Care este cea mai nutritiva carne?

Care este cea mai nutritiva carne?

Exista carne sanatoasa? Numeroase voci sustin ca o alimentativ vegetariana este mai sanatoasa decat una care include carne. Realitatea e ca in carne se gasesc amino-acizi care ajuta la pastrarea sanatatii organismului. In prezent, avem suficient acces la informatie incat sa putem alege tipurile de carne sanatoasa - cu continut ridicat de proteine si continut scazut de grasimi.

Pentru a va ajuta in traseul spre obtinerea unei alimentatii sanatoase, va prezentam mai jos o comparatie intre valorile nutritionale ale celor mai populare tipuri de carne de la noi. S-au luat in considerare bucati de carne cu grasime medie.

Caloriile:

Caloriile constituie o unitate de masurare a energiei. O calorie reprezinta cantitatea de energie necesara pentru incalzirea cu 1 grad Celsius a unui gram de apa. Caloriile mancarurilor sunt de fapt kilocalorii, o kilocalorie reprezentand cantitatea de caldura necesara incalzirii cu un grad Celsius a unui kilogram de apa. Pentru a functiona, avem nevoie de energie. Si aceasta energie este obtinuta din caloriile consumate. Necesarul zilnic de calorii variaza in functie de stilul de viata si sex, luand valori medii cuprinse intre 1500 – 2500 calorii.

Colesterol

Colesterolul "rau" conduce la multe probleme cardiace. In multe diete se recomanda evitarea carnii rosii, pentru ca aceasta contine cel mai mult colesterol. Doza zilnica de colesterol recomandata este de 0,3 g sau 300 mg.
 

Grasimile:

Grasimile ajuta organismul sa asimileze vitaminele A, E, S, K. Grasimile constituie o sursa de energie de rezerva ce ne ajuta sa mentinem un nivel normal al glicemiei, chiar si atunci cand nu mancam timp de cateva ore. Prin urmare, atata vreme cat consumam cate grasimi trebuie, acestea sunt benefice organismului. Doza zilnica de grasimi recomandata este de 20 – 30% din consumul zilnic de calorii. Pentru a avea sens aceasta recomandare, mai trebuie sa stiti ca 1 g de grasime elibereaza 9 calorii. Prin urmare, o persoana care are un consum zilnic de 2000 de calorii, va obtine 400 – 600 calorii din grasimi. Asta inseamna 44 – 66 g grasimi.

Proteine

Proteinele din organism sunt mereu descompuse si inlocuite. De aceea, avem nevoie de ele zilnic. Doza zilnica recomandata este de 46 g pentru femeile adulte si 56 de grame pentru barbatii adulti.

Sodiu

Corpul uman nu poate functiona fara sodiu. Impulsurile sistemului nervos si contractile muschilor sunt controlate de catre activitatea electrochimica facilitata de sodiu. Totusi, consumat in exces, acest mineral poate cauza numeroase daune organismului. Doza zilnica recomandata este de 2,3 g sodiu - echivalentul unei lingurite de sare pe zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean

Pentru un pranz excelent!

Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin