Maioneza de Post

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca de apa
  • 1/4 ceasca de faina
  • 1/4 lingurita de otet
  • un strop de zahar
  • 1/2-1 lingura mustar
  • 1/2 ceasca de ulei de floarea soareluisau porumb
  • zeama de lamaie
  • 1-2 linguri de apa rece (optional) sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi daca se foloseste la salata de ciuperci/conopida
  • vinete (fara usturoi pentru salata de boeuf)

Mod de preparare

Intr-o craticioara se amesteca apa calda cu faina, incet sa nu formeze cocoloase, dupa care se pune la fiert, amestecand in permanenta pana se obtine o crema groasa.

Dupa ce se racoreste, se pune intr-un castron si cu ajutorul unui mixer manual sau blender/food processor, se amesteca punand pe rand otetul, zaharul, mustarul, sare si piper, usturoi (daca se foloseste) si la sfarsit, alternand, se adauga in fir subtire, uleiul si sucul de lamaie.

Pe parcurs, daca este crema formata de o consistenta mai tare se adauga apa rece.
Se foloseste la salatele de ciuperci, vinete, conopida, zarzavaturi, cartofi etc.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de prune cu menta

Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...

Tort de prune cu menta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj