Prepararea corecta a unor alimente este extrem de importanta.
Exista alimente, aparent banale, care ne pot cauza probleme grave de sanatate, daca nu sunt preparate corespunzator, si pot duce chiar la deces.
Iata cateva astfel de exemple:
Ouale
Ouale crude, mai ales cele de tara, pe care le consideram mai sanatoase, pot contine o bacterie foarte periculoasa: salmonella. Atunci cand nu sunt preparate la temperaturi corespunzatoare, aceasta poate provoca intoxicatii grave.
Asadar, evitati pe cat posibil sa consumati oua crude.
Insa, e bine sa stiti si care sunt simtomele intoxicarii cu salmonella: diaree, stari de voma, deshidratare. In cazuri extreme, toate acestea pot duce la deces.
Rubarba
Rubarba este o leguma foarte apreciata in intreaga lume, dar si la noi, in Transilvania, mai ales. Insa, de la rubarba se consuma doar petiolii (cozile frunzelor). O foarte mare greseala ar fi sa consumati frunzele, pentru ca acestea sunt extrem de toxice, chiar si in cantitati foarte mici.
De obicei, in supermarketuri, rubarba este vanduta fara frunze, tocmai din acest motiv. La piata e posibil sa o gasiti cu tot cu frunze, de aceea nu uitati sa separati bine frunzele de petioli.
Cartofii
Cartofii pot fi consumati chiar si in stare cruda, fara sa ne facem griji. Dar, atunci cand sunt tinuti la lumina, pot incepe sa dezvolte portiuni verzi sub coaja. Acest lucru indica ca portiunile verzi din cartofi au o concentratie mai mare de solanina, substanta extrem de toxica. Inainte de consum, trebuie indepartate toate partile verzi.
Totodata, cartofii care incoltesc dezvolta o alta substanta toxica: chaconina, dar daca indepartati muguri (cea mai mare concentratie se regaseste in muguri), cartofii ar trebui sa fie buni pentru consum.
Alunele
La nivel global, alunele sunt responsabile pentru cele mai multe morti din cauza alergiilor. Ce e si mai grav e ca oamenii de stiinta ne spun ca putem dezvolta o alergie la alune in orice moment al vietii.
Pentru a evita situatiile neplacute, daca sesizati ca cerul gurii va mananca dupa ce ati mancat cateva alune, consultati un medic specialist in alergii.
Migdalele salbatice
Migdalele salbatice sunt pline de cianura. Inainte sa va aruncati migdalele pe care le aveti prin casa, trebuie sa stiti ca cele din comert sunt migdale dulci, nu salbatice. Insa, si cele salbatice pot fi comestibile daca sunt tratate termic, prajite in tigaie.
In stare cruda, migdalele salbatice pot fi fatale atunci cand cantitatea consumata depaseste 50.
Sursa articol: mensfitness.com
Sursa foto: unica.ro
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos,...
Picior de porc cu sos de hrean si smantanaNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii