Cum se fac taiteii de casa

(0)

2011-06-24 00:00:00

Pastele, intr-o forma sau alta, sunt deseori intalnite pe mesele noastre. Putini stim insa ca nu e nevoie intotdeauna sa le cumparam din magazine si ca putem, cu putin efort, sa le preparam singuri, acasa.

Iata cum, in 4 pasi, puteti avea la masa taitei proaspeti, preparati din ingrediente naturale.

Cum se fac taiteii de casa1. Cerneti 2 cani de faina si o lingurita de sare. Formati o adancitura si turnayi 3 oua batute spuma. Amestecati pentru a forma un aluat pana cand acesta devine uniform, aproximativ 8-10 minute. Dati-i forma unei bile, acoperiti-l cu folie de plastic si apoi dati-l 30 de minute la rece. Taiati-l apoi in sferturi. Lucrand cu un singur sfert o data, incepeti sa-l rotiti.

Cum se fac taiteii de casa2. Continuati sa-l rotiti in diferite directii. E posibil sa fie necesara adaugarea suplimentara a fainii pe suprafata de lucru, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Intindeti-l cu mana pana ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 cm.

Cum se fac taiteii de casa3. Cu delicatete, impaturiti aluatul presarand faine pe toata suprafata lui, pentru a preveni lipirea de el insusi.

Cum se fac taiteii de casa4. Taiati din aluatul impaturit, pe transversala, portiuni de aproximativ 1 cm latime

Repetati procedura cu bucatile de aluat ramase. Pentru a-i prepara, puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 3-4 minute. Trebuie scosi al dente.