Care sunt cele 9 alimentele care sunt interzise in anumite tari si de ce

(0)

2016-11-16 15:01:45

Veti fi surprinsi sa vedeti ca destul de multe alimente sunt ilegale in anumite tari, chiar daca la noi sunt perfect legale.

Iata cateva dintre acestea si motivele pentru care sunt ilegale in anumite parti ale lumii.


1. Carnea de cal este interzisa in California si Illinois. Motivul este destul de simplu: americanii din aceste state considera ca a macelarii un cal este un act de cruzime, deoarece caii au ajutat la dezvoltarea acestor state si a Americii in general, iar americanii au dezvoltat o relatie speciala cu aceste animale. 


2. Semintele de mac sunt ilegale in Singapore, Taiwan, Emiratele Arabe si in Arabia Saudita. Motivele sunt de natura religioasa, dar si pentru ca din mac se fabrica droguri tari, precum heroina.


3. Romanii consuma lapte crud, dar acesta este interzis in Canada, Scotia, Australia si in 20 de state din SUA. Motivul este de natura medicala: laptele crud poate contine numerosi agenti patogeni.


4. Samosas, niste coltunasi originari din India, sunt ilegali in Somalia, pentru ca tara este condusa de o grupare islamista ce este de parere ca forma acestor aperitive reprezinta Sfanta Treime. 


5. Paharelele cu jeleu sunt ilegale in Europa, desi le-am vazut la vanzare in multe magazinase din Romania, pentru ca pot reprezenta un pericol pentru copii, acestia putandu-se ineca cu ele.


6. Ouale Kinder sunt interzise la in SUA. Motivul este cat se poate de stupid: aceste alimente contin un obiect care nu este nutritiv.


7. In Singapore incalci legea daca esti prins mestecand guma. Importul ei a fost interzis in 1992. Din cauza numeroaselor persoane care aruncau guma pe jos, costurile de curatare a strazilor au devenit prea mari. 


8. Foie gras este o delicatesa obtinuta prin niste practici groaznice: gastele sunt hranite cu forta, mai mult decat le trebuie, pentru a le ingrasa ficatul. Din cauza acestei metode de obtinere, foie gras este ilegal in Argentina, cateva state din SUA, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Italia, Norvegia, Polonia sau Israel.


Sursa articol: finedininglovers.com 
Sursa foto: topinfopost.com