Care sunt diferentele dintre ardeii rosii si cei verzi - de ce sunt cei verzi mai ieftini

Care sunt diferentele dintre ardeii rosii si cei verzi - de ce sunt cei verzi mai ieftini

Probabil ca ati observat ca de cele multe ori ardeii rosii sunt mai scumpi decat cei verzi sau galbeni.

Intrebarea fireasca este "de ce?", dar si "care sunt diferentele intre ardeii rosii si cei verzi?"

Daca aveti impresia ca, pana la urma, e doar o diferenta de culoare si atat, va inselati.


De exemplu, diferenta principala intre ardeii rosii si cei verzi, este ca cei din urma nu au ajuns sa se coaca cum trebuie.

De obicei, ardeii verzi isi schimba culoarea cand ajung la maturitate si se coloreaza in galben, apoi in rosu. Acesta este si motivul pentru care ardeii rosii sunt mai scumpi, pentru ca dureaza mai mult pana sa fie recoltati.

Insa, exista si diferente nutritionale si de gust intre cele doua tipuri de ardei:

1. Ardeiul verde

Pentru ca sunt necopti, ardeii verzi au un gust mai amar. Dar, datorita faptului ca sunt culesi mai devreme, ardeii verzi au mult potasiu (bun pentru sanatatea muschilor si a circulatiei) si vitamina C (buna pentru regenerarea tesuturilor, intarirea sistemului imunitar si prevenirea cancerului). De asemenea, ardeii verzi contin si foarte multa vitamina A (imbunatateste functiile plamanilor, vederea si intareste sistemul imunitar).

2. Ardeiul rosu

Pentru ca sunt culesi mai tarziu, ardeii rosii au un gust mai dulce, ca de fruct. Totodata, acestia contin toti nutrienti pe care ii contine ardeiul verde, dar in cantitati mai mari. In plus, ardeiul rosu are licopene, un antioxidant care previne aparitia mai multor tipuri de cancer. Alti nutrienti prezenti in ardeiul rosu: zeaxanthina si luteina - previn aparitia cataractei si degradarea musculaturii. Contrar asteptarilor, ardeiul verde are mai putina vitamina C decat cel rosu. Tot ardeiul rosu are de 10 ori mai multa vitamina A. 

In concluzie: 

Ardeii rosii sunt mai scumpi pentru ca sunt mai buni, contin mai multi nutrienti si sunt mai gustosi. Asadar, daca aveti de ales, cei rosii sunt intotdeauna cea mai buna optiune.

Sursa foto: canucanit.wordpress.com
Sursa articol: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
4
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine
Bucataras.RO

Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

Cred ca iesea foarte bun tortul asta daca nu adaugam si siropul de fructe, atat la inghetata, cat si la blat.

Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere