De ce vasele de fontă sunt o investiție inteligentă pentru orice bucătărie

De ce vasele de fontă sunt o investiție inteligentă pentru orice bucătărie

Uneori, atunci când guști o mâncare și te impresionează, nu este doar meritul ingredientelor sau al condimentelor. Vasele de fontă sunt din ce în ce mai apreciate în bucătăriile moderne, datorită beneficiilor lor incontestabile. Nu doar că sunt extrem de rezistente, dar îmbunătățesc considerabil calitatea gătitului.

Dacă te gândești să investești în vase de fontă, îți aducem și mai multe motive pentru care modul în care gătești se va schimba pe termen lung.

Durabilitate de neegalat

Unul dintre cele mai impresionante calități ale vaselor de fontă este durabilitatea lor. Un set bine întreținut poate dura toată viața și poate deveni o moștenire de familie. Oala de fontă, spre exemplu, rezistă la temperaturi foarte ridicate și este extrem de rezistentă la uzura zilnică. Nu te vei mai confrunta cu zgârieturi, deformări sau degradarea suprafeței, așa cum se întâmplă cu alte tipuri de vase.

O tigaie de fontă emailată sau o cratiță de fontă emailată adaugă un strat suplimentar de protecție, făcând aceste vase și mai ușor de întreținut. Se poate spune că fontele sunt, practic, indestructibile.

Performanță în gătit

Vasele de fontă sunt recunoscute pentru gustul pe care îl regăsești în preparate. Aceste vase oferă o distribuție uniformă a căldurii. Mâncarea va fi gătită perfect, fără riscul apariției de puncte reci.

Tigaia de fontă emailată este cunoscută și pentru crusta crocantă și delicioasă pe care o oferă cărnurilor prăjite. Pe de altă parte, o oală de fontă este perfectă pentru preparate la cuptor sau gătirea la foc mic, deoarece păstrează aroma ingredientelor.

Proprietăți naturale non-stick

Stratul de email de pe fiecare cratiță de fontă emailată previne lipirea alimentelor și facilitează curățarea, fără a compromite avantajele naturale ale fontei.

Nu vei avea nevoie să recurgi la înmuiat vasul sau detergenți duri ca să cureți suprafețe arse, deoarece emailul protejează suprafețele, chiar și după o perioadă îndelungată.

Sănătate și gust

Gătitul în vase de fonte are un impact pozitiv asupra sănătății, pentru că acestea sunt făcute dintr-un material natural, sigur. Fonta nu eliberează substanțe chimice nocive în mâncare, așa cum o fac unele vase cu înveliș antiaderent.

Importanța materialelor în care gătim este mare, mai ales în condițiile în care oalele și tigăile sunt folosite pe durata mai multor ani, la temperaturi înalte, cu ingrediente și condimente care reacționează diferit.

O mulțime de metode de gătit

Vasele de fontă pot fi folosite pe aproape orice sursă de căldură: plită cu gaz, electrică, pe inducție și chiar și în cuptor. Astfel, o oală de fontă sau o tigaie de fontă emailată se transformă rapid dintr-un vas de prăjit într-unul pentru copt, care îți oferă aceeași calitate în bucătărie.

Un vas multifuncțional de calitate este inegalabil, deoarece astfel faci și economie de spațiu, când îl depozitezi.

Plăcerea gătitului în vase de fontă

Odată ce gătești într-o oală de fontă clasică sau o tigaie de fontă emailată, vei înțelege de ce acest material este prețuit de generații întregi. Aceste vase vor oferi ani de mese delicioase, fără compromisuri în ceea ce privește calitatea sau sănătatea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)
Bucataras.RO

Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)

O reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.  

Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti