Traditia vopsirii oualor de Paste este una veche de secole si fiecare cultura are propriile sale metode si tehnici. Daca doresti sa te bucuri de aceasta traditie folosind ingrediente naturale, poti obtine culori vibrante si frumoase din plante, legume si alte alimente comune din bucatarie.
Iata cateva ingrediente naturale pe care le poti folosi pentru a vopsi ouale:
Turmericul pentru galben: Adauga o cantitate generoasa de turmeric in apa clocotita si lasa ouale sa fiarba in aceasta solutie timp de aproximativ 15-20 de minute pentru a obtine o culoare galbena frumoasa.
Sfecla rosie pentru rosu si roz: Fierbe sfecla rosie in apa si adauga otet sau suc de lamaie pentru a fixa culoarea. Lasa ouale sa fiarba in aceasta solutie pentru a obtine nuante de rosu si roz.
Ceaiul negru pentru maro: Fierbe ouale in ceai negru concentrat pentru a obtine o culoare maro naturala.
Spanacul pentru verde: Fierbe spanacul si apoi foloseste apa de gatit pentru a vopsi ouale intr-o nuanta verde minunata.
Cojile de ceapa pentru galben si maro: Fierbe cojile de ceapa in apa si lasa ouale sa fiarba in aceasta solutie pentru a obtine nuante de galben si maro.
Pentru a obtine culori mai intense, poti lasa ouale sa stea in solutia de vopsit pentru o perioada mai lunga de timp sau poti repeta procesul de vopsire de mai multe ori.
Vopsirea oualor de Paste folosind ingrediente naturale nu numai ca este o modalitate distractiva de a petrece timpul în bucatarie, dar si o modalitate sanatoasa si ecologica de a crea oua frumoase si festive pentru sarbatoare.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii