Marinata (bait) cu Legume Crude

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de carne sau 1 pui, avem nevoie de:
  • -legume taiate in felii (rondele) sau date pe razatoare:
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • telina radacina (cam cat greutatea morcovului)
  • 1/2 praz(partea alba)
  • 1 ceapa si cine doreste poate adauga 1 hrean sau 2 catei de usturoi
  • -2-4 linguri ulei de masline(floarea-soarelui) - grasimea nu permite carnii sa se strice
  • -2-3 foi de dafin
  • -5-10 boabe de ienibahar
  • -1 lingura zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider)

Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda.

Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii.

Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui.
O mancare gustoasa din carne, de buna calitate, poate fi pregatita fara dificultate si de o gospodina incepatoare.
Uneori insa, chiar si celor mai experimentate gospodine li se intampla `accidente culinare`, de exemplu friptura se dovedeste atoasa, cotletul prea uscat, puiul fara gust si aroma.

Iar daca nu ne reusesc fripturile de sarbatori, atunci este de-a dreptul dezastruos.

Pentru ca familia si oaspetii sa pomeneasca multa vreme gustul fripturii, ar trebui sa lasam bucata de carne sa se matureze, sa-i creem buchetul corespunzator.

Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate.

Carnea ar trbui sa stea intr-o marinata(bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.
Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu nuca

Pentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...

Tort cu nuca
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti