Cum alegem ciocolata pentru gatit?

Cum alegem ciocolata pentru gatit?

Exista patru tipuri de ciocolata neagra ce variaza in functie de procentul de cacao din componenta. Ce alegem atunci cand gatim cu ciocolata depinde de mai multi factori. De exemplu, atunci cand pregatim un desert cu un continut ridicat de zahar, vom utiliza ciocolata 70% pentru a contrabalansa gustul dulce intens, iar intr-o prajitura mai putin dulce va fi utilizata ciocolata medie pentru a nu determina un gust amar al preparatului.

Tipuri de ciocolata

70% – 90% - foarte inchisa la culoare si foarte amara
Nu este la fel de comuna precum celelalte tipuri de ciocolata, dar poate aparea in retete servite in portii foarte mici – precum sarlota de ciocolata.

70% - Ciocolata neagra amaruie
Este cea mai frecvent utilizata ciocolata, fiind un ingredient in retetele in care zaharul folosit ii poate contrabalansa aroma intensa.

40-60% - Ciocolata neagra, simpla
Este excelenta pentru prajiturile facute in cuptor precum negrese sau briose. Poate fi utilizata si pentru glazuri (pe baza de ciocolata sau mascarpone) unde nu trebuie adaugat zahar deloc.

Ciocolata pentru menaj

Este conceputa pentru a se putea topi usor si uniform, si are un gust mai putin intens, usor cerat. Este recomandata ca glazura de sine statatoare, ca ingredient in glazuri mai sofisticate sau pur si simplu razuita deasupra prajiturilor care au nevoie de un decor simplu si rapid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute