Puneti oul necojit intr-un castron cu apa fierbinte de la robinet si lasati-l sa se incalzeasca 3 min. Procedand astfel, el va deveni mai spumos la preparare. Spargeti oul si puneti-l in vasul unui robot de bucatarie sau al unui blender adaugand mustarul, sucul de lamaie, sarea si piperul.
Separat, amestecati intr-un bol uleiul de rapita (floarea- soarelui) si pe cel de masline. Cu motorul pornit picurati incet amestecul de ulei in vasul robotului sau al blenderului, in cel mai putin timp de 1 min, pana cand se formeaza o compozitie groasa, cremoasa si foarte spumoasa.
Scoateti compozitia si puneti-o in castronul pentru servit, ingloband in ea 1 lingura de apa fierbinte si usturoiul zdrobit sau cuisoarele proaspat macinate.
Potriviti gustul de sare, piper, mustar si omogenizati bine.
Folositi imediat sau puteti pastra la frigider, intr-un recipient etans, timp de cel mult 3 zile.
Pentru ca dezghetasem prea multa carne si mi-ati facut pofta pe aici cu niste tocanite, am facut si eu una, mai ales ca aveam...
Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj