Care sunt diferentele dintre ardeii rosii si cei verzi - de ce sunt cei verzi mai ieftini

Care sunt diferentele dintre ardeii rosii si cei verzi - de ce sunt cei verzi mai ieftini

Probabil ca ati observat ca de cele multe ori ardeii rosii sunt mai scumpi decat cei verzi sau galbeni.

Intrebarea fireasca este "de ce?", dar si "care sunt diferentele intre ardeii rosii si cei verzi?"

Daca aveti impresia ca, pana la urma, e doar o diferenta de culoare si atat, va inselati.


De exemplu, diferenta principala intre ardeii rosii si cei verzi, este ca cei din urma nu au ajuns sa se coaca cum trebuie.

De obicei, ardeii verzi isi schimba culoarea cand ajung la maturitate si se coloreaza in galben, apoi in rosu. Acesta este si motivul pentru care ardeii rosii sunt mai scumpi, pentru ca dureaza mai mult pana sa fie recoltati.

Insa, exista si diferente nutritionale si de gust intre cele doua tipuri de ardei:

1. Ardeiul verde

Pentru ca sunt necopti, ardeii verzi au un gust mai amar. Dar, datorita faptului ca sunt culesi mai devreme, ardeii verzi au mult potasiu (bun pentru sanatatea muschilor si a circulatiei) si vitamina C (buna pentru regenerarea tesuturilor, intarirea sistemului imunitar si prevenirea cancerului). De asemenea, ardeii verzi contin si foarte multa vitamina A (imbunatateste functiile plamanilor, vederea si intareste sistemul imunitar).

2. Ardeiul rosu

Pentru ca sunt culesi mai tarziu, ardeii rosii au un gust mai dulce, ca de fruct. Totodata, acestia contin toti nutrienti pe care ii contine ardeiul verde, dar in cantitati mai mari. In plus, ardeiul rosu are licopene, un antioxidant care previne aparitia mai multor tipuri de cancer. Alti nutrienti prezenti in ardeiul rosu: zeaxanthina si luteina - previn aparitia cataractei si degradarea musculaturii. Contrar asteptarilor, ardeiul verde are mai putina vitamina C decat cel rosu. Tot ardeiul rosu are de 10 ori mai multa vitamina A. 

In concluzie: 

Ardeii rosii sunt mai scumpi pentru ca sunt mai buni, contin mai multi nutrienti si sunt mai gustosi. Asadar, daca aveti de ales, cei rosii sunt intotdeauna cea mai buna optiune.

Sursa foto: canucanit.wordpress.com
Sursa articol: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia