Ne-am invatat sa verificam tot timpul data de expirare a produselor pe care le cumparam. E un obicei bun, dar unele alimente nu expira niciodata.
Exista cel putin 10 alimente care isi pastreaza intacte proprietatile pe perioade mai mari de 100 de ani.
In cele ce urmeaza va povestim un pic despre ele:
1. Otetul de mere
Cand este ferit de razele directe ale soarelui, otetul de mere isi pastreaza proprietaile si puteti fi siguri ca nu va expira niciodata.
2. Mierea
Isi poate schimba culoarea si se poate zaharisi, dar miera este buna pentru consum chiar si dupa sute de ani, atunci cand este depozitata intr-un recipient inchis ermetic.
3. Orezul
Avand in vedere ca in catacombele egiptene s-au descoperit depozite de orez care inca erau bune pentru consumul uman, putem spune ca acesta nu are data de expirare. Cu toate acestea, orezul ar trebui pastrat departe de umiditate.
4. Sarea
Atunci cand este ferita de umiditate, sarea este "nemuritoare". Pana la urma, este vorba de o piatra sfaramata.
5. Sosul de soia
Daca sticla in care este depozitat nu a fost deschisa niciodata, sosul de soia este valabil la nesfarsit. In schimb, atunci cand recipientul a fost deschis, sosul de soia are o valabilitate destul de scurta.
6. Zaharul
Intocmai ca mierea, atunci cand este depozitat intr-un recipient inchis ermetic, zaharul alb, brun si cel pudra nu se strica niciodata.
7. Fasolea boabe, uscata
Fasolea boabe, atunci cand este ferita de daunatori, are un termen de valabilitate infinit. Ce-i drept, se vor fierbe mai greu si exista posibilitatea sa nu se inmoaie complet, dar valoarea nutritionala nu se schimba, indiferent de timpul petrecut pe raftul camarii.
8. Cafeaua instant
Daca o depozitati in congelator, cafeaua instant poate fi pastrata pentru totdeauna.
9. Siropul de artar
Intocmai ca si cafeaua instant, atunci cand il depozitati in congelator, siropul de artar nu are data de expirare.
10. Bauturile tari
In cazul bauturilor tari, nu trebuie sa va grabiti prea tare sa terminati o sticla desfacuta, pentru ca alcoolul tare nu expira niciodata. E adevarat ca isi poate pierde un pic din aroma, dar imperceptibil, iar taria ramane neschimbata.
Sursa articol: goodshomedesign.com
Sursa foto: organicfacts.net
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp!
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii