Ne-am invatat sa verificam tot timpul data de expirare a produselor pe care le cumparam. E un obicei bun, dar unele alimente nu expira niciodata.
Exista cel putin 10 alimente care isi pastreaza intacte proprietatile pe perioade mai mari de 100 de ani.
In cele ce urmeaza va povestim un pic despre ele:
1. Otetul de mere
Cand este ferit de razele directe ale soarelui, otetul de mere isi pastreaza proprietaile si puteti fi siguri ca nu va expira niciodata.
2. Mierea
Isi poate schimba culoarea si se poate zaharisi, dar miera este buna pentru consum chiar si dupa sute de ani, atunci cand este depozitata intr-un recipient inchis ermetic.
3. Orezul
Avand in vedere ca in catacombele egiptene s-au descoperit depozite de orez care inca erau bune pentru consumul uman, putem spune ca acesta nu are data de expirare. Cu toate acestea, orezul ar trebui pastrat departe de umiditate.
4. Sarea
Atunci cand este ferita de umiditate, sarea este "nemuritoare". Pana la urma, este vorba de o piatra sfaramata.
5. Sosul de soia
Daca sticla in care este depozitat nu a fost deschisa niciodata, sosul de soia este valabil la nesfarsit. In schimb, atunci cand recipientul a fost deschis, sosul de soia are o valabilitate destul de scurta.
6. Zaharul
Intocmai ca mierea, atunci cand este depozitat intr-un recipient inchis ermetic, zaharul alb, brun si cel pudra nu se strica niciodata.
7. Fasolea boabe, uscata
Fasolea boabe, atunci cand este ferita de daunatori, are un termen de valabilitate infinit. Ce-i drept, se vor fierbe mai greu si exista posibilitatea sa nu se inmoaie complet, dar valoarea nutritionala nu se schimba, indiferent de timpul petrecut pe raftul camarii.
8. Cafeaua instant
Daca o depozitati in congelator, cafeaua instant poate fi pastrata pentru totdeauna.
9. Siropul de artar
Intocmai ca si cafeaua instant, atunci cand il depozitati in congelator, siropul de artar nu are data de expirare.
10. Bauturile tari
In cazul bauturilor tari, nu trebuie sa va grabiti prea tare sa terminati o sticla desfacuta, pentru ca alcoolul tare nu expira niciodata. E adevarat ca isi poate pierde un pic din aroma, dar imperceptibil, iar taria ramane neschimbata.
Sursa articol: goodshomedesign.com
Sursa foto: organicfacts.net
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii