Nu mai este o supriza de multi ani faptul ca lumea se confrunta cu o problema mondiala majora: obezitatea. Aparent, aceasta boala face victime atat in tarile bine dezvoltate cat si in cele in curs de dezvoltare. Presati de timp sau de probleme financiare, deseori si de comoditate, oamenii tind sa manance ce le "pica in mana" fara a se gandi la ce efecte ar putea avea hrana asupra organismului.
Specialistii in igiena alimentatiei au venit cu un nou concept in ceea ce priveste o alimentatie sanatoasa: dieta hipocalorica. Aceasta este folosita fie pentru a preveni unele boli, fie pentru a le ameliora sau trata.
Regimul hipocaloric consta de fapt in scaderea aportului energetic zilnic, prin reducerea cantitatilor de grasimi si zaharuri din alimentatie.
In dieta hipocalorica alimentele consumate cu precadere sunt produsele vegetale intrucat aceastea au un continut sarac in calorii.
S-a dovedit faptul ca regimul hipocaloric este foarte eficient in curele de slabire. Un astfel de regim provoaca scaderi majore de greutate intr-un interval relativ scurt de timp (se ajunge pana la o scadere in greutate de 15 kg in 2-3 luni). Insa doar 10% din cei care sa slabesc cu ajutorul regimului hipocaloric reusesc sa-mi mentina greutatea in decurs de 5 ani. Pentru ca dieta hipocalorica sa fie eficienta in cazul curelor de slabire, aceasta ar trebui asociata cu exercitii fizice constante.
Chiar daca in cazul curelor de slabire are si potentiale efecte negative, dieta hipocalorica aduce mari beneficii sanatatii. Studiile au aratat ca regimul hipocaloric reuseste, pe langa scaderea in greutate, sa determine si o scadere a tensiunii arteriale si a cantitatii de grasime din organism, micsorand astfel riscul unei morti premature, cauzata de boli cardiace.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii