Atunci când ne instalăm în bucătărie pentru a găti ceva petru cei dragi, vrem ca preparatele noastre să fie un adevărat festival al gusturilor şi texturilor. Bucuria de a vedea cum prinde formă aluatul sub mâini, cum se dospeşte migălos sub acţiunea drojdiei şi cum la final ia forma unui deliciu culinar, este inconfundabilă. Mai ales dacă îi ştii pofticioşi pe cei din familie şi foarte nerăbdători să guste cozonacii, pasca, fursecurile, biscuiţii de casă sau orice altă bunătate pe care ai pregătit-o pentru ei.
Poţi realiza asta foarte uşor doar atunci când ai reţete şi ingrediente pe care poţi să te bazezi. Cu toate astea suntem bombardaţi cu o multitudine de oferte, care mai de care. Cum să alegem? Prin a ne baza pe acele sfaturi şi poveşti de viaţă pe care le primim de la bunici, părinţi sau prieteni.
Adina Stan, o tânără actriţă foarte talentată, a învăţat de la bunica ei că întotdeauna este important să dăruieşti. De aceea, am invitat-o să împărtăşească cu noi care sunt acele lecţii de viaţă care i-au ghidat paşii în viaţă spre o carieră desăvârşită în teatru şi care sunt acele reţete pe care şi acum le păstrează în suflet.
Copilăria Adinei a fost una fericită, mai ales atunci când avea ocazia să meargă la bunici. Ţine minte că de multe ori se lua curentul şi ştia că acest lucru însemna că merge la mamaie care o aştepta cu foarte multă dragoste şi preparate delicioase. Ne-a povestit de mămăliga aburindă care se tăia perfect, servită lângă carne de la garniţă şi ouă amestecate cu untură şi despre cum bunica a învăţat-o să facă cea mai gustoasă pâine.
A deprins cum se frământă drojdia, un proces pe care bunica îl considera foarte important pentru ca drojdia să nu fie nici prea tare, nici prea moale, nici prea rece. Aceste poveţe au rămas în familia Adinei şi chiar şi în ziua de astăzi, mama ei prepară pâinea după reţeta știută de la bunica.
Bunicii o alintau cu drag “spic de grâu” şi nu e de mirare că Adina s-a transformat într-o persoană care emană pozitivitate tuturor celor din jurul ei.
Păstrează straiele bunicii şi le foloseşte în spectacole pentru că este convinsă că avem cu toţii de învăţat din frumuseţea tradiţiilor şi reţetelor româneşti.
A înţeles din învăţăturile bunicii că este important să nu uiţi niciodată de unde ai plecat şi să preţuieşti cine eşti. De abia atunci, când îţi păstrezi identitatea poţi dărui cu uşurintă tuturor celor din jurul tău.
Şi pentru că a dărui începe întotdeauna cu gesturi mici, e uşor să ne ducem cu gândul la gătit. Fiecare persoană pasionată de bucătărit ştie câtă atenţie şi muncă este într-un aluat frământat cu grijă. De aceea, pentru ca aluatul tău să dospească frumos, îţi punem la dispoziţie un ingredient pe care te poţi baza întotdeauna. Puterea de fermentaţie crescută, siguranţă şi calitatea constantă se regăsesc în fiecare pachet de drojdie Secretul Bunicii, pentru ca tu să fii sigur că foloseşti un produs care îţi va pune cu adevărat în valoare reţeta.
Indiferent ce preparat ai în gând şi unde ai de gând să îl savurezi alături de cei dragi, fie că este vorba de o gustare, o masă festivă sau un prânz obişnuit, cu drojdia Secretul Bunicii vei avea şansele să obţii un aluat perfect, suficient de puternic pentru a “naşte” o adevărată delicatesă. Mirosul îmbietor îi va strânge cu siguranţă pe cei dragi în jurul mesei şi îţi va oferi doar amintiri frumoase, care se vor transforma în poveşti spuse cu mereu cu plăcere.
Te aşteptăm pe pagina noastră de Facebook Drojdia Secretul Bunicii şi pe YouTube, să împărtăşeşti şi tu povestea acelor reţete sau sfaturi care te-au ajutat să devii persoana care eşti astăzi.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii