Secretul bunicii: gătitul devine o artă atunci când ai la îndemână ingrediente în care poţi să ai încredere

Secretul bunicii: gătitul devine o artă atunci când ai la îndemână ingrediente în care poţi să ai încredere

Atunci când ne instalăm în bucătărie pentru a găti ceva petru cei dragi, vrem ca preparatele noastre să fie un adevărat festival al gusturilor şi texturilor. Bucuria de a vedea cum prinde formă aluatul sub mâini, cum se dospeşte migălos sub acţiunea drojdiei şi cum la final ia forma unui deliciu culinar, este inconfundabilă. Mai ales dacă îi ştii pofticioşi pe cei din familie şi foarte nerăbdători să guste cozonacii, pasca, fursecurile, biscuiţii de casă sau orice altă bunătate pe care ai pregătit-o pentru ei.
Poţi realiza asta foarte uşor doar atunci când ai reţete şi ingrediente pe care poţi să te bazezi. Cu toate astea suntem bombardaţi cu o multitudine de oferte, care mai de care. Cum să alegem? Prin a ne baza pe acele sfaturi şi poveşti de viaţă pe care le primim de la bunici, părinţi sau prieteni.
Adina Stan, o tânără actriţă foarte talentată, a învăţat de la bunica ei că întotdeauna este important să dăruieşti. De aceea, am invitat-o să împărtăşească cu noi care sunt acele lecţii de viaţă care i-au ghidat paşii în viaţă spre o carieră desăvârşită în teatru şi care sunt acele reţete pe care şi acum le păstrează în suflet.


Copilăria Adinei a fost una fericită, mai ales atunci când avea ocazia să meargă la bunici. Ţine minte că de multe ori se lua curentul şi ştia că acest lucru însemna că merge la mamaie care o aştepta cu foarte multă dragoste şi preparate delicioase. Ne-a povestit de mămăliga aburindă care se tăia perfect, servită lângă carne de la garniţă şi ouă amestecate cu untură şi despre cum bunica a învăţat-o să facă cea mai gustoasă pâine.
A deprins cum se frământă drojdia, un proces pe care bunica îl considera foarte important pentru ca drojdia să nu fie nici prea tare, nici prea moale, nici prea rece. Aceste poveţe au rămas în familia Adinei şi chiar şi în ziua de astăzi, mama ei prepară pâinea după reţeta știută de la bunica.
Bunicii o alintau cu drag “spic de grâu” şi nu e de mirare că Adina s-a transformat într-o persoană care emană pozitivitate tuturor celor din jurul ei.
Păstrează straiele bunicii şi le foloseşte în spectacole pentru că este convinsă că avem cu toţii de învăţat din frumuseţea tradiţiilor şi reţetelor româneşti.
A înţeles din învăţăturile bunicii că este important să nu uiţi niciodată de unde ai plecat şi să preţuieşti cine eşti. De abia atunci, când îţi păstrezi identitatea poţi dărui cu uşurintă tuturor celor din jurul tău.

Şi pentru că a dărui începe întotdeauna cu gesturi mici, e uşor să ne ducem cu gândul la gătit. Fiecare persoană pasionată de bucătărit ştie câtă atenţie şi muncă este într-un aluat frământat cu grijă. De aceea, pentru ca aluatul tău să dospească frumos, îţi punem la dispoziţie un ingredient pe care te poţi baza întotdeauna. Puterea de fermentaţie crescută, siguranţă şi calitatea constantă se regăsesc în fiecare pachet de drojdie Secretul Bunicii, pentru ca tu să fii sigur că foloseşti un produs care îţi va pune cu adevărat în valoare reţeta.
Indiferent ce preparat ai în gând şi unde ai de gând să îl savurezi alături de cei dragi, fie că este vorba de o gustare, o masă festivă sau un prânz obişnuit, cu drojdia Secretul Bunicii vei avea şansele să obţii un aluat perfect, suficient de puternic pentru a “naşte” o adevărată delicatesă. Mirosul îmbietor îi va strânge cu siguranţă pe cei dragi în jurul mesei şi îţi va oferi doar amintiri frumoase, care se vor transforma în poveşti spuse cu mereu cu plăcere.
Te aşteptăm pe pagina noastră de Facebook Drojdia Secretul Bunicii şi pe YouTube, să împărtăşeşti şi tu povestea acelor reţete sau sfaturi care te-au ajutat să devii persoana care eşti astăzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline
Bucataras.RO

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Un pranz delicios si pe gustul tuturor, iar daca nu va place carnea de curcan, o puteti inlocui cu cea de pui sau de ce nu,...

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!