Sos de Lamaie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -50 g unt
  • -1 lingura faina
  • -2 pahare cu supa de carne / legume (sau supa preparata dintr-un cub concentrat de supa)
  • -sucul de la ½ de lamaie sau dupa gust
  • -coaja de lamaie, rasa fin, dupa gust
  • -sare

Mod de preparare

Topiti untul intr-o cratita, adaugati faina, omogenizati, iar dupa cateva minute stingeti cu supa. Frecati bine sa nu ramana cocoloase si fierbeti la fac mic, aproximativ 5 min, amestecand continuu sau pana ce sosul incepe sa se ingroase.

Dati deoparte si inglobati coaja, sucul de lamaie si potriviti gustul de sare.
Puneti intr-o sosiera si lasati la racit

Serviti sosul de lamaie langa peste, fructe de mare, diverse preparate la gratar, creier pane sau legume prajite / pregatite la gril, chiftelute / turtite din legume, etc.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.