Regimul hipocaloric. Avantaje, considerente generale

Nu mai este o supriza de multi ani faptul ca lumea se confrunta cu o problema mondiala majora: obezitatea. Aparent, aceasta boala face victime atat in tarile bine dezvoltate cat si in cele in curs de dezvoltare. Presati de timp sau de probleme financiare, deseori si de comoditate, oamenii tind sa manance ce le "pica in mana" fara a se gandi la ce efecte ar putea avea hrana asupra organismului.

Specialistii in igiena alimentatiei au venit cu un nou concept in ceea ce priveste o alimentatie sanatoasa: dieta hipocalorica. Aceasta este folosita fie pentru a preveni unele boli, fie pentru a le ameliora sau trata.

Regimul hipocaloric consta de fapt in scaderea aportului energetic zilnic, prin reducerea cantitatilor de grasimi si zaharuri din alimentatie.

In dieta hipocalorica alimentele consumate cu precadere sunt produsele vegetale intrucat aceastea au un continut sarac in calorii.

S-a dovedit faptul ca regimul hipocaloric este foarte eficient in curele de slabire. Un astfel de regim provoaca scaderi majore de greutate intr-un interval relativ scurt de timp (se ajunge pana la o scadere in greutate de 15 kg in 2-3 luni). Insa doar 10% din cei care sa slabesc cu ajutorul regimului hipocaloric reusesc sa-mi mentina greutatea in decurs de 5 ani. Pentru ca dieta hipocalorica sa fie eficienta in cazul curelor de slabire, aceasta ar trebui asociata cu exercitii fizice constante.

Chiar daca in cazul curelor de slabire are si potentiale efecte negative, dieta hipocalorica aduce mari beneficii sanatatii. Studiile au aratat ca regimul hipocaloric reuseste, pe langa scaderea in greutate, sa determine si o scadere a tensiunii arteriale si a cantitatii de grasime din organism, micsorand astfel riscul unei morti premature, cauzata de boli cardiace.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Tarta cu fructe de padure
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de padure

Daca nu v-am convins inca ce mult ne place combinatia de branza dulce cu fructe ia uitati-va aici.

Tarta cu fructe de padure
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti