10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre inghetata

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre inghetata

Cand afara sunt peste 30 de grade, o inghetata buna este o adevarata binecuvantare. 

Insa, pentru a aprecia inghetata si mai mult, am rascolit internetul pentru a descoperi 10 lucruri interesante pe care nu le stiam despre acest desert minunat. 

Deci, sa ne racorim putin:

1. Cornetul de inghetata a aparut in urma cu mai bine de 100 de ani. Primul cornet de inghetata a fost facut in New York de Italo Marchiony, in anul 1896. Insa, abia in 1904 a devenit popular, cand la Targul International de la St. Louis, Ernest A. Hamwi a vandut zalabia, un fel de waffles, langa un stand de inghetata. 

2. Americanii sunt cei mai mari consumatori de inghetata. In medie, un american consuma cam 22 de litri de inghetata in fiecare an. 

3. Cea mai populara aroma de inghetata este cea de vanilie. 

4. Cea mai mare inghetata din lume a fost facuta pe 24 iulie, 1988, in orasul Edmonton din Canada. Aceasta a cantarit 25 de tone si era compusa din 63 de feluri de inghetata.

5. Recordul mondial pentru cea mai multa inghetata mancata in cel mai scurt timp ii apartine lui 
Joey Chestnut, care a mancat aproape 7 litri de inghetata in doar 6 minute.

6. Cel mai important ingredient al inghetatei este aerul. Daca inghetata n-ar contine aer, atunci ar fi imposibil de mancat, pentru ca ar avea aceeasi duritate ca si gheata. Cea mai buna inghetata are in compozitie 25% aer.

7. Cei de la NASA au spus ca inghetata se numara printre felurile de mancare carora astronautii le duc cel mai mult lipsa. Celelalte doua sunt pizza si bauturile carbogazoase.

8. Ultima masa a lui Elvis Presley a fost: 4 linguri de inghetata si 6 biscuiti cu ciocolata.

9. In fiecare an, in lume se consuma 15 miliarde de litri de inghetata. Cu aceasta cantitate de inghetata pot fi umplute 5.000 de bazine olimpice de inot. 

10. Cele mai mari cantitati de inghetata sunt produse in luna iunie. 

Sursa foto: swide.com
Sursa articol: express.co.uk, mic.com 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Cele mai bune cornulete.

Desert cornulete fragede
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola