Probabil ca ati observat ca de cele multe ori ardeii rosii sunt mai scumpi decat cei verzi sau galbeni.
Intrebarea fireasca este "de ce?", dar si "care sunt diferentele intre ardeii rosii si cei verzi?"
Daca aveti impresia ca, pana la urma, e doar o diferenta de culoare si atat, va inselati.
De exemplu, diferenta principala intre ardeii rosii si cei verzi, este ca cei din urma nu au ajuns sa se coaca cum trebuie.
De obicei, ardeii verzi isi schimba culoarea cand ajung la maturitate si se coloreaza in galben, apoi in rosu. Acesta este si motivul pentru care ardeii rosii sunt mai scumpi, pentru ca dureaza mai mult pana sa fie recoltati.
Insa, exista si diferente nutritionale si de gust intre cele doua tipuri de ardei:
1. Ardeiul verde
Pentru ca sunt necopti, ardeii verzi au un gust mai amar. Dar, datorita faptului ca sunt culesi mai devreme, ardeii verzi au mult potasiu (bun pentru sanatatea muschilor si a circulatiei) si vitamina C (buna pentru regenerarea tesuturilor, intarirea sistemului imunitar si prevenirea cancerului). De asemenea, ardeii verzi contin si foarte multa vitamina A (imbunatateste functiile plamanilor, vederea si intareste sistemul imunitar).
2. Ardeiul rosu
Pentru ca sunt culesi mai tarziu, ardeii rosii au un gust mai dulce, ca de fruct. Totodata, acestia contin toti nutrienti pe care ii contine ardeiul verde, dar in cantitati mai mari. In plus, ardeiul rosu are licopene, un antioxidant care previne aparitia mai multor tipuri de cancer. Alti nutrienti prezenti in ardeiul rosu: zeaxanthina si luteina - previn aparitia cataractei si degradarea musculaturii. Contrar asteptarilor, ardeiul verde are mai putina vitamina C decat cel rosu. Tot ardeiul rosu are de 10 ori mai multa vitamina A.
In concluzie:
Ardeii rosii sunt mai scumpi pentru ca sunt mai buni, contin mai multi nutrienti si sunt mai gustosi. Asadar, daca aveti de ales, cei rosii sunt intotdeauna cea mai buna optiune.
Sursa foto: canucanit.wordpress.com
Sursa articol: thekitchn.com
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii