Gazpacho este un fel de mancare spaniol, dar cu origini in cultura araba.
Pentru ca in tarile arabe a fost dintotdeauna prea cald pentru a mai gati la foc, gazpacho este o supa de legume care se prepara si se serveste rece.
Din acest motiv, gazpacho a mai fost numita si "supa-salata".
Principalele ingrediente sunt rosii, ardei grasi, ceapa, castraveti, ulei de masline si, de regula, firmituri de paine.
De obicei, "supa-salata" era gatita intr-un vas de lut si era consumata cu crutoane de paine frecata cu usturoi si alte legume crude.
Mai jos v-am pregatit 3 retete de gazpacho pe care sa le incercati si voi in aceste zile caniculare:
Sursa foto: telegraph.co.uk
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii