Mere coapte

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii)
  • Mere – 4 buc
  • Batoane de scortisoara – 4 buc
  • Scortisoara pudra – 2 lingurite
  • Unt – 100 g
  • Stafide – 100 g
  • Pastaie de vanilie – 1 buc
  • Cognac sau cherry – 100 ml
  • Zahar brun – 4 linguri
  • Cardamon boabe – 3-4 buc
  • Ienibahar boabe – 3-4 buc
  • Apa – 50 ml
  • Inghetata de caramel sau vanilie – 4 scoops
  • Topping de vanilie – 4 linguri

Mod de preparare

Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza;
Pune-le in Crock Pot 6 L Saute si adauga apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar;
Infige in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umple merele cu stafide;
Adauga cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata putina scortisoara pudra ( pe fiecare in parte);
Aplicam apoi cate un cub de unt deasupra;
Stropeste-le cu cognac sau cherry;
Desfa pastaia de vanilie si adauga si semintele in vas;
Seteaza Crock Pot 6 L Saute pe timpul de 2 ore si 30 min (pentru 4 mere mari) si programul “high”;
Verifica-le, si cand s-au inmuiat serveste-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra;
Pofta buna !

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)