Marinata Pentru Carne de Pui (I)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Proportia este pentru 1 pui:
  • -1 1/2 pahar de vin rosu sec sau alb demisec
  • -1 ceapa
  • -1 frunza de telina sau 1 bucata de radacina mica
  • -1 morcov
  • -1 catel de usturoi
  • -5 boabe de piper
  • -1-2 linguri de ulei de masline (floarea-soarelui)

Mod de preparare

Se amesteca foarte bine toate ingredientele (legumele se dau pe razatoarea mare, iar ceapa si usturoiul se toaca) si se freaca bine puiul peste tot (si in interior).

Puiul pus la maturizare intr-o astfel de marinata se pastreaza la frigider timp de 12 ore sau mai mult (specialistii spun ca se poate tine pana la 4-5 zile, deoarece uleiul nu permite carnii sa se strice) si dupa zvantare se frige la cuptor.

Vinul si legumele se valorifica la prepararea sosului.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.