Tocanita de linte cu carne si legume: consistenta, aromata si plina de gust. Reteta simpla, rustica, ideala pentru pranzuri de iarna sau cine in familie.
E genul acela de mancare care nu se grabeste. Fierbe incet, isi amesteca aromele si umple casa cu mirosul acela bun, de „mancare gatita ca acasa”. Tocanita de linte cu legume si carne e hranitoare, plina de culoare si gust; o farfurie calda care iti tine loc si de masa, si de alinare. Se face simplu, din ingrediente de baza, dar rezultatul e atat de bogat si aromat incat ai impresia ca ai gatit ceva special.
Spala bine lintea si las-o la inmuiat 30 de minute. Daca folosesti linte rosie, nu e nevoie sa o lasi in apa. Taie carnea in bucati potrivite si rumeneste-o usor in ulei, intr-o oala incapatoare, pana prinde culoare. Adauga ceapa tocata marunt, morcovii si ardeiul cubulete. Caleste totul cateva minute, pana ce legumele devin moi si lucioase. Pune pasta de rosii, dafinul, cimbrul si lintea scursa. Toarna 1,5 litri de apa fierbinte, acopera si lasa sa fiarba la foc mic 40-50 de minute, pana cand carnea si lintea sunt fragede. La final, adauga cartofii cuburi si mai lasa 15 minute. Potriveste de sare si piper si presara patrunjel proaspat tocat chiar inainte de servire.