Care sunt diferentele dintre ardeii rosii si cei verzi - de ce sunt cei verzi mai ieftini

Care sunt diferentele dintre ardeii rosii si cei verzi - de ce sunt cei verzi mai ieftini

Probabil ca ati observat ca de cele multe ori ardeii rosii sunt mai scumpi decat cei verzi sau galbeni.

Intrebarea fireasca este "de ce?", dar si "care sunt diferentele intre ardeii rosii si cei verzi?"

Daca aveti impresia ca, pana la urma, e doar o diferenta de culoare si atat, va inselati.


De exemplu, diferenta principala intre ardeii rosii si cei verzi, este ca cei din urma nu au ajuns sa se coaca cum trebuie.

De obicei, ardeii verzi isi schimba culoarea cand ajung la maturitate si se coloreaza in galben, apoi in rosu. Acesta este si motivul pentru care ardeii rosii sunt mai scumpi, pentru ca dureaza mai mult pana sa fie recoltati.

Insa, exista si diferente nutritionale si de gust intre cele doua tipuri de ardei:

1. Ardeiul verde

Pentru ca sunt necopti, ardeii verzi au un gust mai amar. Dar, datorita faptului ca sunt culesi mai devreme, ardeii verzi au mult potasiu (bun pentru sanatatea muschilor si a circulatiei) si vitamina C (buna pentru regenerarea tesuturilor, intarirea sistemului imunitar si prevenirea cancerului). De asemenea, ardeii verzi contin si foarte multa vitamina A (imbunatateste functiile plamanilor, vederea si intareste sistemul imunitar).

2. Ardeiul rosu

Pentru ca sunt culesi mai tarziu, ardeii rosii au un gust mai dulce, ca de fruct. Totodata, acestia contin toti nutrienti pe care ii contine ardeiul verde, dar in cantitati mai mari. In plus, ardeiul rosu are licopene, un antioxidant care previne aparitia mai multor tipuri de cancer. Alti nutrienti prezenti in ardeiul rosu: zeaxanthina si luteina - previn aparitia cataractei si degradarea musculaturii. Contrar asteptarilor, ardeiul verde are mai putina vitamina C decat cel rosu. Tot ardeiul rosu are de 10 ori mai multa vitamina A. 

In concluzie: 

Ardeii rosii sunt mai scumpi pentru ca sunt mai buni, contin mai multi nutrienti si sunt mai gustosi. Asadar, daca aveti de ales, cei rosii sunt intotdeauna cea mai buna optiune.

Sursa foto: canucanit.wordpress.com
Sursa articol: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste la cuptor - a la grec
4
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Cornulete cu Nuca II
5
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Parteneri
Macrou cu lamaie gatit la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Macrou cu lamaie gatit la slow cooker Crock-Pot

Mie mi-a ramas gandul la o vacanta in Norvegia cand am bagat undita-n Marea Nordului unde salasuieste macroul. Nu se compara...

Macrou cu lamaie gatit la slow cooker Crock-Pot
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala