Cum se fac taiteii de casa
2011-06-24 00:00:00
Pastele, intr-o forma sau alta, sunt deseori intalnite pe mesele noastre. Putini stim insa ca nu e nevoie intotdeauna sa le cumparam din magazine si ca putem, cu putin efort, sa le preparam singuri, acasa.
Iata cum, in 4 pasi, puteti avea la masa taitei proaspeti, preparati din ingrediente naturale.1. Cerneti 2 cani de faina si o lingurita de sare. Formati o adancitura si turnayi 3 oua batute spuma. Amestecati pentru a forma un aluat pana cand acesta devine uniform, aproximativ 8-10 minute. Dati-i forma unei bile, acoperiti-l cu folie de plastic si apoi dati-l 30 de minute la rece. Taiati-l apoi in sferturi. Lucrand cu un singur sfert o data, incepeti sa-l rotiti.
2. Continuati sa-l rotiti in diferite directii. E posibil sa fie necesara adaugarea suplimentara a fainii pe suprafata de lucru, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Intindeti-l cu mana pana ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 cm.
3. Cu delicatete, impaturiti aluatul presarand faine pe toata suprafata lui, pentru a preveni lipirea de el insusi.
4. Taiati din aluatul impaturit, pe transversala, portiuni de aproximativ 1 cm latime
Repetati procedura cu bucatile de aluat ramase. Pentru a-i prepara, puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 3-4 minute. Trebuie scosi al dente.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pana la 12 rate
Alte articole
Rusaliile si Mosii de vara: traditii si preparate culinare
Cum sa prepari papanasi dupa o reteta de Radu Anton Roman
Care sunt alimentele nesanatoase pe care romanii le consuma din ce in ce mai mult
15 retete de aperitive festive pentru masa de Revelion
Superstitiile si obiceiurile culinare ale romanilor pentru noaptea de Revelion
Cum sa pregatesti cea mai buna toba si cea mai buna piftie pentru Craciun - 10 retete
Cum sa faci sarmale ardelenesti si muntenesti ca Radu Anton Roman
Cum sa faci cozonac dupa reteta lui Pastorel Teodoreanu
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume
Concurs - Reteta Lunii / Autor: anisoara67
-
Ciorba de fasole in bol de paine
Concurs - Reteta Lunii / Autor: anisoara67
-
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu