Strudelul cu mere este un desert clasic, aromat si usor de pregatit, perfect pentru zilele racoroase de toamna sau pentru momentele cand vrei ceva dulce si reconfortant. Aluatul fraged sau foietajul crocant invelesc umplutura parfumata de mere, stafide si scortisoara, rezultand un desert savuros care se potriveste de minune cu o cana de ceai sau cafea.
Curata merele si taie-le cubulete, apoi amesteca-le cu zaharul brun, scortisoara si stafidele. Intinde foaia de aluat pe hartie de copt, unge-o cu putin unt topit si presara pesmetul. Aseaza umplutura de mere pe mijloc si ruleaza strudelul, avand grija sa inchizi capetele. Unge deasupra cu unt topit si inteapa usor aluatul cu furculita. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute, pana devine auriu si crocant. Lasa sa se raceasca putin, pudreaza cu zahar pudra si serveste felii generoase.