Celebrul Jamie Oliver adoră Farfallele cu gorgonzola și pere

Celebrul Jamie Oliver adoră Farfallele cu gorgonzola și pere

Jamie Oliver este un bucătar celebru și personalitate de televiziune britanică, cunoscut pentru abordarea sa accesibilă și inovatoare în gătit. Născut pe 27 mai 1975 în Clavering, Essex, Oliver a început să gătească la o vârstă fragedă în restaurantul părinților săi, The Cricketers. Și-a câștigat faima la sfârșitul anilor 1990 cu emisiunea „The Naked Chef”, care a promovat gătitul simplu și sănătos. Oliver este un avocat pasionat al alimentației sănătoase, desfășurând campanii pentru îmbunătățirea standardelor alimentare în școli și promovând mâncarea sănătoasă prin inițiative precum „Feed Me Better” și „Food Revolution”. A publicat numeroase cărți de bucate best-seller și a deschis mai multe restaurante, inclusiv lanțul Jamie's Italian.

Pe lângă activitatea sa culinară, Jamie Oliver este cunoscut pentru eforturile sale filantropice, sprijinind diverse cauze legate de nutriție și educație alimentară. În ciuda succesului său comercial, Oliver rămâne dedicat misiunii sale de a inspira oamenii să gătească acasă și să adopte obiceiuri alimentare mai sănătoase.

Printre ingredientele sale preferate se numără și brânza gorgonzola. Iată una dintre rețetele propuse de Jamie pe rețelele sale de socializare: Farfalle cu gorgonzola și pere

Ingrediente:
150 g farfalle
75 g brânză Gorgonzola
½ radicchio
2 pere foarte coapte
30 g jumătăți de nucă decojite și nesărate

Pastele se gătesc într-o oală medie cu apă sărată clocotită, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg și păstrăm o cană din apa în care au fiert.

Punem brânza gorgonzola într-un bol rezistent la căldură deasupra vasului unde am scos pastele fierbinti și o lăsăm să devină cremoasă la temperatura aburului.

Între timp, tăiați radicchio în felii de 1 cm grosime. Puneți-l într-o tigaie mare, uscată și antiaderentă, pe foc iute, timp de 5 minute, întorcându-l la jumătatea timpului.

Curățați perele cu un curățător rapid, apoi tăiați-le în sferturi, scoateți-le cotorul și feliați-le fin pe lungime. Adăugați-le în tigaie, sfărâmați majoritatea nucilor deasupra și adăugați puțin din apa în care am gătit pastele.

Reduceți focul la mediu și puneți capacul, lăsând să se caramelizeze ușor. Amestecați pastele, după ce le scurgeși bine, și Gorgonzola, care a devenit cremoasă, în tigaia cu perele, adăugând un strop de oțet de vin roșu și, din nou, puțină apă în care am gătit pastele, dacă este necesar.

Gustați, asezonați după preferință cu sare de mare și piper negru, sfărâmați restul de nuci deasupra și stropiți cu o linguriță de ulei de măsline extravirgin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie