Uneori, atunci când guști o mâncare și te impresionează, nu este doar meritul ingredientelor sau al condimentelor. Vasele de fontă sunt din ce în ce mai apreciate în bucătăriile moderne, datorită beneficiilor lor incontestabile. Nu doar că sunt extrem de rezistente, dar îmbunătățesc considerabil calitatea gătitului.
Dacă te gândești să investești în vase de fontă, îți aducem și mai multe motive pentru care modul în care gătești se va schimba pe termen lung.
Unul dintre cele mai impresionante calități ale vaselor de fontă este durabilitatea lor. Un set bine întreținut poate dura toată viața și poate deveni o moștenire de familie. Oala de fontă, spre exemplu, rezistă la temperaturi foarte ridicate și este extrem de rezistentă la uzura zilnică. Nu te vei mai confrunta cu zgârieturi, deformări sau degradarea suprafeței, așa cum se întâmplă cu alte tipuri de vase.
O tigaie de fontă emailată sau o cratiță de fontă emailată adaugă un strat suplimentar de protecție, făcând aceste vase și mai ușor de întreținut. Se poate spune că fontele sunt, practic, indestructibile.
Vasele de fontă sunt recunoscute pentru gustul pe care îl regăsești în preparate. Aceste vase oferă o distribuție uniformă a căldurii. Mâncarea va fi gătită perfect, fără riscul apariției de puncte reci.
Tigaia de fontă emailată este cunoscută și pentru crusta crocantă și delicioasă pe care o oferă cărnurilor prăjite. Pe de altă parte, o oală de fontă este perfectă pentru preparate la cuptor sau gătirea la foc mic, deoarece păstrează aroma ingredientelor.
Stratul de email de pe fiecare cratiță de fontă emailată previne lipirea alimentelor și facilitează curățarea, fără a compromite avantajele naturale ale fontei.
Nu vei avea nevoie să recurgi la înmuiat vasul sau detergenți duri ca să cureți suprafețe arse, deoarece emailul protejează suprafețele, chiar și după o perioadă îndelungată.
Gătitul în vase de fonte are un impact pozitiv asupra sănătății, pentru că acestea sunt făcute dintr-un material natural, sigur. Fonta nu eliberează substanțe chimice nocive în mâncare, așa cum o fac unele vase cu înveliș antiaderent.
Importanța materialelor în care gătim este mare, mai ales în condițiile în care oalele și tigăile sunt folosite pe durata mai multor ani, la temperaturi înalte, cu ingrediente și condimente care reacționează diferit.
Vasele de fontă pot fi folosite pe aproape orice sursă de căldură: plită cu gaz, electrică, pe inducție și chiar și în cuptor. Astfel, o oală de fontă sau o tigaie de fontă emailată se transformă rapid dintr-un vas de prăjit într-unul pentru copt, care îți oferă aceeași calitate în bucătărie.
Un vas multifuncțional de calitate este inegalabil, deoarece astfel faci și economie de spațiu, când îl depozitezi.
Odată ce gătești într-o oală de fontă clasică sau o tigaie de fontă emailată, vei înțelege de ce acest material este prețuit de generații întregi. Aceste vase vor oferi ani de mese delicioase, fără compromisuri în ceea ce privește calitatea sau sănătatea.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii