Care sunt beneficiile consumului de vinete

(0)

2015-08-03 00:00:00

Originare din India, vinetele au ajuns in bucataria occidentala abia prin anii 1500.

Europeanul s-a ferit mult timp de ele, deoarece le credea periculoase pentru sanatate. De exemplu, nordicii le numeau"mala insana" (marul nebun), crezandu-se ca cine va manca din aceasta leguma isi va pierde mintile.

De fapt, vinetele sunt niste plante a caror consum aduce multe beneficii.

beneficii-vinete-1.jpg

Vinetele sunt surse excelente de fibre, vitamina B1 si cupru.

Insa, mai contin si cantitati seminficative depotasiu, necesar pentru stimularea inimii, simagneziu, pentru combaterea stresului.

Magneziul din vinete nu combate doar stresul, dar si insomniile si starile de nervozitate, mai prezente in perioadele de canicula.

De asemenea, vinetele sunt bune si pentru cei care-si doresc sa slabeasca, ele reprezentand o masa consistenta, dar care are doar 20 de calorii / 100 grame.

Avand un procent de 93% apa, consumul de vinete este recomandat mai ales in zilele caniculare, deoarece acestea reprezinta o mancare care contribuie la hidratarea organismului.

Bagate la blender sau juicer, vinetele pot fi transformate intr-unsucul ideal pentru curatarea ficatului si pancreasului.

Datorita continutului mare de fibre si substante antiinflamatoare, vinetele ocupa locul 2 in prevenirea cancerului, dupa varza.

In acelasi timp, de la vanata mai pot fi folosite si frunzele care ajuta lacalmarea arsurilor de soare. Tineti minte acest lucru atunci cand va expuneti prea mult la soare.

Descopera si diferite feluri in care poti gati vinetele

Sursa foto:alexandersmkt.com
Sursa articol:whfoods.org

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate