Prepararea corecta a unor alimente este extrem de importanta.
Exista alimente, aparent banale, care ne pot cauza probleme grave de sanatate, daca nu sunt preparate corespunzator, si pot duce chiar la deces.
Iata cateva astfel de exemple:
Ouale
Ouale crude, mai ales cele de tara, pe care le consideram mai sanatoase, pot contine o bacterie foarte periculoasa: salmonella. Atunci cand nu sunt preparate la temperaturi corespunzatoare, aceasta poate provoca intoxicatii grave.
Asadar, evitati pe cat posibil sa consumati oua crude.
Insa, e bine sa stiti si care sunt simtomele intoxicarii cu salmonella: diaree, stari de voma, deshidratare. In cazuri extreme, toate acestea pot duce la deces.
Rubarba
Rubarba este o leguma foarte apreciata in intreaga lume, dar si la noi, in Transilvania, mai ales. Insa, de la rubarba se consuma doar petiolii (cozile frunzelor). O foarte mare greseala ar fi sa consumati frunzele, pentru ca acestea sunt extrem de toxice, chiar si in cantitati foarte mici.
De obicei, in supermarketuri, rubarba este vanduta fara frunze, tocmai din acest motiv. La piata e posibil sa o gasiti cu tot cu frunze, de aceea nu uitati sa separati bine frunzele de petioli.
Cartofii
Cartofii pot fi consumati chiar si in stare cruda, fara sa ne facem griji. Dar, atunci cand sunt tinuti la lumina, pot incepe sa dezvolte portiuni verzi sub coaja. Acest lucru indica ca portiunile verzi din cartofi au o concentratie mai mare de solanina, substanta extrem de toxica. Inainte de consum, trebuie indepartate toate partile verzi.
Totodata, cartofii care incoltesc dezvolta o alta substanta toxica: chaconina, dar daca indepartati muguri (cea mai mare concentratie se regaseste in muguri), cartofii ar trebui sa fie buni pentru consum.
Alunele
La nivel global, alunele sunt responsabile pentru cele mai multe morti din cauza alergiilor. Ce e si mai grav e ca oamenii de stiinta ne spun ca putem dezvolta o alergie la alune in orice moment al vietii.
Pentru a evita situatiile neplacute, daca sesizati ca cerul gurii va mananca dupa ce ati mancat cateva alune, consultati un medic specialist in alergii.
Migdalele salbatice
Migdalele salbatice sunt pline de cianura. Inainte sa va aruncati migdalele pe care le aveti prin casa, trebuie sa stiti ca cele din comert sunt migdale dulci, nu salbatice. Insa, si cele salbatice pot fi comestibile daca sunt tratate termic, prajite in tigaie.
In stare cruda, migdalele salbatice pot fi fatale atunci cand cantitatea consumata depaseste 50.
Sursa articol: mensfitness.com
Sursa foto: unica.ro
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii