Cum sa vopsesti ouale de Paste folosind ingrediente naturale

Traditia vopsirii oualor de Paste este una veche de secole si fiecare cultura are propriile sale metode si tehnici. Daca doresti sa te bucuri de aceasta traditie folosind ingrediente naturale, poti obtine culori vibrante si frumoase din plante, legume si alte alimente comune din bucatarie.

Cum sa vopsesti ouale de Paste folosind ingrediente naturale

Iata cateva ingrediente naturale pe care le poti folosi pentru a vopsi ouale:

Turmericul pentru galben: Adauga o cantitate generoasa de turmeric in apa clocotita si lasa ouale sa fiarba in aceasta solutie timp de aproximativ 15-20 de minute pentru a obtine o culoare galbena frumoasa.

Sfecla rosie pentru rosu si roz: Fierbe sfecla rosie in apa si adauga otet sau suc de lamaie pentru a fixa culoarea. Lasa ouale sa fiarba in aceasta solutie pentru a obtine nuante de rosu si roz.

Ceaiul negru pentru maro: Fierbe ouale in ceai negru concentrat pentru a obtine o culoare maro naturala.

Spanacul pentru verde: Fierbe spanacul si apoi foloseste apa de gatit pentru a vopsi ouale intr-o nuanta verde minunata.

Cojile de ceapa pentru galben si maro: Fierbe cojile de ceapa in apa si lasa ouale sa fiarba in aceasta solutie pentru a obtine nuante de galben si maro.

Pentru a obtine culori mai intense, poti lasa ouale sa stea in solutia de vopsit pentru o perioada mai lunga de timp sau poti repeta procesul de vopsire de mai multe ori.

Vopsirea oualor de Paste folosind ingrediente naturale nu numai ca este o modalitate distractiva de a petrece timpul în bucatarie, dar si o modalitate sanatoasa si ecologica de a crea oua frumoase si festive pentru sarbatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Salata orientala
Bucataras.RO

Salata orientala

Salata orientala
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!