Migdalele constituie de mult subiect de dezbatere printre specialistii in nutritie. Exista o parere unanima cu privire la beneficiile pe care o "doza" zilnica de migdale le poate aduce organismului: de la stimularea inimii, pana la stavilirea foamei si o exploze de energie furnizata corpului. Consumarea a 23 de migdale pe zi (sau a 25 de grame) constituie un obicei pe care toti ar trebui sa-l adopte.
Migdalele sprijina colesterolul bun
Noua studii clinice au aratat efectele migdalelor asupra nivelului colesterolului, aratand ca o mana de migdale consumate zilnic pastreaza colesterolul in limitele normale.
Cercetarile stiintifice sugereaza, dar nu dovedesc, ca 40 de grame de migdale pe zi - ca parte din dieta saraca in grasimi saturate si colesterol, pot reduce riscul dezvoltarii de boli cardiace.
Migdalele contin grasimi bune
O portie de migdale contine 13 grame de grasimi nesaturate si doar un gram de grasimi saturate. Peste 60% din grasimile din migdale sunt mononesaturate, ceea ce le pune in fruntea alimentelor de acest fel.
Nutrienti crocanti
Sunt pline de nutrienti, au un gust bun si o textura tentanta. Cine poate rezista unei astfel de combinatie? O portie de 25 de grame de migdale contine 3,5 grame de fibre si 6 grame de proteine, ceea ce o face alegerea perfecta pentru gustarile de peste zi. In plus, migdalele sunt pline de minerale precum calciu si fosfor ce contribuie la sanatatea dintilor si a oaselor. Sunt in special indicate femeilor insarcinate si celor care alapteaza.
Vitamina E si antioxidantii din migdale constituie parghii de prevenire a unor tipuri de cancer, in special cel de colon si de prostata.
Precautii:
Exista cateva categoriii de persoane care ar trebui sa nu adopte dieta celor 23 de migdale zilnic:
* Cei cu calculi renali sau biliari sunt sfatuiti sa evite migdalele din cauza continutului ridicat de oxalati.* Proteina din migdale - amandina, poate cauza reactii alergice (desi nu sunt foarte comune astfel de cazuri).* Migdalele amare nu ar trebui consumate crude, intrucat contin acid hidrocianic si cianida, ambele fiind foarte toxice.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii