Salata Verii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii potrivite
  • 6 castraveti cornisor potriviti
  • 2 ardei grasi si unul pentru decor
  • 4-5 cepe crude fara frunze (ceapa este din recolta proprie)
  • o jumatate de legatura marar sau dupa gust
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 5-6 linguri otet de mere (otetul este facut de mama mea)
  • sare
  • delikat
  • piper se pun dupa gust

Mod de preparare

Pentru inceput toate legumele se spala bine.

Castravetii se curata in totalitate sau pentru un aspect mai deosebi acestia se curata partial. Dupa ce au fost curatati acestia se taie feliute subtiri.

Rosiile se taie pe jumatate, li se taie cotoarele dupa care se taie pe orizontale si in final se taie feliute subtiri,

Ceapa se taie julien.

Ardeiul la randul lui se taie asemanator ca rosiile.

Mararul se adauga tocat marunt peste toate legumele.

Separat se face dressing pentru salata, amestecand uleiul, otetul, sarea si delikatul. Dupa ce s-a amestecat bine dressing-ul se toarna peste legume.

Compozitia rezultata se incorporeaza bine cu putin piper.

Se poate servi cu marar pe deasupra sau diferite moduri de decorare.
Eu am umplut un ardei gras cu salata, dupa care am format un cosulet.
Aceasta salata este foarte racoritoare in zilele foarte calduroase de vara.
Se serveste foarte bine alaturi de o friptura la gratar, cat si simpla sau alaturi de alte preparate.
Pofta buna! ! !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...