10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre inghetata

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre inghetata

Cand afara sunt peste 30 de grade, o inghetata buna este o adevarata binecuvantare. 

Insa, pentru a aprecia inghetata si mai mult, am rascolit internetul pentru a descoperi 10 lucruri interesante pe care nu le stiam despre acest desert minunat. 

Deci, sa ne racorim putin:

1. Cornetul de inghetata a aparut in urma cu mai bine de 100 de ani. Primul cornet de inghetata a fost facut in New York de Italo Marchiony, in anul 1896. Insa, abia in 1904 a devenit popular, cand la Targul International de la St. Louis, Ernest A. Hamwi a vandut zalabia, un fel de waffles, langa un stand de inghetata. 

2. Americanii sunt cei mai mari consumatori de inghetata. In medie, un american consuma cam 22 de litri de inghetata in fiecare an. 

3. Cea mai populara aroma de inghetata este cea de vanilie. 

4. Cea mai mare inghetata din lume a fost facuta pe 24 iulie, 1988, in orasul Edmonton din Canada. Aceasta a cantarit 25 de tone si era compusa din 63 de feluri de inghetata.

5. Recordul mondial pentru cea mai multa inghetata mancata in cel mai scurt timp ii apartine lui 
Joey Chestnut, care a mancat aproape 7 litri de inghetata in doar 6 minute.

6. Cel mai important ingredient al inghetatei este aerul. Daca inghetata n-ar contine aer, atunci ar fi imposibil de mancat, pentru ca ar avea aceeasi duritate ca si gheata. Cea mai buna inghetata are in compozitie 25% aer.

7. Cei de la NASA au spus ca inghetata se numara printre felurile de mancare carora astronautii le duc cel mai mult lipsa. Celelalte doua sunt pizza si bauturile carbogazoase.

8. Ultima masa a lui Elvis Presley a fost: 4 linguri de inghetata si 6 biscuiti cu ciocolata.

9. In fiecare an, in lume se consuma 15 miliarde de litri de inghetata. Cu aceasta cantitate de inghetata pot fi umplute 5.000 de bazine olimpice de inot. 

10. Cele mai mari cantitati de inghetata sunt produse in luna iunie. 

Sursa foto: swide.com
Sursa articol: express.co.uk, mic.com 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Falafel de post
Bucataras.RO

Falafel de post

Falafelul este o reteta de post, simpla si rapida. Daca aveti naut in casa si nu aveti idee ce sa mai pregatiti, aceasta...

Falafel de post
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin