De ce vasele de fontă sunt o investiție inteligentă pentru orice bucătărie

De ce vasele de fontă sunt o investiție inteligentă pentru orice bucătărie

Uneori, atunci când guști o mâncare și te impresionează, nu este doar meritul ingredientelor sau al condimentelor. Vasele de fontă sunt din ce în ce mai apreciate în bucătăriile moderne, datorită beneficiilor lor incontestabile. Nu doar că sunt extrem de rezistente, dar îmbunătățesc considerabil calitatea gătitului.

Dacă te gândești să investești în vase de fontă, îți aducem și mai multe motive pentru care modul în care gătești se va schimba pe termen lung.

Durabilitate de neegalat

Unul dintre cele mai impresionante calități ale vaselor de fontă este durabilitatea lor. Un set bine întreținut poate dura toată viața și poate deveni o moștenire de familie. Oala de fontă, spre exemplu, rezistă la temperaturi foarte ridicate și este extrem de rezistentă la uzura zilnică. Nu te vei mai confrunta cu zgârieturi, deformări sau degradarea suprafeței, așa cum se întâmplă cu alte tipuri de vase.

O tigaie de fontă emailată sau o cratiță de fontă emailată adaugă un strat suplimentar de protecție, făcând aceste vase și mai ușor de întreținut. Se poate spune că fontele sunt, practic, indestructibile.

Performanță în gătit

Vasele de fontă sunt recunoscute pentru gustul pe care îl regăsești în preparate. Aceste vase oferă o distribuție uniformă a căldurii. Mâncarea va fi gătită perfect, fără riscul apariției de puncte reci.

Tigaia de fontă emailată este cunoscută și pentru crusta crocantă și delicioasă pe care o oferă cărnurilor prăjite. Pe de altă parte, o oală de fontă este perfectă pentru preparate la cuptor sau gătirea la foc mic, deoarece păstrează aroma ingredientelor.

Proprietăți naturale non-stick

Stratul de email de pe fiecare cratiță de fontă emailată previne lipirea alimentelor și facilitează curățarea, fără a compromite avantajele naturale ale fontei.

Nu vei avea nevoie să recurgi la înmuiat vasul sau detergenți duri ca să cureți suprafețe arse, deoarece emailul protejează suprafețele, chiar și după o perioadă îndelungată.

Sănătate și gust

Gătitul în vase de fonte are un impact pozitiv asupra sănătății, pentru că acestea sunt făcute dintr-un material natural, sigur. Fonta nu eliberează substanțe chimice nocive în mâncare, așa cum o fac unele vase cu înveliș antiaderent.

Importanța materialelor în care gătim este mare, mai ales în condițiile în care oalele și tigăile sunt folosite pe durata mai multor ani, la temperaturi înalte, cu ingrediente și condimente care reacționează diferit.

O mulțime de metode de gătit

Vasele de fontă pot fi folosite pe aproape orice sursă de căldură: plită cu gaz, electrică, pe inducție și chiar și în cuptor. Astfel, o oală de fontă sau o tigaie de fontă emailată se transformă rapid dintr-un vas de prăjit într-unul pentru copt, care îți oferă aceeași calitate în bucătărie.

Un vas multifuncțional de calitate este inegalabil, deoarece astfel faci și economie de spațiu, când îl depozitezi.

Plăcerea gătitului în vase de fontă

Odată ce gătești într-o oală de fontă clasică sau o tigaie de fontă emailată, vei înțelege de ce acest material este prețuit de generații întregi. Aceste vase vor oferi ani de mese delicioase, fără compromisuri în ceea ce privește calitatea sau sănătatea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Peste la cuptor - a la grec
4
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Cornulete cu Nuca II
5
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Parteneri
Clatite cu Crema de Mascarpone
Bucataras.RO

Clatite cu Crema de Mascarpone

Este weekend, așa că astăzi, renunț la sandwich-ul rapid, și am decis să fac niște clătite delicioase: cremă de...

Clatite cu Crema de Mascarpone
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala