Cand afara sunt peste 30 de grade, o inghetata buna este o adevarata binecuvantare.
Insa, pentru a aprecia inghetata si mai mult, am rascolit internetul pentru a descoperi 10 lucruri interesante pe care nu le stiam despre acest desert minunat.
Deci, sa ne racorim putin:
1. Cornetul de inghetata a aparut in urma cu mai bine de 100 de ani. Primul cornet de inghetata a fost facut in New York de Italo Marchiony, in anul 1896. Insa, abia in 1904 a devenit popular, cand la Targul International de la St. Louis, Ernest A. Hamwi a vandut zalabia, un fel de waffles, langa un stand de inghetata.
2. Americanii sunt cei mai mari consumatori de inghetata. In medie, un american consuma cam 22 de litri de inghetata in fiecare an.
3. Cea mai populara aroma de inghetata este cea de vanilie.
4. Cea mai mare inghetata din lume a fost facuta pe 24 iulie, 1988, in orasul Edmonton din Canada. Aceasta a cantarit 25 de tone si era compusa din 63 de feluri de inghetata.
5. Recordul mondial pentru cea mai multa inghetata mancata in cel mai scurt timp ii apartine lui
Joey Chestnut, care a mancat aproape 7 litri de inghetata in doar 6 minute.
6. Cel mai important ingredient al inghetatei este aerul. Daca inghetata n-ar contine aer, atunci ar fi imposibil de mancat, pentru ca ar avea aceeasi duritate ca si gheata. Cea mai buna inghetata are in compozitie 25% aer.
7. Cei de la NASA au spus ca inghetata se numara printre felurile de mancare carora astronautii le duc cel mai mult lipsa. Celelalte doua sunt pizza si bauturile carbogazoase.
8. Ultima masa a lui Elvis Presley a fost: 4 linguri de inghetata si 6 biscuiti cu ciocolata.
9. In fiecare an, in lume se consuma 15 miliarde de litri de inghetata. Cu aceasta cantitate de inghetata pot fi umplute 5.000 de bazine olimpice de inot.
10. Cele mai mari cantitati de inghetata sunt produse in luna iunie.
Sursa foto: swide.com
Sursa articol: express.co.uk, mic.com
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAndra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii