Diferente

Diferente

Care e diferenta intre zaharul superfin, cel pudra si cel granulat?

Zaharul superfin este zahar granulat mai marunt. Se dizolva mai usor si este mai util in indulcirea bauturilor reci in prepararea bezelelor. Zaharul pudra este foarte fin granulat (dupa cum sugereaza si numele – pudra) si este folosit la dulciuri si siropuri.

Care este diferenta intre faina simpla, faina pentru prajituri si faina pentru paine?

Cantitatea de proteine din faina pentru prajituri este de 7.5 - 8.5%, la faina simpla variaza intre 9.5 - 12%, iar faina pentru paine contine intre 11.5 - 12.5% proteine. Atunci cand faina este amestecata cu apa, proteinele din faina numite glutenina si gliadina se combina cu apa si formeaza glutenul. Glutenul determina structura aluatului si capteaza bulele de gaz datorate drojdiei sau altor afanatori. Acest proces permite aluatului sa creasca, fara a exploda. Cu cat este mai mare cantitatea de proteine continuta, cu atat mai mult gluten se obtine, determinand o fermitate mai mare a aluatului. Unele produse gatite necesita o textura mai fina - ca prajiturile, iar altele o textura mai ferma - ca painea. Prin urmare, faina trebuie aleasa in functie de ceea ce gatiti.

Care este diferenta dintre praful de copt si bicarbonatul de sodiu?

Ambele substante intra in categoria afanatorilor ce permit aluaturilor sa creasca prin degajarea de dioxid de carbon. Bicarbonatul de sodiu degaja dioxidul de carbon doar daca este combinat cu un acid - de exemplu, cu zeama de lamai. Praful de copt contine o cantitate de bicarbonat de sodiu careia ii este asociata un acid, prin urmare, acesta este activat la combinarea cu orice lichid (inclusiv apa), nu neaparat unul acid.

Care este diferenta dintre sarea de masa si sarea de mare?

Sarea de masa este sare granulata fin careia i-au fost adaugate chimicale pentru a-i da structura specifica, granulara si nelipicioasa. Sarea de mare este obtinuta prin evaporarea apei de mare, fiind bogata in diverse minerale caracteristice zonei din care provine respectiva apa. Combinatia unica de minerale confera sarii de mare un gust distinct.

Care e diferenta intre orez brun si orez alb? Dar intre orezul cu bob rotund si cel cu bob lung?

Spre deosebire de orezul alb, orezul brun este nedecorticat, fiind mai bogat in fibre, in minerale si in vitamine (complexul vitaminic B – mai ales B6, vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc).

Orezul contine cele doua componente ale amidonului: amiloza si amilopectina. Orezul cu bob lung contine mai multa amiloza, iar cel cu bob rotund are mai multa amilopectina. Aceste doua componente reactioneaza diferit atunci cand sunt gatite. Amiloza pastreaza bobul de orez intact si nelipicios, prin urmare, orezul cu bob lung este ideal pentru pilafuri catifelate, garnituri, salate etc. Amilopectina confera orezului o textura lipicioasa, de aceea orezul cu bob rotund este mai potrivit in preparate precum sushi sau deserturi.

Care este diferenta intre uleiul de masline si uleiul extravirgin de masline?

Atunci cand maslinele sunt presate pentru a se obtine ulei, prin acest proces initial este produs cel mai bogat in arome ulei de masline, cunoscut ca ulei extravirgin. Acesta este foarte bun pentru salate. Uleiul de masline simplu este uleiul rafinat si filtrat, nefiind la fel de bogat in arome, dar cu acelasi continut caloric ca si cel extravirgin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Nacreala cu spuma de pe zer
3
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Chiar daca a trecut Pastele, se poate pregati acest desert ca un cheesecake, indiferent cum, va fi la fel de delicios....

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute