatulele pe care le utilizati in mod normal in bucutarie pentru a mesteca in mancare sau a intoarce friptura din tigaie. Arata mai mult ca niste cutite cu lame rotunjite. Spatulele unghiulare sunt mai usor de utilizat, fiind mai flexibile si conferind o finisare mai calitativa.
Raschete pentru decorat
Raschetele pentru decorat pot fi folosite pe glazura sau orice fel de toppinguri pentru a obtine linii drepte egal departate sau orice altfel de forme pe prajituri. Raschetele au dimensiuni si forme variabile (puteti gasi raschete cu un capat drept, folosit pentru a indrepta suprafetele fara a imprima nici un fel de textura).
Cutite pentru prajituri, fondant sau martipan
Cutitele pentru prajituri au forme speciale, ceea ce confera prajiturilor un aspect placut. In plus, va pot ajuta sa incorporati in decoratiunea pe care o urmariti diverse forme. Cutitele pentru martipan sunt special concepute pentru a contura flori, iar cutitele pentru fondant au o diversitate de forme ce pot sta la baza a numeroase decoratiuni.
Rigla
Este elementara atunci cand transpuneti o decoratiune dintr-o revista pe o prajitura reala. Aveti nevoie de un instrument care sa va ajute sa transformati dimensiunile din imagine in dimensiuni rezonabile pentru prajitura voastra.
Spatule de cauciuc
Sunt cele mai utile in recuperarea ultimei picaturi de aluat de pe fundul vasului.
Termometre
Pentru a va usura munca pe care o presupune decoratul aveti nevoie de termometru pentru bomboane. Acesta are cam 30 de cm lungime si poate fi prins de vas, ceea ce permite scufindarea partiala in lichid pentru o citire corecta. Este necesar atunci cand preparati anumite umpluturi sau glazuri ce au nevoie de o temperatura exacta pentru a putea fi manevrate cu usurinta.
Fund rotativ
Fundul rotativ este de nepretuit atunci cand vorbim despre decorarea prajiturilor. Dupa ce va veti achizitiona unul va veti intreba cum de v-ati descurcat fara el pana acum. Puteti sa ramaneti in acelasi loc si sa rotiti prajiturile/torturile pentru a le glazura si decora pe toate partile.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii