Sos Condimentat cu Dovlecei si Paste

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • -2 cani dovlecel ras
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1- 2 catei de usturoi tocati
  • -1 cana sos de rosii
  • -2 lingurite ulei de masline
  • -1/4 lingurita maghiran
  • -1/4 lingurita ardei iute, maruntit, optional
  • -1/4 lingurita rozmarin uscat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -sare
  • -250 g paste fainoase (farfalle), fierte

Mod de preparare

Caliti in uleiul incins ceapa, usturoiul si dovlecelul, amestecand mereu, pana cand dovlecelul este moale.
Adaugati sosul tomat si restul ingredientelor- maghiranul, ardeiul iute, optional, rozmarinul, zaharul - si lasati sa fiarba 10 min, la foc mic, amestecand continuu.

La sfarsit sarati si piperati, dupa gust. Intre timp, fierbeti pastele conform cu instructiunile de pe pachet si scurgeti. Serviti cat este cald; portionati in farfurii pastele si turnati sosul peste ele.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...