23 de migdale pe zi

23 de migdale pe zi

Migdalele constituie de mult subiect de dezbatere printre specialistii in nutritie. Exista o parere unanima cu privire la beneficiile pe care o "doza" zilnica de migdale le poate aduce organismului: de la stimularea inimii, pana la stavilirea foamei si o exploze de energie furnizata corpului. Consumarea a 23 de migdale pe zi (sau a 25 de grame) constituie un obicei pe care toti ar trebui sa-l adopte.

Migdalele sprijina colesterolul bun

Noua studii clinice au aratat efectele migdalelor asupra nivelului colesterolului, aratand ca o mana de migdale consumate zilnic pastreaza colesterolul in limitele normale.

Cercetarile stiintifice sugereaza, dar nu dovedesc, ca 40 de grame de migdale pe zi - ca parte din dieta saraca in grasimi saturate si colesterol, pot reduce riscul dezvoltarii de boli cardiace.

Migdalele contin grasimi bune

O portie de migdale contine 13 grame de grasimi nesaturate si doar un gram de grasimi saturate. Peste 60% din grasimile din migdale sunt mononesaturate, ceea ce le pune in fruntea alimentelor de acest fel.

Nutrienti crocanti

Sunt pline de nutrienti, au un gust bun si o textura tentanta. Cine poate rezista unei astfel de combinatie? O portie de 25 de grame de migdale contine 3,5 grame de fibre si 6 grame de proteine, ceea ce o face alegerea perfecta pentru gustarile de peste zi. In plus, migdalele sunt pline de minerale precum calciu si fosfor ce contribuie la sanatatea dintilor si a oaselor. Sunt in special indicate femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

Vitamina E si antioxidantii din migdale constituie parghii de prevenire a unor tipuri de cancer, in special cel de colon si de prostata.

Precautii:

Exista cateva categoriii de persoane care ar trebui sa nu adopte dieta celor 23 de migdale zilnic:

* Cei cu calculi renali sau biliari sunt sfatuiti sa evite migdalele din cauza continutului ridicat de oxalati.* Proteina din migdale - amandina, poate cauza reactii alergice (desi nu sunt foarte comune astfel de cazuri).* Migdalele amare nu ar trebui consumate crude, intrucat contin acid hidrocianic si cianida, ambele fiind foarte toxice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute