Crema de Ardei Iuti - Reteta Italiana (Calabria si Sicilia)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar de ulei (de masline)
  • 1 lingurita cu sare
  • 300 gr ardei iuti rosii

Mod de preparare

- spalam ardeii si le taiem codita
- punem in mixer / blender usturoiul curatat, sarea si ardeiul iute si mixam
- varsam totul intr-o strecuratoare si lasam asa pina pierde apa / lichidul in exces
- amestecam crema de ardei iuti scursa cu uleiul si mixam putin

- sterilizam (prin fierbere sau la cuptor inclusiv microunde) borcanele mici si capacele lor si varsam crema obtinuta in borcane.

- inchidem borcanele cu capacele si le punem la sterilizat cca 30 minute

Putem pastra borcanele in camara cit timp sunt inchise ermetic si obligatoriu in frigider dupa ce le-am deschis.

Nota:
Pentru varianta mai putin iute se amesteca 2 parti de ardei gras (de preferat gogosar) cu 1 parte de ardei iute.
Pe numele ei original crema di peperoncini. Ardieul iute este unul dintre principalele ingrediente in bucataria calabreza si in general in sud este folosit mult. In trecut era numit condimentul saracilor pentru ca era ieftin, crestea fara mare efort si in cantitati mari chiar si intr-un simplu vas.

Aceasta crema (pasta) se foloseste nu numai in sosuri de paste, mincare si alte retete dar mai ales unsa pe piine prajita ca aperitiv.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Daca tot v-au placut checurile cu pere, am indraznit sa va aduc si pandispan. Nu va suparati, nu? ;;)

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj