Originare din India, vinetele au ajuns in bucataria occidentala abia prin anii 1500.
Europeanul s-a ferit mult timp de ele, deoarece le credea periculoase pentru sanatate. De exemplu, nordicii le numeau "mala insana" (marul nebun), crezandu-se ca cine va manca din aceasta leguma isi va pierde mintile.
De fapt, vinetele sunt niste plante a caror consum aduce multe beneficii.
Vinetele sunt surse excelente de fibre, vitamina B1 si cupru.
Insa, mai contin si cantitati seminficative de potasiu, necesar pentru stimularea inimii, si magneziu, pentru combaterea stresului.
Magneziul din vinete nu combate doar stresul, dar si insomniile si starile de nervozitate, mai prezente in perioadele de canicula.
De asemenea, vinetele sunt bune si pentru cei care-si doresc sa slabeasca, ele reprezentand o masa consistenta, dar care are doar 20 de calorii / 100 grame.
Avand un procent de 93% apa, consumul de vinete este recomandat mai ales in zilele caniculare, deoarece acestea reprezinta o mancare care contribuie la hidratarea organismului.
Bagate la blender sau juicer, vinetele pot fi transformate intr-un sucul ideal pentru curatarea ficatului si pancreasului.
Datorita continutului mare de fibre si substante antiinflamatoare, vinetele ocupa locul 2 in prevenirea cancerului, dupa varza.
In acelasi timp, de la vanata mai pot fi folosite si frunzele care ajuta la calmarea arsurilor de soare. Tineti minte acest lucru atunci cand va expuneti prea mult la soare.
Descopera si diferite feluri in care poti gati vinetele
Sursa foto: alexandersmkt.com
Sursa articol: whfoods.org
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii