10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre inghetata

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre inghetata

Cand afara sunt peste 30 de grade, o inghetata buna este o adevarata binecuvantare. 

Insa, pentru a aprecia inghetata si mai mult, am rascolit internetul pentru a descoperi 10 lucruri interesante pe care nu le stiam despre acest desert minunat. 

Deci, sa ne racorim putin:

1. Cornetul de inghetata a aparut in urma cu mai bine de 100 de ani. Primul cornet de inghetata a fost facut in New York de Italo Marchiony, in anul 1896. Insa, abia in 1904 a devenit popular, cand la Targul International de la St. Louis, Ernest A. Hamwi a vandut zalabia, un fel de waffles, langa un stand de inghetata. 

2. Americanii sunt cei mai mari consumatori de inghetata. In medie, un american consuma cam 22 de litri de inghetata in fiecare an. 

3. Cea mai populara aroma de inghetata este cea de vanilie. 

4. Cea mai mare inghetata din lume a fost facuta pe 24 iulie, 1988, in orasul Edmonton din Canada. Aceasta a cantarit 25 de tone si era compusa din 63 de feluri de inghetata.

5. Recordul mondial pentru cea mai multa inghetata mancata in cel mai scurt timp ii apartine lui 
Joey Chestnut, care a mancat aproape 7 litri de inghetata in doar 6 minute.

6. Cel mai important ingredient al inghetatei este aerul. Daca inghetata n-ar contine aer, atunci ar fi imposibil de mancat, pentru ca ar avea aceeasi duritate ca si gheata. Cea mai buna inghetata are in compozitie 25% aer.

7. Cei de la NASA au spus ca inghetata se numara printre felurile de mancare carora astronautii le duc cel mai mult lipsa. Celelalte doua sunt pizza si bauturile carbogazoase.

8. Ultima masa a lui Elvis Presley a fost: 4 linguri de inghetata si 6 biscuiti cu ciocolata.

9. In fiecare an, in lume se consuma 15 miliarde de litri de inghetata. Cu aceasta cantitate de inghetata pot fi umplute 5.000 de bazine olimpice de inot. 

10. Cele mai mari cantitati de inghetata sunt produse in luna iunie. 

Sursa foto: swide.com
Sursa articol: express.co.uk, mic.com 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie