10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre inghetata

(0)

2015-07-29 00:00:00

Cand afara sunt peste 30 de grade, o inghetata buna este o adevarata binecuvantare.

Insa, pentru a aprecia inghetata si mai mult, am rascolit internetul pentru a descoperi 10 lucruri interesante pe care nu le stiam despre acest desert minunat.

gelato.jpg

Deci, sa ne racorim putin:

1. Cornetul de inghetata a aparut in urma cu mai bine de 100 de ani. Primul cornet de inghetata a fost facut in New York deItalo Marchiony, in anul 1896. Insa, abia in 1904 a devenit popular, cand la Targul International de la St. Louis, Ernest A. Hamwi a vandut zalabia, un fel de waffles, langa un stand de inghetata.

2. Americanii sunt cei mai mari consumatori de inghetata. In medie, un american consuma cam 22 de litri de inghetata in fiecare an.

3. Cea mai populara aroma de inghetata este cea de vanilie.

4. Cea mai mare inghetata din lume a fost facutape 24 iulie, 1988, in orasul Edmonton din Canada. Aceasta a cantarit 25 de tone si era compusa din 63 de feluri de inghetata.

5. Recordul mondial pentru cea mai multa inghetata mancata in cel mai scurt timp ii apartine lui
Joey Chestnut, care a mancat aproape 7 litri de inghetata in doar 6 minute.

6. Cel mai important ingredient al inghetatei este aerul. Daca inghetata n-ar contine aer, atunci ar fi imposibil de mancat, pentru ca ar avea aceeasi duritate ca si gheata. Cea mai buna inghetata are in compozitie 25% aer.

7. Cei de la NASA au spus ca inghetata se numara printre felurile de mancare carora astronautii le duc cel mai mult lipsa. Celelalte doua sunt pizza si bauturile carbogazoase.

8. Ultima masa a lui Elvis Presley a fost: 4 linguri de inghetata si 6 biscuiti cu ciocolata.

9. In fiecare an, in lume se consuma15 miliarde de litri de inghetata. Cu aceasta cantitate de inghetata pot fi umplute 5.000 de bazine olimpice de inot.

10. Cele mai mari cantitati de inghetata sunt produse in luna iunie.

Sursa foto: swide.com
Sursa articol: express.co.uk, mic.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate